30 °C Rethymno, GR
11/07/2020

ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η 22ΧΡΟΝΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΕΙ:

Μ. Νάνου: «Δεν είναι τυχαία η 1η θέση»…

Από το δίπλωμα προπονητικής C’ στα γήπεδα και αντίστροφα. Μια πορεία στην οποία η «συντροφιά» όπως αυτή της συμπαίκτριας και αρχηγού Ελευθερίας Δαφέρμου είναι ξεχωριστή και σε κάνει να μην νιώθεις κούραση, μοιάζει με εκείνη την «πνευματική» και παράλληλα «συντροφική» βόλτα που θα ψάχνεις πάντα την ευκαιρία και το κίνητρο να την ξαναζήσεις. Όπως και τις ξεχωριστές στιγμές που ζει φέτος με την φανέλα του Αστέρα Ρεθύμνου για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και μάλιστα με πρωταγωνιστικό στόχο.

Για τη Μαρία Νάνου μπορεί μια σειρά από αγώνες στην 2η ιεραρχικά κατηγορία των Εθνικών μας πρωταθλημάτων να μην είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς στο παρελθόν έχει γνωρίσει και το «γίγνεσθαι» των «σαλονιών» με τη φανέλα των Χανίων όμως, μέρα με την ημέρα, αγώνα με τον αγώνα, η οπισθοφύλακας των «κυριών» γεμίζει με όλο και περισσότερες όμορφες αγωνιστικές στιγμές το «λεύκωμα» ποδοσφαιρικής ζωής της. Το ένα από τα δύο πιο δυναμικά στοιχεία του φετινού Αστέρα Ρεθύμνου -το άλλο είναι η Ειρήνη Δρακάκη– «εγκατέλειψε» για λίγο τα αμυντικά της καθήκοντα και θέλησε να φανεί πιο «δημιουργική» σε ένα ξεχωριστό ποδοσφαιρικό «παιχνίδι». Αυτό που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως το Γ’ ημίχρονο, όμως έχει το ίδιο ενδιαφέρον, όταν αντικατοπτρίζει στο έπακρο όλα όσα έχουν διαδραματιστεί στα προηγούμενα και πιο αγωνιστικά δύο. Και σε αυτά ο φετινός Αστέρας Ρεθύμνου έχει δείξει πολλά.

«Από πέρσι γερές βάσεις»…

Η πρώτη εικόνα για όσες αντίπαλους επιθετικούς δεν την γνωρίζουν είναι ότι, «θα περάσουμε καλά σήμερα». Όταν όμως ακουστεί το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή και η μπάλα κατευθυνθεί προς την περιοχή του Αστέρα Ρεθύμνου τότε, το «τσαγανό» και η εμπειρία δίνουν πολλά μέτρα… μπόι και οι αρχικές εκτιμήσεις όσων την αντιμετωπίζουν, πάνε στράφι. «Από πέρσι είχαμε βάλει κάποιες καλές βάσεις για την πορεία μας στο φετινό πρωτάθλημα», ήταν τα πρώτα λόγια της δυναμικής «κυανοκίτρινης» αμυντικού που συνέχισε «Ο βασικός μας στόχος ήταν να εστιάσουμε και να βελτιωθούμε σαν σύνολο ακόμη περισσότερο. Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής οι στόχοι μας έχουν επιτευχθεί με τα βλέμματά μας να είναι στραμμένα μόνο παραμονή στην 1η θέση του ομίλου». Για την παρουσία τους σε αυτή η 22χρονη μπακ έδωσε αμέσως την δική της αιτιολογία. «Η συγκατοίκηση στην 1η θέση με την ομάδα του Εργοτέλη δεν είναι καθόλου τυχαία. Λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία του στην Α’ Εθνική τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει, αλλά και το υλικό που διαθέτει, το παιχνίδι στο Ηράκλειο θα είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς. Παρ’ όλα αυτά, κάθε ματς είναι πρόκληση για εμάς, στοχεύοντας πάντα στην νίκη και με σεβασμό προς την αξία αλλά και τις ικανότητες του αντιπάλου. Όμως για εμάς πάντα ο μεγαλύτερος αντίπαλος, όταν καλούμαστε να τον αντιμετωπίσουμε, είναι ο κακός μας εαυτός».

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε ανοδική πορεία»…

Την φετινή περίοδο πάντως τα «θηλυκά αστέρια» δεν εμφάνισαν σε πολλές περιπτώσεις «κακό εαυτό», στοιχείο που αποδεικνύει και την βαθμολογική τους θέση. Ακόμη και όταν χρειάστηκε να γίνουν δοκιμές σε κάποιες θέσεις όπως, η παρουσία της Μαρίας Νάνου στο κέντρο της «κυανοκίτρινης» άμυνας δεν φάνηκε να επικρατεί δυσλειτουργία. «Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχουν γίνει ορισμένες αλλαγές, πάντα όμως με άξονα το καλό της ομάδας και σε αυτό πάνω κινούμαι και εγώ προσφέροντας όσο μπορώ. Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα, καθώς έχω υπάρξει και στο κέντρο της άμυνας στην προηγούμενη ομάδα μου τα Χανιά. Για δύο χρονιές μάλιστα η μια εκ των οποίων στην Α’ Εθνική κατηγορία. Σίγουρα εξέλαβα πλήθος εμπειριών σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που με βοήθησε να ενσωματωθώ πιο γρήγορα στον νέο μου ρόλο, όμως έχω πολλά να μάθω ακόμη», τόνισε η δυναμική αμυντικός που κράτησε σαν επίλογο το πιο εκφραστικό κομμάτι της προσπάθειας της φετινής ομάδας του Αστέρα Ρεθύμνου στη Β’ Εθνική: «Έχω εμπιστοσύνη στις συμπαίκτριές μου και η πορεία πιστεύω θα συνεχίσει να είναι ανοδική με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως προανέφερα, προσωπικός μου στόχος είναι να συμβάλλω θετικά στην προσπάθεια αυτή και να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ στην επίτευξη των φετινών στόχων μας», κατέληξε η έμπειρη μπακ.