32 °C Rethymno, GR
23/06/2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Νέος κύκλος μαθημάτων στο σχολείο θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου

Ο Θεατρικός Περίπλους μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων του Κατσούρμπου, που παρουσιάστηκε στις 22 και 23 Αυγούστου στο Θέατρο «Ερωφίλη», περιμένει τις σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα επικρατήσουν στα κλειστά θέατρα, ώστε να λειτουργήσει ξανά το θεατράκι της οδού Φρυγανάκη με απόλυτη ασφάλεια και να μοιραστεί μαζί σας τόσο την παράσταση του Κατσούρμπου, η οποία δεν έκλεισε τον κύκλο της, όσο και άλλες δουλειές, οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζονται για τους μεγάλους αλλά και φυσικά για τους μικρούς θεατές…

Ταυτόχρονα το Σχολείο Θεάτρου είναι έτοιμο να ξεκινήσει τα μαθήματά του στις αρχές του Οκτωβρίου, ακολουθώντας τις οδηγίες προστασίας για τον Covid19, και περιμένει όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Λίγα λόγια για το Σχολείο Θεάτρου:

Η αγάπη μας για το θέατρο και η ανάγκη μας να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι, μας οδήγησε τον Οκτώβριο του 2014 στη δημιουργία μιας θεατρικής σχολής στο Ρέθυμνο την οποία ονομάσαμε «Σχολείο Θεάτρου». Ο στόχος μας είναι η εκπαίδευση, ανθρώπων που αγαπούν το θέατρο, μέσα από μαθήματα που καλύπτουν όλους τους τομείς της πολύπλευρης αυτής τέχνης που έχει ως βασικό εργαλείο τον ίδιο τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του.

Διευθύντρια και «δημιουργός» του «Σχολείου» είναι η ηθοποιός Μαρία Καντιφέ, η οποία είναι και η κύρια εκπαιδεύτρια. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί – συνεργάτες είναι αναγνωρισμένοι άνθρωποι του θεάτρου από όλη την Ελλάδα, χρόνια εξειδικευμένοι στο αντικείμενο που διδάσκουν, οι οποίοι έχουν την ίδια αγάπη για το θέατρο και για την μετάδοσή του στους νέους ηθοποιούς πράγμα που το αποδεικνύει η εμπειρία τους και η συμμετοχή τους στα μεγαλύτερα σχολεία της χώρας (Εθνικό Θέατρο, δραματική σχολή Κ.Θ.Β.Ε. κ.α.).

Η φοίτηση στο «Σχολείο Θεάτρου» είναι τετραετής και ο κύκλος σπουδών κάθε έτους διαρκεί από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο. Τα μαθήματα αφορούν ενήλικες και δεν είναι απαραίτητη κάποια θεατρική εμπειρία για να ξεκινήσει κάποιος τη φοίτησή του στο «Σχολείο».

Ο κύριος κορμός των μαθημάτων είναι ο εξής: Υποκριτική, Δημιουργία ενός Ρόλου, Αυτοσχεδιασμός, Κίνηση – Χορός, Σωματική Έκφραση, Ιστορία Θεάτρου, Σκηνική Αντίληψη, Ορθοφωνία, Τραγούδι, Ρυθμολογία.

Βασικοί εκπαιδευτές του έτους 2020-21 είναι οι: Μαρία Καντιφέ (ηθοποιός, δασκάλα υποκριτικής), Θωμάς Καντιφές (ηθοποιός, σκηνοθέτης), Ανδρομάχη Βαρσάμη (δασκάλα χορού), Θανάσης Παπαθανασίου (μουσικός, συνθέτης), Άννα Τζανιδάκη (Θεατρολόγος), ενώ μέχρι σήμερα στο «Σχολείο Θεάτρου» έχουν διδάξει ως εξωτερικοί συνεργάτες οι: Μάρθα Φριντζήλα, Ταξιάρχης Χάνος, Δημήτρης Καταλειφός, Κωστής Καπελώνης, Γιώργος Καύκας, Αντώνης Λουδάρος, Πασχάλης Τσαρούχας, Martina Sagmeister, Susana Noemi Abigador.

Το Γ’ Έτος σε συνεργασία με όλα τα τμήματα του Σχολείου έχει παρουσιάσει τρεις παραστάσεις τα τελευταία χρόνια καλύπτοντας διαφορετικά θεατρικά είδη κάθε χρονιά, πράγμα που είναι και στόχος του προγράμματος σπουδών: (2020) Κατσούρμπος, βασισμένο στην Κρητική Αναγεννησιακή Κωμωδία του Γεώργιου Χορτάτζη, (2019) Τρεις Αδελφές, Άντον Τσέχωφ, (2018) Ορέστεια, Αισχύλου (αποσπάσματα).

Οι αιτήσεις εγγραφών γίνονται ηλεκτρονικά έως τις 20 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε στη σελίδα μας www.theatrikosperiplous.gr. Στην ίδια σελίδα θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Σχολείο Θεάτρου και τον Θεατρικό Περίπλου.

Από τον Θεατρικό Περίπλου