25 °C Rethymno, GR
09/07/2020

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Μια όμορφη και χαρούμενη βραδιά για το Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου

Στην κατάμεστη από μέλη και φίλους του σωματείου ΑμεΑ αίθουσα του κέντρου «Χατζησπύρος» και σε γιορτινό κλίμα τα άτομα με αναπηρία έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απεύθυναν χαιρετισμό και ευχές ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας π. Γ. Γαλεράκης, ο τ. υπουργός και βουλευτής Ρεθύμνης Α. Ξανθός, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γ. Μαρινάκης. Τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη εκπροσώπησε ο αδελφός του Νίκος, η αντιδήμαρχος Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρένα Κουτσαλεδάκη, οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ρεθύμνης Μ. Μανουσογιάννης και Στ. Βουρβαχάκης, ο εκπρόσωπος του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνη κ. Χ. Γερόνυμος, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων ατόμων με αυτισμό Ειρ. Κλάδου και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του ειδικού σχολείου Γ. Τσουντάνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της πίτας από τον Πατέρα Γ. Γαλεράκη και ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί και ευχές. Ο πρόεδρος των δύο σωματείων Δ. Τσαχάκης έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που μας πέρασε αναφέροντας ότι ήταν παραγωγική, ιδιαίτερα στο τομέα των υποδομών η συνεργασία του σωματείου με το Δήμο Ρεθύμνης είχε πολύ θετικά αποτελέσματα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και συγκεκριμένα: Η προμήθεια και εγκατάσταση 2 συστημάτων seatrak για την πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα, σύστημα προσανατολισμού ατόμων με προβλήματα όρασης στη θάλασσα, προμήθεια και εγκατάσταση κάδων απορριμμάτων για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, όργανα προσβάσιμα στα παιδιά με αναπηρία στις παιδικές χαρές, προσβάσιμο στα ΑμεΑ ηλεκτρικό λεοφωρείο, για πρώτη φορά ξεκίνησε στο Ρέθυμνο το πρόγραμμα γραφής και ανάγνωσης με το σύστημα Braille, πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης διάφορες βιωματικές δράσεις σε σχολεία της πόλης μας αλλά και την Εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας και πολλές άλλες. Τέλος έκανε αναφορά στον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά με πρωταρχικούς στόχους την εύρυθμη πλήρη και μόνιμη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, καθώς και την αποκατάσταση του κτιρίου του ΚΕΓΕ για τη στέγαση των δομών της ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γ. Μαρινάκης εξήρε τη συνεργασία του δήμου Ρεθύμνης με το σωματείο ΑμεΑ την οποία χαρακτήρισε υποδειγματική, αναφέρθηκε στα όσα έχουν συντελεστεί που αναβαθμίζουν τη ζωή των ΑμεΑ στην πόλη μας και επανέλαβε την πρόθεσή του να ανταποκριθεί στα τεκμηριωμένα αιτήματα του σωματείου ΑμεΑ και του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ «Ίκαρος».

Το φλουρί της πίτας του σωματείου ΑμεΑ ένα χρυσό Αγιοκωνσταντινάτο κέρδισε ο φίλος του Ι. Γαβριλάκης, το δε φλουρί του «Ίκαρου» ένα χρυσό σταυρουλάκι κέρδισε ο πατέρας Γ. Γαλεράκης, ο οποίος το επέστρεψε με την επιθυμία να κληρωθεί στους αθλητές του, κάτι που θα γίνει την Τετάρτη στα γραφεία του.

Ακολούθησε πλούσιο και εκλεκτό γεύμα, τη διασκέδαση των παρευρισκομένων ανέλαβαν οι εκλεκτοί καλλιτέχνες Γουνάκης και Χατζησπύροι και οι χοροί καλά κράτησαν. Την παράσταση και το χειροκρότημα έκλεψε το μέλος του σωματείου Άρης Φραγκιαδάκης που τραγούδησε όμορφα τραγούδια. Τέλος οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά, με υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη.

Το σωματείο ΑμεΑ ευχαριστεί θερμά το ΚΤΕΛ Ρεθύμνης-Χανίων και ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο και διευθυντή Χατζηδάκη και Μοσχάκη αντίστοιχα, που μας διαθέτουν σε κάθε ευκαιρία δωρεά λεωφορείο, όπως και στην παρούσα εκδήλωση καθώς και τον οδηγό που μετέφερε τα μέλη του.

Τέλος ευχαριστεί το κέντρο «Χατζησπύρος» τη διεύθυνση και το προσωπικό του για τα εκλεκτά εδέσματα και την άψογη περιποίηση.