22 °C Rethymno, GR
30/05/2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΝΟΥΝ    ΩΣ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

Μ. Νικολιδάκης: «Έτοιμοι σε κάθε περίπτωση»

Θέση πήρε ο πρόεδρος της Επισκοπής, Μιχάλης Νικολιδάκης για την κατάσταση που επικρατεί αυτή της στιγμή στο ελληνικό γίγνεσθαι του ποδοσφαιρικού χώρου. Στην πραγματικότητα, επειδή ακριβώς δεν συμβαίνει τίποτε αυτό το χρονικό διάστημα, οι εικασίες, οι προτάσεις και οι όποιες δηλώσεις φιλοξενούνται στα φόρα του διαδικτύου, δεν είναι δυνατόν να μην περνούν από το μυαλό του κάθε παράγοντα –ιδίως εάν μιλάμε για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό- που προσπαθεί να δει φως στο μακρύ τούνελ που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

Ως γνωστό, σύσσωμα τα σωματεία της Κρήτης, έχουν πάρει ανοικτά θέση ως προς τη μη συνέχιση του πρωταθλήματος προτείνοντας ως δίκαιη πρωταθλήτρια την Επισκοπή και από τη στιγμή που ο 8ος όμιλος έφτανε στο τέλος του (απέμεναν 3 αγωνιστικές για τα play off και 6 για τα play out) –βάσει προκήρυξης του χρόνου θα διογκωθεί από 9 σε 14 ομάδες-  προτείνουν, να μην πέσει καμία ομάδα. Αυτό θα σήμαινε αυτόματα ότι, ο κρητικός όμιλος θα διεξάγεται από τη νέα σεζόν 2020-21 με 15 ομάδες και στο τέλος, αντί για τέσσερις ομάδες να πέσουν 5 για να αποκατασταθεί ο ζυγός αριθμός (14).

«Προέχει η ασφάλεια»

Ο κ. Νικολιδάκης επεσήμανε πως αυτό θα ήταν το ιδεατό για όλους. Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή η ομάδα του όλα αυτά τα χρόνια θέλει να δίνει τους αγώνες στα γήπεδα, δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να δώσει τη μάχη για τον τυπικόν της υπόθεσης (για τον τίτλο) και για το ουσιαστικό (της ανόδου) μέχρι το τέλος. Με μία προϋπόθεση: Να μην υπάρξει το παραμικρό ρίσκο στο θέμα της υγείας.

Από εκεί και πέρα, διεμήνυσε για άλλη μία φορά ότι, η ομάδα του είναι έτοιμη από τώρα σε περίπτωση που όλα δείξουν ότι ανεβαίνει κατηγορία…

«Αυτή η πρόταση των προέδρων του κρητικού ομίλου που τα λεγόμενά τους σαφώς και μας τιμούν (σ.σ. είναι άκρως τιμητικό να σε αποδέχονται όλοι ως την κορυφαία ομάδα), προφανώς και μας βρίσκει σύμφωνους. Βέβαια από μια τέτοια πρόταση όλοι βγαίνουν ευνοημένοι…

Πρωτίστως εμείς ως Επισκοπή, επιζητούμε μια σοβαρότητα, μια σταθερότητα και ένα πλάνο της διοργανώτριας αρχής προκειμένου να το τηρήσουμε στο έπακρο. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα των κατηγοριών για το πως κάποιος μπορεί να κερδίσει την άνοδο ή να υποστεί τον υποβιβασμό. Εμείς ως σύλλογος στο παρελθόν το έχουμε πληρώσει βαρύτατα αυτό το τίμημα.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την όποια απόφαση λάβει η ΕΠΟ. Κυρίως όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε προσεκτικά τα βήματα που θα μας επιτάξει το Υπουργείο Υγείας. Προέχει η ασφάλεια όλων μας και δεν χρειάζεται να πάρουμε κανένα ρίσκο. Ακόμα όμως και μια απόφαση που θα ληφθεί για επιστροφή στη δράση, θα πρέπει να εμπεριέχει το λιγότερο ρίσκο.

Όπως γνωρίζετε, όλα αυτά τα σχεδόν 10 χρόνια, η Επισκοπή έχει μονάχα υψηλούς στόχους. Εμείς θέλουμε να βλέπουμε την επόμενη μέρα και τον επόμενο στόχο κοιτάζοντας και πάλι ψηλά. Οι ομάδες θα πρέπει να δίνουν τους αγώνες στα γήπεδα. Αν αυτό όμως δεν καταστεί εφικτό γιατί όπως προανέφερα, προέχει η υγεία, το δίκαιο είναι να βγουν κατηγορία και οι 8 πρώτοι των 8 ομίλων.

Αν πάλι κληθούμε να παίξουμε μπαράζ, το έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας και θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι.

Να ξέρετε πως, έτοιμοι είμαστε ακόμα και για την επόμενη μέρα στην επόμενη κατηγορία.  Εύχομαι στον κόσμο,  χρόνια πολλά και να μας βρει η επόμενη μέρα με υγεία».

Τα σωματεία κρίνουν, η ΕΠΟ αποφασίζει

Τα σωματεία βέβαια ενός και μόνο ομίλου, δεν είναι αυτά που θα κρίνουν την τύχη ενός ενιαίου πρωταθλήματος. Βλέπετε υπάρχουν κι αυτά (4ου, 5ου και 7ου ομίλου) όπου δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποιοι θα είναι οι τρεις πρωταθλητές. Μπορούν όμως στο τέλος όλοι μαζί να γείρουν την πλάστιγγα με τη γνώμη του ισχυρού, είτε από τη μία, είτε από την άλλη μεριά…

Στο τέλος φυσικά, η τύχη όλων βρίσκεται στα χέρια της ΕΠΟ που προφανώς και ετοιμάζει νέα αναδιάρθρωση. Όσο κουραστικό κι αν είναι αυτό, αποδεικνύεται ένα μόνο πράγμα…

Ότι η προηγούμενη αναδιάρθρωση (2019), ήταν μια αποτυχημένη κίνηση που δημιούργησε συνωστισμό πολλών ομάδων σε μεσαίες λίγκες που δεν κατόρθωσαν –πολλές από αυτές- να αντέξουν το οικονομικό βάρος. Όσες πάλι τον άντεξαν και με όλα όσα επακολούθησαν από τη «λαίλαπα» που άφησε ο ιός, είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί κόπο, χρόνο και νέες αντοχές για το νέο βάρος που θα κληθούν σηκώσουν στη νέα σεζόν που έρχεται.