18 °C Rethymno, GR
10/05/2021

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

«Στα χαμένα» η Γ’ Εθνική

Η πολιτεία έδειξε αντανακλαστικά υπερήλικα… Τα τελευταία 24ωρα, οι ομάδες περίμεναν εμβρόντητες στη γωνία για να δουν πού θα οδηγήσει όλο αυτό, ενώ οι ποδοσφαιριστές χαμογελούν σα μικρά παιδιά για το πρώτο τους σημαντικό δώρο που έκανε ο μπαμπάς τους (μια ολοκαίνουρια μπάλα ποδοσφαίρου)!
Κι επειδή το παραπάνω σχόλιο μόνο ειρωνικό δεν είναι, θα πρέπει να ενσκύψουμε στην απόφασή της πολιτείας να ανοίξει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, υπό προϋποθέσεις…
Από τον 10ο όμιλο (κρητικό) υπήρξαν άμεσες αναρτήσεις από συλλόγους όπως, ο Ηρόδοτος, ο Αλμυρός, ο Πόρος και ο Ρεθυμνιακός που αντέδρασαν άμεσα χαιρετίζοντας την παραπάνω απόφαση.
Οι Ρεθεμνιώτες ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Ο ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ Α.Ο. καλωσορίζει την απόφαση των λοιμωξιολόγων και βρίσκεται σε αναμονή για την χορήγηση εκείνων των οδηγιών που θα μας δίνουν την δυνατότητα να πραγματοποιούμε, ακολουθώντας πιστά τους όρους και με ασφάλεια προς τους ποδοσφαιριστές αλλά και το τεχνικό επιτελείο, τις προπονήσεις μας.
Βλέπουμε με θετικό «μάτι» την απόφαση της ΓΓΑ για επανεκκίνηση αρκετών από τις αθλητικές δραστηριότητες ανάμεσα στις οποίες και εκείνη των προπονήσεων για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής και είμαστε έτοιμοι να βρεθούμε ξανά στα γήπεδα δημιουργώντας όμως ένα περιβάλλον όπου όσοι μετέχουν στην μεγάλη προσπάθεια του ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ Α.Ο. θα μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ασφάλεια. Όπως άλλωστε προτάσσουν οι αρχές της οικογένειας του ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ Α.Ο.».

Στάση αναμονής ή άρνηση;

Τί γίνεται όμως με όλες ομάδες τις υπόλοιπες που δεν εξέδωσαν ανάλογη ανακοίνωση; Υπάρχουν άλλα 12 σωματεία (μόνο από την Κρήτη) που, για την ώρα, θέλησαν να κρατήσουν μικρό καλάθι.
… Και από την δική τους πλευρά, καλά έκαναν… Έχει να κάνει με το πως το βλέπει ο καθένας… Η εύλογη απορία είναι το γεγονός ότι η Football League ζορίζεται να βρει τους τρόπους να διεξαγάγει το πρωτάθλημά της.
Πώς λοιπόν θα το διεξαγάγει η Γ’ Εθνική όπου τα έσοδά της είναι δεδομένα πολύ λιγότερα ή και μηδαμινά;
Αυτή η σιωπή των ομάδων λοιπόν, μπορεί να σημαίνει «στάση αναμονής» ή και «άρνηση».

Η τελευταία τηλεδιάσκεψη

Την Κυριακή που μας πέρασε πάντως, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ της Γ’ Εθνικής συνεδρίασε για να δει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να «τρέξει» ένα πρωτάθλημα που, αλήθεια είναι, ότι θα πρέπει να αλλάξει πολύ η προκήρυξή του για να φτάσει στο τέρμα του. Πρώτα απ’ όλα υπενθυμίζουμε ότι βρισκόμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική!
Η άλλη είδηση είναι ότι χθες, υπήρξε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους προέδρους των ομάδων με την ΕΠΟ προκειμένου να συσκεφθούν πως θα μπορέσουν να διεξαγάγουν το πρωτάθλημά τους.
Χθες επίσης δημοσιεύτηκε πως, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής πρότειναν να υπάρξει μονάχα υποβιβασμός, χωρίς αφαιρέσεις βαθμών από πρόστιμα. Όλα αυτά όμως είναι προτάσεις.
Rapid-τεστ από τον ΕΟΔΥ
Η τελευταία πρόταση -και η πιο αισιόδοξη όσο και ουσιαστική- ήταν να διεξαγάγονται rapid-test με τη συμβολή του ίδιου του ΕΟΔΥ. Η ίδια η διοργανώτρια αρχή έχει κάνει δύο εισηγήσεις στο υπουργείο εσωτερικών οι οποίες έχουν γίνει αποδεκτές…

Η αναδιάρθρωση αναιρεί τα πάντα

Εν πολλοίς, οι κουβέντες μπορεί και να μην έχουν βάση γιατί 1) προέχει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών το καλοκαίρι και 2) θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε εάν σε μια τέτοια περίπτωση α) οι ομάδες της Football League θα ζητήσουν να υπάρξει άνοδος για όλες στη Super League2 β) αν θα ανέλθουν οι πρώτες δύο (μία από κάθε όμιλο) στη Super League2 οι υπόλοιπες 8 θα υποβιβαστούν στη νέα Γ’ Εθνική! Άρα, οι ομάδες της Γ’ Εθνικής που θα κερδίσουν την παραμονή τους ίσως και να βρεθούν σ’ ένα πρωτάθλημα που θα είναι ουσιαστικά η Δ’ Εθνική με τη μορφή που τη γνωρίζαμε για δεκαετίες…