16 °C Rethymno, GR
22/10/2020

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ 2010 ΙΣΩΣ «ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ» ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ19 ΕΦΟΣΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ

Νέο παράθυρο για την Α’ ΕΠΣΡ

Με μοναδική εξαίρεση την Επισκοπή 2010, το παζλ στο Α’ τοπικό φαίνεται ότι έχει συμπληρωθεί. Μαζί μάλιστα με την Α’ ΕΠΣΡ μάλιστα, συμπληρώνεται κι αυτό της Β’ κατηγορίας που φέρνει για την ώρα, 11 ομάδες στο προσκήνιο.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, έχουμε για τη νέα σεζόν στην Α’ κατηγορία:  Σπήλι, Φοίνικας (Δήμος Αγίου Βασιλείου), Ασή Γωνιά (Αποκόρωνα), ΟΦ Αρμένων, Ποσειδώνας ΕΑΠ, Δόξα Πλατανέ (Ρεθύμνου), Λιβάδια, Αστέρας Περ., Τάλως Μελιδονίου, Ερμής Ζ., Αρκάδι Αγγελιανών (Μυλοποτάμου), Ψηλορείτης (Κουρητών).

Η αναδιάρθρωση κρίνει τη συμμετοχή

Το μοναδικό ερωτηματικό έχει να κάνει με την Επισκοπή 2010 που σε περίπτωση αναβάθμισης-προβιβασμού της μεγάλης ομάδας στη Β’ Εθνική, θα κληθεί να παρουσιάσει και μια δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα Κ19. Ο ρεθεμνιώτικος σύλλογος έχει τη «μαγιά» για το εν λόγω πρωτάθλημα (διαθέτει κάμποσα παιδιά σ’ αυτή την ηλικιακή κατηγορία) ωστόσο είναι λογικό να απορροφηθούν όλα στο ρόστερ της Κ19 οπότε, μένει να απαντηθεί το ερώτημα, τι θα κάνει με την 2010 που για την ώρα «πιάνει» θέση στην Α’ ΕΠΣΡ.

Υπάρχουν σκέψεις που μιλούν για δημιουργία μιας τρίτης ομάδας των «γυπαετών» με έναν μ.ο. ηλικίας κάτω από τα 17 έτη προκειμένου να συμμετάσχουν στο τοπικό πρωτάθλημα (ίσως στη Β’ κατηγορία). Χωρούν όμως, τρία καρπούζια σε μια μασχάλη και δη σε μια εποχή όπου όλα γίνονται σχεδόν με επίταξη λόγω κορονοϊού;

Όλα αυτά, είναι υπό σκέψη αφού τις επόμενες μέρες θα κριθεί «μια και καλή» το τι θα γίνει με την περίφημη αναδιάρθρωση των κατηγοριών όλου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κλήση σε Αρκάδι – Σε εγρήγορση Λίβας, Παναρκαδικός και Μέλαμπες

Αν συμβούν τα παραπάνω πάντως, η διοίκηση της ΕΠΣΡ είναι αναγκασμένη να ετοιμάσει έγγραφο και να ανεβάσει άλλη μια ομάδα από τη Β’ κατηγορία. Υπενθυμίζουμε ότι αυτές τις ώρες ετοιμάζει έγγραφο καλώντας το Αρκάδι Αγγελιανών (ως 4η ομάδα της βαθμολογίας) να πάρει τη θέση της Φλόγας (καθώς αρνήθηκε να ανέλθει στην Α’ ΕΠΣΡ).

Αν δεν δηλώσει συμμετοχή η Επισκοπή 2010 τότε, θα πρέπει να ετοιμαστεί ανάλογο έγγραφο καλώντας τον 5ο Λίβα, ή τον 6ο Παναρκαδικό ή τις 7ες Μέλαμπες. Τόσο μακριά πάει η… βαλίτσα καθώς, είναι πολύ πιθανό, Λίβας και Παναρκαδικός να αρνηθούν.

Όλα αυτά θα συμβούν προκειμένου να υπάρχουν 14 ομάδες στην α’ τη τάξει τοπική κατηγορία.  Τι μέλλει γενέσθαι όμως με την Β’;

Κοντά ο Κεραυνός – Τα τυπικά για Ολυμπιακό Ρεθύμνου για Β’ ΕΠΣΡ

Εκεί τα πράγματα είναι σχετικά θολά. Βλέπετε, για την ώρα οι ομάδες που είναι καταγεγραμμένες αγγίζουν τον αριθμό «11» με τον Απόλλωνα που προετοιμάζεται για τη δική του Γενική Συνέλευση στις 5 Ιουλίου αλλά και τους Λίβα, Αναγέννηση ΜΠΣΡ, Αγία Γαλήνη, Φλόγα Ρουστίκων, Κάλυβο, Γεράκια Γερανίου, Μέλαμπες, Παναρκαδικό, Κεραυνό και Ολυμπιακό Ρεθύμνου να είναι έτοιμοι να δηλώσουν συμμετοχή!

Οι προτελευταίοι αν και έδειχναν σκεπτικοί στο τι θα κάνουν και κατά πόσο μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του πρωταθλήματος, φαίνεται πως αντιδρούν θετικά στην πρόκληση και με προπονητή και πάλι τον Π. Καραντάθα θα ετοιμαστούν για τη νέα σεζόν.

Όσο για τον Ολυμπιακό, όπως γράψαμε και στις 5 Ιουνίου στα «ΡΝ», είναι μια ανάσα από το να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα και να παρουσιαστεί με την φιλοσοφία της νεανικής ομάδας (Κ19 ουσιαστικά) που θέλει να «βάζει» επίσημα παιγνίδια στα πόδια παιδιών της που αναζητούν το επόμενο βήμα (ιδίως μετά τα 17 έτη).

Όσο για τον ΠΑΟ Αλφάς όλα δείχνουν πως δεν εκπέμπει κανένα σήμα ζωής στο νέο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

Α’ Τοπικό 2020-21 (Με 14 ομάδες)

 1. Επισκοπή 2010 (;)
 2. Λιβάδια
 3. Σπήλι
 4. Ασή Γωνιά
 5. Ποσειδώνας
 6. Αστέρας Περ.
 7. Ερμής Ζ.
 8. Τάλως Μελ.
 9. Ψηλορείτης
 10. ΟΦ Αρμένων
 11. ΕΑΠ
 12. Δόξα Πλατανέ
 13. Φοίνικας
 14. Αρκάδι Αγγελιανών

Β’ Τοπικό (με 11 ομάδες)

 1. Απόλλων
 2. Λίβας
 3. Αναγέννηση ΜΠΣΡ
 4. Παναρκαδικός
 5. Αγία Γαλήνη
 6. Γεράκια Γερανίου
 7. Κεραυνός
 8. Φλόγα Ρουστίκων
 9. Κάλυβος
 10. Μέλαμπες
 11. Ολυμπιακός Ρ.
 • ΠΑΟ Αλφάς (δεν κατεβαίνει)