15 °C Rethymno, GR
25/11/2020

Οι θερινές δραστηριότητες των Κέντρων Αγγλικών «Φήταμ»

Παρά το γεγονός ότι προέκυψε η δυσάρεστη πανδημία του κορωνοϊού, τα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ», σε Ρέθυμνο και Ατσιπόπουλο, φρόντισαν άμεσα και με κάθε δυνατό μέσο για την εύρυθμη λειτουργία τους, ολοκληρώνοντας επιτυχώς το 44ο ακαδημαϊκό έτος τους με την υλοποίηση καθιερωμένων αλλά και νέων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Επιτυχής ολοκλήρωση του σχολικού έτους

Η συνέχιση των μαθημάτων κατά τη διάρκεια του lockdown ήταν μία σταθερά στην καθημερινότητα των μαθητών των Κέντρων Φήταμ ούτως ώστε να μην χαθεί ούτε ένα λεπτό διδασκαλίας. Κάθε εκπαιδευτική ανάγκη των μαθητών καλύφθηκε τόσο από απόσταση, όσο και από κοντά με το άνοιγμα των σχολείων. Μέσα από σχετικό ερωτηματολόγιο, η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός των γονέων για τα διαδικτυακά μαθήματα που παρείχαν τα Κέντρα Φήταμ ήταν απόλυτα εμφανής, ενώ παράλληλα αναγνώρισαν την αξία της δια ζώσης εκπαίδευσης για την οποία εξέφρασαν την ιδιαίτερη προτίμησή τους. Με την λήξη του lockdown, το σχολικό έτος ολοκληρώθηκε κανονικά, δια ζώσης, με τα τελευταία μαθήματα και τις προαγωγικές εξετάσεις να διενεργούνται σε περιβάλλον επαγγελματικά απολυμασμένο και ασφαλές που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που όρισε το κράτος.

Εξετάσεις Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας

Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που διατηρούν με καταξιωμένους εξεταστικούς φορείς, τα Κέντρα Φήταμ υλοποίησαν μία σειρά από αποκλειστικές παροχές. Γραπτές εξετάσεις προσομοίωσης (mock) και διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) για τους υποψηφίους εξετάσεων LanguageCert και Michigan και διαδικτυακά προφορικά mock για τους υποψηφίους Michigan και Cambridge. Οι εξετάσεις LanguageCert και Cambridge πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη ασφάλεια σε αποκλειστικό εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές των Κέντρων Φήταμ.

Γιορτή Λήξης Έτους Τμημάτων Διγλωσσίας

Επιτυχώς ολοκλήρωσαν τη χρονιά τους και οι μικροί μαθητές των τμημάτων διγλωσσίας QLS Bilingual Life. Με μια δροσερή, υπαίθρια γιορτή αποφοίτησης, υποδέχθηκαν το καλοκαίρι στην αυλή του Κέντρου Φήταμ Ρεθύμνου όπου συμμετείχαν σε αγγλόφωνα παιχνίδια και παρέλαβαν τα ενδεικτικά τους μπροστά στους περήφανους γονείς.

Διαδικτυακή Συνάντηση Ομάδας Εθελοντών Anti-Bullying

Η διακεκριμένη Ομάδα Εθελοντών και Πρεσβευτών Anti-Bullying των Κέντρων Φήταμ ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά δράσεών της με μία καλοκαιρινή διαδικτυακή συνάντηση. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομάδα ξεκίνησε ήδη να οργανώνει τα επόμενα βήματά της, με αφετηρία την κυκλοφορία του νέου τεύχους της εφημερίδας Anti-Bullying «Σχολική Ζωή, Χαρούμενη Για Όλους», μία επετειακή έκδοση που θα κυκλοφορήσει προσεχώς γιορτάζοντας τα 45 χρόνια των Κέντρων Φήταμ.

Εθνικό Συμβούλιο Νέων QLS

Πρεσβευτές Anti-Bullying των Κέντρων Φήταμ συμμετέχουν ενεργά στο νέο QLS National Youth Board που θεσπίστηκε φέτος από το Δίκτυο QLS. Πρόκειται για το πρώτο Πανελλαδικό Συμβούλιο Νέων, βασισμένο στο αντίστοιχο Βρετανικό μοντέλο, το οποίο απαρτίζεται αποκλειστικά από αποφοίτους του προγράμματος Anti-Bullying Ambassadors (Πρεσβευτών Κατά Του Σχολικού Εκφοβισμού) που υλοποιεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια το QLS σε συνεργασία με το Βρετανικό ίδρυμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Στο συμβούλιο, οι νέοι μοιράζονται και υλοποιούν ιδέες και προτάσεις για τις εθελοντικές δράσεις του QLS.

Ο Φρεντ Φήταμ για 3η χρονιά στην Επιτροπή του Βραβείου Diana

Ο κος Φήταμ, Διευθυντής Σπουδών των Κέντρων Φήταμ, βρέθηκε και φέτος στην τιμητική θέση του επικεφαλής σε πάνελ κριτών που αποφασίζουν ποιοί θα είναι οι νέοι εκείνοι που θα παραλάβουν το κρατικό Βρετανικό Βραβείο Diana, το μοναδικό βραβείο που απονέμεται παγκοσμίως στο όνομα και τη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Το 2020, ο κος Φήταμ ηγήθηκε των κριτικών επιτροπών της Αμερικής και της περιοχής Yorkshire & the Humber της Μ. Βρετανίας. Φέτος, η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την 1η Ιουλίου, ανήμερα των 59ων γενεθλίων της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, με τη συμμετοχή του γιου της, Πρίγκιπα Χάρι, της ηθοποιού Emma Thompson και του τραγουδιστή Liam Payne.