21 °C Rethymno, GR
30/05/2020

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ Ο.Α.Κ. ΑΡΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ

Οι προτεραιότητες και οι βασικοί άξονες του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης

Τις προτεραιότητες, το «μοντέλο» διοίκησης και τους βασικούς άξονες του Ο.Α.Κ., προκειμένου «ο οργανισμός να ανταπεξέλθει επιτυχώς στις ανάγκες της νέας εποχής», παρουσίασε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Άρης Παπαδογιάννης, στα νέα μέλη του νέου Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. Α.Ε., αφού πρώτα τους καλωσόρισε, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., όπου πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Το Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε παρουσία των διευθυντών, του συνόλου των Τμημάτων που απαρτίζουν τη δομή οργανισμού, με τους οποίους ο κ. Παπαδογιάννης πραγματοποίησε σειρά ενημερωτικών επαφών το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Παπαδογιάννης, αφού πρώτα υπογράμμισε πως «ο ορισμός της νέας διοίκησης έγινε σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον, με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και πολλούς περιορισμούς», παρουσίασε τους ακόλουθους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί αυτή η προσπάθεια τα επόμενα χρόνια:

  • Ρεαλιστικός Προγραμματισμός και Σαφείς επιχειρηματικοί στόχοι. Ζητήθηκε από τους διευθυντές να εκπονήσουν βραχυπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, ανά Διεύθυνση για στόχους αλλά και λειτουργικά θέματα όπως προμήθειες, προσωπικό κλπ.).
  • Απλή Δομή: Προτάθηκε να υπάρξει μικρός αριθμός επιτελικών συμβουλών, σε σχέση με τους υπαλλήλους «γραμμής» και μικρός αριθμός ιεραρχικών επιπέδων, οι οποίοι να συνθέτουν μια σχετικά απλή και λειτουργική δομή.
  • Το δίκαιο του «πελάτη»: Να επιτυγχάνεται ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη, γεγονός που έχει πρωταρχική σημασία για την επιχείρηση. Απόλυτη προτεραιότητα η αποκατάσταση των σχέσεων με τους «πελάτες» ΔΕΥΑ, Δήμοι, ΤΟΕΒ, και ιδιώτες καταναλωτές.
  • Η συμβολή του ατόμου στην παραγωγικότητα και Ενθάρρυνση της δημιουργικής πρωτοβουλίας: Να γίνει προσπάθεια βελτίωσης της απόδοσης όλων των εργαζομένων και παράλληλη αναγνώριση της συνεισφοράς τους. Αναγκαία η παροχή της δυνατότητας στους μάνατζερ/διευθυντές να ενεργούν με «στρατηγική ελευθερία», πάντα σε συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο.
  • Έμφαση στη «μοναδικότητα» του οργανισμού και σε ότι ο οργανισμός διαθέτει καλύτερο: Ζητήθηκε ο Οργανισμός να αξιοποιεί τις δυνατότητες του και να μην επενδύει σε περιοχές για τις οποίες δεν διαθέτει τις απαραίτητες «πηγές» όπως πόσιμο νερό, νέες συνδέσεις κλπ.
  • Στενός έλεγχος με δυνατότητες ευελιξίας: Να υπάρχουν σαφή και καθορισμένα όρια λειτουργίας των δραστηριοτήτων με παράλληλη «ελευθερία και αυτονομία» εντός πάντα του νόμιμου πλαισίου και με τελική λογοδοσία στον διευθύνοντα σύμβουλο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Άρη Παπαδογιάννη και στο πρόσωπο του νέου προέδρου του Οργανισμού κ. Ελευθερίου Κοπάση, για τον οποίον χαρακτήρισε «ευτυχή συγκυρία» την συνύπαρξη τους, στο νέο Δ.Σ. του Ο.Α.Κ.

«Γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια από την πορεία μας στην αυτοδιοίκηση και στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Η συνεργασία μας είναι αδιαμφισβήτητη και αποτελεί ευκαιρία για μια αποτελεσματική διοικητική περίοδο στον Οργανισμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδογιάννης.

Στη διάρκεια της Ά συνεδρίασης του νέου Δ.Σ. του Ο.Α.Κ., έγινε επίσης και ο ορισμός των εκτελεστικών μελών, όπου ο διευθύνων σύμβουλος κατά την εισήγηση του ανέδειξε την παγκρήτια διάσταση του οργανισμού και πρότεινε για ορισμό εκτελεστικών μελών από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης και κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. ορίστηκαν οι εξής:

  • Θεόδωρος Νίνος του Νικολάου, πολιτικός μηχανικός, στον οποίον ανατίθενται οι αρμοδιότητες εκτελεστικού μέλους που αφορούν το αντικείμενο των εργασιών της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων Ο.Α.Κ. Α.Ε., της Διεύθυνσης Υδραυλικών Έργων Ο.Α.Κ. Α.Ε. και σχετικά με θέματα Περιβάλλοντος, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου
  • Αντώνιος Κουμπενάκης του Εμμανουήλ, αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός, στον οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες εκτελεστικού μέλους που αφορούν το αντικείμενο των εργασιών σχετικά με θέματα Περιβάλλοντος.
  • Κωνσταντίνος Κατσιδονιωτάκης του Αγγέλου, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, στον οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες εκτελεστικού μέλους που αφορούν το αντικείμενο των εργασιών της Διεύθυνσης Υδραυλικών Έργων Ο.Α.Κ. Α.Ε. στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.