17 °C Rethymno, GR
17/05/2021

Ο ΕΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΙΜ ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΩΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΟΥΣ» ΤΟΥ ΓΕΡΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μ. Μακρυδάκης: «Η διακοπή ήταν πισωγύρισμα»…

Για να τον παρουσιάσει κάποιος δεν χρειάζεται να δημιουργήσει έναν γλαφυρό πρόλογο, εμπλουτισμένο με διθυραμβικούς χαρακτηρισμούς και εκθαμβωτικά προσωνύμια. Αρκεί να ανατρέξει στο χρήσιμο διαδίκτυο και να συλλέξει μια σειρά από βίντεο των ένδοξων εποχών της πάλαι ποτέ αξιόμαχης ΕΑΡ και να επικεντρωθεί σε εκείνη την φυσιογνωμία που βρισκόταν ουκ ολίγες φορές κάτω από τα δοκάρια της πραγματοποιώντας αναρίθμητες επεμβάσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και αντικείμενο σεμιναρίων για νέους τερματοφύλακες.
Για τον Μανώλη Μακρυδάκη η διαφορετικού χρώματος φανέλα σε σχέση με τα σήματος κατατεθέν «κυανόλευκα» ήταν απλά ένα κομμάτι έστω και ξεχωριστής …απόχρωσης στο παζλ της πιο ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Ρεθύμνου, αλλά και ένα «καθήκον». Ήταν όμως παράλληλα και η «έκφραση» σε πολλά γήπεδα ανά την επικράτεια σε μια «αγάπη» που είχε την μορφή ρομαντισμού. Και τότε η έκφραση αυτή δεν είχε «διακοπές» όπως συμβαίνει στις μέρες μας.

Γιατί ο αξιόπιστος πορτιέρο ποτέ δεν έπαψε να «τρέφει» την ίδια αγάπη για τους αγωνιστικούς χώρους. Ακόμη και αρκετά χρόνια μετά, στις ημέρες που διανύουμε που συνεχίζοντας να υπηρετεί με τις γνώσεις και με την σημαντική πολυετή εμπειρία που απέκτησε, πασχίζει να προσφέρει στις επόμενες γενιές του αθλήματος. Μόνο που ανάμεσα σε αυτόν και την «αγάπη» του παρενέβη το πρωτόγνωρο φαινόμενο της παρουσίας του κορονοϊού κάνοντας «τάκλιν» στον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό που είχαν δημιουργήσει στη νέα σε ηλικία αλλά και ιστορία ομάδα των Γερακιών Γερανίου εκείνος αλλά και ο Κώστας Κλαψινός που αποτελούν το δίδυμο της τεχνικής ηγεσίας των «γαλάζιων».

«Μέχρι και την διακοπή είχαμε μια σταθερά ανοδική πορεία»…
«Ξεκινώντας την προπονητική οι φιλοδοξίες μου ήταν να μπορέσω να δουλέψω με νέα παιδιά που έχουν την όρεξη και τη φιλοδοξία να μάθουν σύγχρονο, μοντέρνο ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό να βελτιώσουν την προσωπική τους απόδοση. Το καλοκαίρι, μου έγινε αυτή η πρόταση από την διοίκηση των Γερακιών και μετά από πολύ σύντομη συζήτηση την αποδέχτηκα. Μου άρεσε όλο αυτό το εγχείρημα, η αγάπη των διοικούντων για τα νέα παιδιά με ότι αυτό συνεπάγεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Μακρυδάκης, αναφερόμενος στον πρόλογο των δηλώσεων του, στην πρώτη επαφή που είχε με τους υπευθύνους της ομάδας που αποτελεί τον «προθάλαμο» και «τροφοδότη» της ανδρικής ομάδας του Ποσειδώνα.
Συνεχίζοντας την αναφορά του με τον σχεδιασμό για την φετινή σεζόν ο έμπειρος πρώην τερματοφύλακας είπε: «Ξεκινήσαμε λοιπόν εγώ και ο συνεργάτης μου ο Κώστας Κλαψινός τον σχεδιασμό. Δουλέψαμε από την αρχή με ό,τι υλικό είχε η ομάδα και με τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και με τις δυσκολίες που σχετίζονταν με το γήπεδο Γερανίου λόγω των γνωστών βελτιωτικών έργων.
Δεν πρέπει βέβαια να παραβλέψω ότι η φιλοξενία που μας παρείχε στο «Θ. Βαρδινογιάννης» η ομάδα της Επισκοπής ήταν πολύ καλή. Τα Γεράκια αποτελούνταν κυρίως από νέα παιδιά ηλικίας 14 ως 17 ετών με την προσθήκη 3-4 πιο έμπειρων παικτών. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ομάδα είχε μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος μια σταθερά ανοδική πορεία στην απόδοση των παιδιών αλλά και στην συνολική εικόνα της».

«Είχαν αρχίσει να πατάνε πιο γερά»…

Όλα αυτά όμως όπως αποδείχτηκε «πήγαν στράφι», καθώς η έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού δεν έδωσε την δυνατότητα ούτε στο προπονητικό δίδυμο, αλλά πολύ περισσότερο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές των Γερακιών να έχουν… πρόσβαση στην εξέλιξη,τουλάχιστον στην παρούσα χρονική φάση.
Αυτό επισήμανε εμμέσως πλην σαφώς και ο Μανώλης Μακρυδάκης «Δυστυχώς η διακοπή των πρωταθλημάτων δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για αυτά τα παιδιά που είχαν αρχίσει να «πατάνε» γερά στα πόδια τους. Προσωπικά θεωρώ πως, ήταν πισωγύρισμα στην προσπάθεια όλων. Η αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητάς μας πέτυχε σε μια περίοδο που ενσωματώθηκαν στην ομάδα και κάποια άλλα παιδιά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην λειτουργία της, όπως για παράδειγμα ο Δευτεραίος. Υπήρξαν με αυτές τις προσθήκες περισσότερες επιλογές στην προπόνηση, αλλά και ακόμη πιο πολλές λύσεις στους αγώνες», είπε με έμφαση ο τεχνικός της ομάδας του Γερανίου που ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του δίνοντας τις ευχές του για την νέα χρονιά. «Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για όλους μας η κατάσταση που επικρατεί. Έχει επιπτώσεις σε πολλούς τομείς. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία και άμεση επιστροφή στην κανονικότητα».