31 °C Rethymno, GR
04/07/2020

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Ο Π. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Νέος περιφερειακός διοικητής Π.Υ. Κρήτης ο Δημοσθένης Μπουντουράκης

Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση του πυροσβεστικού σώματος Περιφέρειας Κρήτης μετά τις χθεσινές τακτικές κρίσεις των αξιωματικών του σώματος για το 2020.

Στη θέση του περιφερειακού διοικητή Π.Υ. Κρήτης τοποθετήθηκε ο Δημοσθένης Μπουντουράκης, που προήχθη στον βαθμό του αρχιπυράρχου, ο οποίος ήταν διοικητής των Π.Υ. νομού Χανίων. Ενώ ο νυν διοικητής Π.Υ. Κρήτης Νικόλαος Λαγουδάκης κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας την καριέρα του, προήχθη στον βαθμό του υποστρατήγου και αποστρατεύτηκε.

Στις πυροσβεστικές υπηρεσίες των τεσσάρων νομών της Κρήτης, διοικητής αλλάζει μόνο στον νομό Χανίων. Ειδικότερα τοποθετήθηκαν ως διοικητές οι εξής πύραρχοι:

Νομός Χανίων: Γεώργιος Μαρκουλάκης

Νομός Ρεθύμνου: Παναγιώτης Καράμπελας

Νομός Ηρακλείου: Γεώργιος Τσικαλάς

Νομός Λασιθίου: Μιχαήλ Βασιλάκης

 

Ευχαριστήρια επιστολή του Ν.Λαγουδάκη

Με αφορμή την αποστρατεία του ο μέχρι χθες περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νικόλαος Λαγουδάκης, ευχαριστεί όλους τους πυροσβέστες αλλά και τους φορείς της Κρήτης με τους οποίους συνεργάστηκε, καταφέρνοντας έτσι τα τελευταία χρόνια η πυροσβεστική υπηρεσία να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για το νησί.

Ειδικότερα σε ευχαριστήρια επιστολή του ο κ. Λαγουδάκης αναφέρει:

«Έπειτα από δυο χρόνια ως διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών νομού Ρεθύμνης και έναν χρόνο μετά, από τη θέση του περιφερειακού διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, αισθάνομαι υπερήφανος για τη συλλογική προσπάθεια όλων των συναδέλφων, η οποία τεκμηριώνεται από τα ιστορικά χαμηλά αποτελέσματα καμένων εκτάσεων, τόσο στον νομό Ρεθύμνης όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλους εσάς προσωπικά που συνεργαστήκατε αγόγγυστα και υπερβάλατε εαυτόν οποτεδήποτε και οπουδήποτε κληθήκατε, ανταποκρινόμενοι πιστά στα καθήκοντα σας, φέρνοντας αξιοθαύμαστα αποτελέσματα, προς όφελος του κοινού συμφέροντος και δη των πολιτών της Κρήτης.

Το ιστορικό ρεκόρ όμως αυτό των αποτελεσμάτων, δεν προήρθε τυχαία. Πέραν των πυροσβεστικών υπαλλήλων της περιφερειακής πυροσβεστικής διοίκησης Κρήτης, συμμετείχαν ενεργά και άλλες υπηρεσίες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, άμεσα σε κάθε μας κλήση για υποστήριξη, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο πρόληψης και αποτροπής, η κάθε μια από τη δικό της μετερίζι.

Ξεχωριστά λοιπόν θα ήθελα να ευχαριστήσω την περιφέρεια Κρήτης και τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεχή προσφορά στο πυροσβεστικό σώμα, τόσο σε επίπεδο υποστήριξης και προγραμμάτων εξοπλισμού όσο και καταστολής με μηχανοκίνητα μέσα, όλους τους δημάρχους και τα τμήματα πολιτικής προστασίας της Κρήτης για την πολύτιμη συνεργασία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Δασών για τον επαγγελματισμό και το συνεχές έργο, τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΛ.ΑΣ. και το λιμενικό σώμα για την αδιάλειπτη συνδρομή τους, τους εθελοντές για τη διαρκή προσφορά τους, καθώς και τα Μ.Μ.Ε. για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Κλείνοντας, σας εύχομαι ολόψυχα υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, καλή συνέχεια στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία και οι «Τρεις Παίδες εν Καμίνω» να σας προστατεύουν».

Εν τω μεταξύ στη σημαντική προσφορά του κ. Λαγουδάκη τόσο ως διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου επί δυο έτη όσο και ως διοικητής Π.Υ. περιφέρειας Κρήτης το τελευταίο έτος, αναφέρονται σε κοινή ανακοίνωση τους ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Βαγγέλης Καπετανάκης, εκφράζοντας την έκπληξη τους για την αποστρατεία του. Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αποστρατεία του γενικού περιφερειακού διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Κρήτη, κ. Νίκου Λαγουδάκη, με τον βαθμό του υποστρατήγου, όπως αποφασίστηκε κατά τις κρίσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Πρόκειται για ένα έμπειρο και εξαίρετο αξιωματικό. Κατά τη θητεία του τόσο σαν διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου όσο και σαν γενικός περιφερειακός διοικητής Κρήτης προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες, καταγράφοντας επιτυχίες σε διοικητικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Ο πολύπαθος δήμος Αγίου Βασιλείου χάρη στον αποτελεσματικό σχεδιασμό του κ. Λαγουδάκη, την άψογη καθοδήγησή των πυροσβεστικών δυνάμεων και τον υποδειγματικό συντονισμό του με τον τομέα πολιτικής προστασίας του δήμου κατέγραψε ιστορικά χαμηλά σε καμένες εκτάσεις σε σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών ενώ πριν βρισκόταν στους 5 πλέον πυρόπληκτους δήμους στην Ελλάδα.

Ο κ. Λαγουδάκης σε κάθε περιστατικό επέδειξε επαγγελματισμό ενεργώντας συντονισμένα, ανταποκρίθηκε με ετοιμότητα, άμεσα και ακούραστα στο καθήκον του και κατάφερε να αφήσει πίσω του ένα θετικό έργο.

Δυστυχώς η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και η μετρήσιμη αποδοτικότητα δεν ελήφθησαν υπόψη από την ηγεσία της πυροσβεστικής υπηρεσίας ώστε ένας αξιωματικός με λαμπρή σταδιοδρομία να συνεχίσει στα ανώτατα κλιμάκια του σώματος. Ελπίζουμε τέτοιες κρίσεις να μην αποθαρρύνουν τους αξιωματικούς και το προσωπικό της πυροσβεστικής ώστε συνεχίσουν να προσφέρουν με αυταπάρνηση τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για την προστασία του κοινωνικού συνόλου».