29 °C Rethymno, GR
18/09/2020

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Νέο συλλαλητήριο αύριο από τους εκπαιδευτικούς

Νέο συλλαλητήριο διοργανώνουν αύριο οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για την ζωντανή μετάδοση των σχολικών μαθημάτων μέσω διαδικτύου.Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, αναφέρει:

 

«Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση κλείνουν τ’ αυτιά στη φωνή των χιλιάδων δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν δυναμικά στις 13 Μαΐου για να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης κι ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές αρχές.

            Δεν αποσύρουν το αντιδημοκρατικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

            Αρνούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια.

Ο ΣΕΠΕ Ρεθύμνου και η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου συνεχίζουν τον αγώνα και καλούν, την Ένωση Γονέων Ρεθύμνου, όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συνολικά την κοινωνία να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρόν στο Δημαρχείο Ρεθύμνου την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 στις 12.00 μμ., τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας..

 

 Απαιτούμε:

          Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

          Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη τροπολογία της Υπουργού για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

          Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

          Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Η ΕΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 11πμ. – 2μ.μ. προκειμένου να συμμετέχει στην κινητοποίηση.Σε ανακοίνωση της μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Την Παρασκευή 15/5 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του ΥΠΑΙΘ για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, της συντριπτικής πλειοψηφίας γονέων και μαθητών προχώρησε σε μία αντισυνταγματική και καθ’ όλα αυθαίρετη ενέργεια, κάνοντας νόμο του κράτους την ζωντανή αναμετάδοση της σχολικής διδασκαλίας. Η απόφαση αυτή, μαζί με την κατάθεση του Νομοσχεδίου για την Παιδεία, χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός διάλογος με τους άμεσα εμπλεκόμενους (εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς) αποτελεί για το σύνολο των εκπαιδευτικών απαράδεκτη πρόκληση.

Για τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 19 Μαϊου (11 – 2) και καλεί σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ρεθύμνου στις 12 μ.μ. με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας (τήρηση αποστάσεων, μάσκες, γάντια). Στο Συλλαλητήριο θα συμμετέχουν επίσης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και καλούμε την ένωση Γονέων Ρεθύμνου, Συλλόγους Γονέων των Σχολείων και άλλα Πρωτοβάθμια Σωματεία να συμμετέχουν.

 

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ  

ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ,

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ZΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!»

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και ζητά την απόσυρση του πολυνομοσχεδίού και την κατάργηση της τροπολογίας για τις κάμερες.

Σε σχετική ανακοίνωση του επισημαίνει:«Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου στηρίζει την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση που πραγματοποιείται την Τρίτη 19 Μαΐου στο Δημαρχείο και ώρα 12:00, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και την ΕΛΜΕΡ.

Για ακόμη μια φορά Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας έδειξαν ξεκάθαρα τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασίσει να ασκούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, στρέφοντας εναντίον τους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά τους γονείς των μαθητών και συνολικά την κοινωνία. Τόσο το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εργαλειοποίησης της πανδημικής κρίσης με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών. Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε κοινωνικό χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό των εκπαιδευτικών να αντιδράσουμε και να παλέψουμε ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες χειροτέρευσης των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της παραπέρα απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου.

Σύσσωμη η  εκπαιδευτική κοινότητα καταδικάζει και αντιστρατεύεται το άκρως νεοφιλελεύθερο και αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενο των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Δε θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών. Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες, τους επιχειρηματίες στα σχολεία, την αντιδραστική αξιολόγηση. Θα αντισταθούμε και θα αντιδράσουμε στην προσαρμογή του αναλυτικού και ωρολόγιου προγράμματος σε δείκτες και κατευθύνσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες. Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου. Δε θα ανεχτούμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια δημιουργίας Οργουελικού περιβάλλοντος στα σχολεία μας και μετατροπής της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό στούντιο.

 

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και απαιτούμε:

          Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση.

          Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη (ν)τροπολογία της Υπουργού για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

          Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

          Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία του Ρεθύμνου, τους πολίτες και σύσσωμη την κοινωνία να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας».