28 °C Rethymno, GR
26/07/2021

«ΕΝΤΟΣ» ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟ ΣΤΑ PLAY OFF ΚΑΙ ΣΤΑ PLAY OUT ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Η πολυαναμενόμενη κλήρωση για τα play off και τα play out πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ, εκεί όπου γνωστοποιήθηκε ότι οι δύο εκπρόσωποι του νομού Ρεθύμνου (Επισκοπή και Ρεθυμνιακός) ξεκινούν από τα… σπίτια τους την μεθεπόμενη Κυριακή στις 29 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η Επισκοπή θα κληθεί με το «καλημέρα» να ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε το πρωτάθλημα της κανονικής διάρκειας (απέναντι στον Ηρόδοτο στο ΔΑΚ Γάλλου). Ταυτόχρονα, ο Ρεθυμνιακός θα κάνει σέντρα στη Σοχώρα με αντίπαλο τον ΠΟ Ατσαλένιο.

Όπως διαπιστώνει κάποιος, οι αγώνες των play off θα ολοκληρωθούν στις 29 Μαρτίου, την ημερομηνία όπου θα τελειώσουν και οι υπόλοιποι όμιλοι της Ελλάδας στη Γ’ Εθνική.

Αντιθέτως, ο όμιλος των play out θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαΐου, οπότε και ολοκληρώνεται η σεζόν.

Ας δούμε πως υποδέχθηκαν ξεχωριστά την κλήρωση οι δύο ομάδες:

 

Ξεκίνημα εντός αλλά και ερωτήματα από την Επισκοπή

Οι αγώνες ξεκινούν την μεθεπόμενη Κυριακή και η Επισκοπή καλείται να τελειώσει ιδανικά ό,τι με σύνεση και σταθερότητα κουβαλάει εδώ και 6μισι μήνες στον 8ο όμιλο. Ποιός όμως είπε ότι στην Επισκοπή κυριαρχεί το γνωμικό «όλοι θα παίξουν με όλους;». Κι αυτό γιατί κοιτάζοντας το πρόγραμμα, μετά τον Ηρόδοτο απέναντι στον οποίο επιβάλλεται να κερδίσει την 1η αγωνιστική, ακολουθούν τρία συναπτά ματς εκτός έδρας, πρώτα με Πανακρωτηριακό στα Καθιανά, έπειτα με Γιούχτα στις Αρχάνες και αμέσως μετά με Ηρόδοτο. Την 5η αγωνιστική θα παίξει με τον Πανακρωτηριακό (εντός) και θα κλείσει τον κύκλο των play off ξανά εντός έδρας με τον Γιούχτα στις 29 Μαρτίου.

Η μοναδική περίπτωση να αλλάξει ημερομηνία κάποιος αγώνας είναι αυτή της 1ης Μαρτίου (κι αυτό γιατί πραγματοποιείται εκείνη τη μέρα το καρναβάλι του Ρεθύμνου).

Για την κλήρωση μίλησαν τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Νικολιδάκης όσο και ο προπονητής μας Γιάσμινκο Βέλιτς

 

Μ. Νικολιδάκης: «Νιώθουμε σίγουροι για την ομάδα μας»

Ο πρόεδρος της Επισκοπής εμφανίστηκε σίγουρος, καθώς αφενός η διαφορά που έχει χτίσει η Επισκοπή έναντι των υπολοίπων (7β. από τον Γιούχτα, 13β. από τον Ηρόδοτο και 15β. από τον Πανακρωτηριακό), προσφέρει μία ηρεμία, αφετέρου δείχνει σίγουρος για τη δουλειά που έχει κάνει μέχρι στιγμής η Επισκοπή: «Αλήθεια είναι πως μας έκανε εντύπωση αυτοί οι τρεις συνεχόμενοι αγώνες εκτός έδρας που καλούμαστε να δώσουμε. Είμαστε ωστόσο σίγουροι για την ομάδα μας πως θα βαδίσει στους ίδιους δρόμους αγωνιστικής σταθερότητας».

 

Γ. Βέλιτς: «Τι μοντέλο κλήρωσης είναι αυτό;»

Από την άλλη πάλι, ο προπονητής των «γυπαετών» ένιωθε απορία -και δικαιολογημένα- για το πώς και υπό ποιες προϋποθέσεις διεξήχθη η κλήρωση. Συνήθως βλέπουμε την κλήρωση όπου η σειρά των αγώνων είναι αυτή όπως, στο Champions League (στην 3η αγωνιστική και την 4η αγωνιστική παίζει με τον ίδιο αντίπαλο από τη μία έδρα στην άλλη)…

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα ο ίδιος να πρέπει να διαχειριστεί τη σειρά των αγώνων ανάλογα, καθώς βλέπει ότι οι τρεις αγώνες μακριά από το Ρέθυμνο και δη σ’ ένα κομβικό χρονικό σημείο των play off κρύβουν παγίδες… «Δεν υπάρχει πουθενά κλήρωση πλέι οφ με τόσο λίγους αγώνες όπου να κληρώνεται μια ομάδα να δώσει τρία συναπτά ματς εκτός έδρας» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Βέλιτς, ο οποίος αμέσως μετά υπέβαλλε και τα ανάλογα ερωτήματα… «Τι μοντέλο κλήρωσης είναι αυτό; Με ποια κριτήρια έγινε η κλήρωση; Αντιλήφθηκαν τι ακριβώς συνέβη;

Η κλήρωση είναι για να μοιράζει το δίκαιο σε όλους εξ ου και ότι υπάρχουν κλειδάριθμοι γι’ αυτό. Δεν μπορεί καμία κλήρωση να αδικεί καμία ομάδα παράφορα. Κι όμως αυτό συνέβη σε μας».

