18 °C Rethymno, GR
16/05/2021

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΕΝ… ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νίκος Παπαδάκης: «Είναι τραγικό για τις κοπέλες»

Για κάποιους ποδοσφαιρόφιλους  που αναζητούν τις πιο ουσιαστικές απαντήσεις σε ερωτήματα της ζωής, συνεχίζει να αποτελεί ένα δίλημμα. Για εκείνον είναι ο τρόπος ζωής και συμβίωσης με μια «αγάπη» που κρατάει χρόνια. Σαν την «κολόνια» του γνωστού λαϊκού άσματος που πάντα θα προκαλεί… παρεκτροπές με το εθιστικό «άρωμά» της και θα δημιουργεί «θαυμαστές» που θα είναι στην πιο… κυνική μορφή «εκφραστές υπηρεσιών» και στην πιο αποδεκτή «λάτρεις» του προκλητικού και παγιδευτικού αυτού «αρώματος».

Είναι τελικά «καταδίκη» για έναν άνθρωπο να προσφέρει ότι μπορεί από την πιο ισχυρή θέση σε δύο ομάδες Εθνικών κατηγοριών, και μάλιστα στο λαοφιλές ποδόσφαιρο, ή «ευλογία»; Για αυτόν είναι απλά η «εφηβική» ηλικία ενός εγχειρήματος που είχε οραματιστεί χρόνια και απλά θα πρέπει να το διαχειριστεί σαν καλός «γονιός».

Όμως ο πρόεδρος του Αστέρα Ρεθύμνου, Νίκος Παπαδάκης, με την εμπειρία που «κουβαλάει» στις πλάτες του από την προηγούμενη θητεία των ιστορικών «κυανοκίτρινων» στις Γ’ Εθνική, όπου και υπήρξε παράγοντας με περίσσια ενέργεια, κάθε άλλο παρά «πελαγοδρομεί» στην νέα πρόκληση που εμφανίστηκε φέτος και τον φέρει ως «ισχυρό άντρα» 2 ομάδων στις Εθνικές κατηγορίες, με την μια μάλιστα από αυτές να εξωτερικεύει «άρωμα γυναίκας». Έπειτα από τα φιλόδοξα «αγόρια» του που δεν… μπορούσαν βάση ταλέντου να αποφύγουν την άνοδο στον Κρητικό όμιλο της μικρότερης ιεραρχικά βαθμίδας των Εθνικών κατηγοριών, βρέθηκε να πανηγυρίζει ακόμη ένα «θαύμα». Εκείνο του προβιβασμού των θηλυκών «αστεριών» στα «σαλόνια» του γυναικείου ποδοσφαίρου. Εκείνος όμως έστω και αν αποποιείται τον ρόλο του «ισχυρού άντρα» του Αστέρα, όταν μιλάει για τις εκπροσώπους του «ασθενούς φύλλου» του Ομίλου, είναι σαν να «απλώνει φτερά» προστασίας…

«Καταλαβαίνω πως νιώθουν»…

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει», ήταν τα πρώτα λόγια που τα επανέλαβε αρκετές φορές ο κορυφαίος παράγοντας του Αστέρα Ρεθύμνου, αναφερόμενος στις αγαπημένες «κυρίες» της Σοχώρας. Εξάλλου έχει την εμπειρία για να δώσει την απόλυτη σημασία σε αυτές τις 5 λέξεις: «Τι σημασία θα έχει να ξεκινήσουν σε ένα πρωτάθλημα, που για εκείνες σημαίνει πολλά αν δεν καταφέρουν να το ολοκληρώσουν; Ξεκίνησαν το καλοκαίρι με συνέπεια ένα βασικό στάδιο προετοιμασίας και δημιούργησαν στόχους και φιλοδοξίες. Γνωρίζω ότι η αναβολή του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής  είναι ένα υγειονομικό μέτρο για το καλό και την υγεία όλων μας και φυσικά των κοριτσιών που προσπαθούν στον αγωνιστικό χώρο. Όπως αναγνωρίζω ότι είναι και για την υγεία εκείνων που υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια και όπως είχα την τύχη να δω και από κοντά δεν είναι λίγοι. Όμως πραγματικά είμαι σε θέση να καταλάβω και τι νιώθουν εκείνες, όταν λίγο πριν παίξουν τον πρώτο τους αγώνα ως Αστέρας Ρεθύμνου στην Α’ Εθνική, τους ανακοινώθηκε ότι το πρωτάθλημα τους αναστέλλεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπαδάκης που έχει νιώσει ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια τους παλμούς της καρδιάς του σε ρυθμούς «rock» να τον συνοδεύουν κάθε φορά που κάθεται σε μια θέση που θα έχει την καλύτερη δυνατή οπτική γωνία για την αγωνιστική εικόνα των «κυανοκίτρινων».

«Υπάρχει και το ψυχολογικό κόστος»…

Γιατί για τα υπόλοιπα, η πολύ καλή και ιδιαίτερα συχνή επαφή που έχει με τον υπεύθυνο του γυναικείου τμήματος και χωρίς υπερβολή «ψυχή» της ομάδας, Κώστα Μάκρα, του δίνει την δυνατότητα να γνωρίζει  όλες εκείνες τις «πτυχές» ενός συγκροτήματος που ήταν έτοιμο να κάνει το δικό του ονειρεμένο  «ταξίδι»  και μάλιστα στο μικρό χρονικό διάστημα της ιστορίας του στα «σαλόνια» του γυναικείου ποδοσφαίρου.

«Η ΕΠΟ καλύπτει ένα σημαντικό μέρος του κόστους για την γυναικεία ομάδα στην Α’ Εθνική. Όμως υπάρχει και το ψυχολογικό κόστος για τις κοπέλες. Και εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τι είναι το καλύτερο στην παρούσα φάση που διανύουμε σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, δεν το γνωρίζω. Όμως να παίξουν οι κοπέλες ένα γύρο, ούτε εκείνες, ούτε και εμένα φυσικά με καλύπτει. Να μπουν σε μια διαδικασία που ίσως και να οδηγήσει στο …πουθενά, με ενοχλεί πολύ. Ιδίως μάλιστα όταν γνωρίζω ότι προετοιμάστηκαν με κόπους και φιλοδοξίες. Είναι πολύ τραγικό, πολύ περισσότερο για εκείνες που αγαπούν αυτό που κάνουν, αλλά και για όλους εμάς που πιστεύουμε στην προσπάθειά τους», επισήμανε ο πρόεδρος του Αστέρα Ρεθύμνου, αποδεικνύοντας χαρακτηριστικά όλα όσα νιώθει για τις ποδοσφαιρικές «κυρίες» του Ρεθύμνου.