18 °C Rethymno, GR
22/04/2021

ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ

Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου ενημερώθηκαν για την πανδημία

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου θέλοντας να ενισχύσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, αλλά και για να ενθαρρύνει την ατομική προστασία και την υγιεινή τους, θέλησε να ζητήσει τη βοήθεια των ειδικών. Προς αυτήν την κατεύθυνση απευθύνθηκε στην 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Ρεθύμνου και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ρεθύμνου.

Ο παθολόγος Λεωνίδας Ζωγραφάκης και η γενική ιατρός Ζωή Σαλωνίτη από την ομάδα του ΤΟΜΜΥ, καθώς και η κοινωνική λειτουργός και προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κα Μαρία Καββάλου έσπευσαν άμεσα, πριν την ανακοίνωση της καραντίνας, για να προσφέρουν τη γνώση τους και να ενισχύσουν τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, ενήλικων ατόμων που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να παραμένουν αγωνιστές με φρεγάτα τη γνώση, ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό και καρδιά.

Να σημειωθεί ότι οι ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν σε κάθε τμήμα ξεχωριστά για την αποφυγή του συνωστισμού, με τη χρήση μασκών και τα υπόλοιπα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Η εκπαιδευόμενη του Β’ κύκλου Μαρία Παπαδάκη μοιράζεται την εμπειρία της: «Σε μια όμορφη πόλη, όπως το Ρέθυμνο, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας κάνει λειτούργημα με αγάπη προς τον εκπαιδευόμενο. Σε αυτήν την περίσταση προσπάθησε να καθοδηγήσει και να ηρεμήσει ένα κοινό ανθρώπων που έχει την πίστη και τη θέληση για να αντιμετωπίσει την πανδημία, αλλά και κάθε δυσκολία, με τη βοήθεια τριών αξιοσέβαστων επιστημόνων που βλέπουν και βιώνουν από κοντά τις καταστάσεις.

Στο δικό μας τμήμα μίλησαν συγκεκριμένα ο παθολόγος κ. Λεωνίδας Ζωγραφάκης και η κα Μαρία Καββάλου, όπου με απόλυτη ειλικρίνεια, ανθρώπινα και χωρίς υπερβολές μας ενημέρωσαν για την ατομική μας προστασία, για το τι είναι ο κορονοϊός, για τη χρήση της μάσκας, για το καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι, για τα εμβόλια που θα προκύψουν στο κοντινό μέλλον. Επίσης, τόνισαν τη μεγάλη σημασία της πρόληψης.

Ομολογώ ότι παρόλο το άγχος μου και τις φοβίες μου, ευχαριστήθηκα πολύ την ενημέρωση και αισθάνθηκα πιο ήρεμη και συνειδητοποιημένη. Είναι πολύ καλό που μας μίλησαν οι ειδικοί και κινητοποίησαν με αυτόν τον τρόπο εργαζόμενους, γονείς και άτομα διάφορων ηλικιών που μπορούν με τη σειρά τους να ενημερώσουν και άλλα μέλη του τόπου μας. Ανυπομονώ για περισσότερες μαθησιακές ευκαιρίες».

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους ομιλητές μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα και ενημέρωσαν με μεγάλο ζήλο τους εκπαιδευόμενους μέσα σε ένα φιλικό κλίμα αλληλεπίδρασης. Με την παρουσίαση κατάλληλου υλικού και τις ανθρώπινες συζητήσεις, τους έκαναν να αισθανθούν περισσότερο συνεπείς για την προστασία τους και για την προστασία των γύρω τους, καθώς και να αντιληφθούν πώς μπορούν και οι ίδιοι να αποτρέψουν την αρνητική εξέλιξη της πανδημίας.

Επίσης, ήταν και μια πολύ καλή ευκαιρία οι εκπαιδευόμενοι να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από τους συγκεκριμένους φορείς και να νιώσουν ασφάλεια και οικειότητα να απευθυνθούν σε αυτούς.

Ευχαριστούμε, επίσης, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου με επικεφαλής την κα Μαρία Λιονή για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας.

 

Η διευθύντρια ΣΔΕ Ρεθύμνου

Ειρήνη Αντωνίου