 

Όμιλος πλέι-οφ

Ομάδες 4: Επισκοπή, Ηρόδοτος, Γιούχτας, Πανακρωτηριακός.

Το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική (23/2)

Eπισκοπή – Ηρόδοτος

Γιούχτας – Πανακρωτηριακός

2η αγωνιστική (29/2 ή 1/3)

Ηρόδοτος – Γιούχτας

Πανακρωτηριακός – Eπισκοπή

3η αγωνιστική (8/3)

Γιούχτας – Eπισκοπή

Ηρόδοτος – Πανακρωτηριακός

4η αγωνιστική (15/3)

Ηρόδοτος – Eπισκοπή

Πανακρωτηριακός – Γιούχτας

5η αγωνιστική (22/3)

Γιούχτας – Ηρόδοτος

Eπισκοπή – Πανακρωτηριακός

6η αγωνιστική (29/3)

Eπισκοπή – Γιούχτας

Πανακρωτηριακός – Ηρόδοτος

Η βαθμολογία

  1. Επισκοπή 38
  2. Γιούχτας 31
  3. Ηρόδοτος 25
  4. Πανακρωτηριακός 23

Αυτό που ήθελε – Ξεκίνημα εντός με ΠΟΑ ο Ρεθυμνιακός

Απέναντι στον ΠΟΑ θα τεθεί την 1η αγωνιστική ο Ρεθυμνιακός, κάτι που το ήθελε πολύ, στο σχετικά μακρόσυρτο διάστημα των play out, τα οποία θα κρατήσουν 10 αγωνιστικές (θα υπάρξουν τρία ρεπό, δύο των μπαράζ και ένα του Πάσχα).

Η αγωνία θα κρατήσει μέχρι τις 3 Μαΐου, οπότε και ολοκληρώνεται η σειρά. Οι κυανόλευκοι θα ξεκινήσουν ως τελευταίοι της σειράς τα μπαράζ, όπου ωστόσο η απόκλιση από τους υπολοίπους δεν είναι πολύ μεγάλη. Ο Ρεθυμνιακός υπολείπεται ενός βαθμού του Πόρου, 4ων των ΠΟΑ, ΣΥΝΚΑ και 5 του ΑΟΑΝ.

Ο Ρεθυμνιακός ζήτησε και πήρε κλειδάριθμο για να μην αγωνιστεί τη 2η αγωνιστική, όπου πέφτει το καρναβάλι.

 

Ν. Καραδάκης: «Θέλαμε να ξεκινήσουμε εντός έδρας»

Ο προπονητής του Ρεθυμνιακού περίμενε στωικά την κλήρωση και είδε με χαρά να βγαίνει το όνομα της ομάδας του ως γηπεδούχος στην 1η αγωνιστική. Το ήθελε πολύ, καθώς ξέρει ότι με μια νίκη καλύπτεται κατά πολύ το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία…

«Θέλαμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία οπωσδήποτε στην έδρα μας γιατί προερχόμαστε από σχεδόν έναν μήνα μετά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Προσωπικά, δεν με ενδιέφερε όποιος και να ήταν ο αντίπαλος, αρκεί να παίζαμε εντός έδρας.

Από εκεί και πέρα, οι αγώνες θα είναι όλοι σημαντικοί για όλους, άρα έχει μικρή σημασία με ποια ομάδα με ποια θα αγωνιστεί.

Η αναμονή ήταν μεγάλη και περιμένουμε με ανυπομονησία να ξεκινήσουν τα παιγνίδια».

 

Όμιλος πλέι-άουτ

Ομάδες 5: ΑΟΑΝ, ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, ΠΟΑ, Πόρος, Ρεθυμνιακός

Το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική (23/2)

Ρεθυμνιακός – ΠΟΑ

Πόρος – ΑΟΑΝ

Ρεπό: ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

2η αγωνιστική (29/2 ή 1/3)

ΠΟΑ – Πόρος

ΑΟΑΝ – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

Ρεπό: Ρεθυμνιακός

3η αγωνιστική (8/3)

Πόρος – Ρεθυμνιακός

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ – ΠΟΑ

Ρεπό: ΑΟΑΝ

4η αγωνιστική (15/3)

Ρεθυμνιακός – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

ΠΟΑ – ΑΟΑΝ

Ρεπό: Πόρος

5η αγωνιστική (22/3)

ΑΟΑΝ – Ρεθυμνιακός

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ – Πόρος

Ρεπό: ΠΟΑ

6η αγωνιστική (29/3)

ΠΟΑ – Ρεθυμνιακός

ΑΟΑΝ- Πόρος

Ρεπό: ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

7η αγωνιστική (5/4)

Πόρος – ΠΟΑ

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ – ΑΟΑΝ

Ρεπό: Ρεθυμνιακός

8η αγωνιστική (12/4)

Ρεθυμνιακός – Πόρος

ΠΟΑ – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

Ρεπό: ΑΟΑΝ

9η αγωνιστική (26/4)

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ – Ρεθυμνιακός

ΑΟΑΝ – ΠΟΑ

Ρεπό: Πόρος

10η αγωνιστική (3/5)

Ρεθυμνιακός – ΑΟΑΝ

Πόρος – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

Ρεπό: ΠΟΑ

Η βαθμολογία

ΑΟΑΝ                                            18

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ                                   17

ΠΟΑ                                              17

Πόρος                                            14

Ρεθυμνιακός                                   13