32 °C Rethymno, GR
23/06/2021

ΔΩΔΕΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΞΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ Γ' ΕΘΝΙΚΗ - "ΕΚΤΟΣ" ΕΘΕΣΕ ΕΑΥΤΟΝ Ο ΑΡΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Οι «τέσσερις» που είπαν «όχι»

Έληξε η διορία που είχαν στη διάθεσή τους οι ομάδες της Γ’ Εθνικής να δηλώσουν συμμετοχή στο… κάτι σαν πρωτάθλημα για το οποίο η Επιτροπή Διοργανώσεων εισηγήθηκε πριν από μία εβδομάδα στην εκτελεστική Επιτροπή Γ’ Εθνικής της ΕΠΟ να συνεχιστεί από την 5η αγωνιστική ως και το τέλος του Α’ γύρου.
Ο 10ος όμιλος, μετά τον προβληματισμό που επικράτησε, τηλεδιασκέφτηκε τρεις φορές. Το αρχικό 14-2 (σ.σ. οι «14» του κρητικού ομίλου είχαν αρχικά συμφωνήσει να διασαφηνίσουν στην διοργανώτρια αρχή να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα) έγινε στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης Τρίτη «6-10» και χθες όπως διαπιστώθηκε «4-12»!
Οι τέσσερις αντιφρονούντες ομάδες μπρος στο ενδεχόμενο επανεκκίνησης της Γ’ Εθνικής ήταν, ο ΑΟ Δαμάστας, η Νεάπολη, ο Άρης Ρεθύμνου (φωτο) και ο Γιούχτας.

Δήλωσε συμμετοχή ο Αστέρας

Ο Αστέρας Ρεθύμνου δήλωσε τελικά συμμετοχή όπως και ο Πλατανιάς και οι υπόλοιποι «10» ήταν, Παλαιόχωρα, Άρης Σούδας, Ρεθυμνιακός, ΣΥΝΚΑ, Αναγέννηση Ιερ., Ηρόδοτος, ΑΟΑΝ, ΠΟΑ και φυσικά οι Πόρος, Αλμυρός που εξ αρχής είχαν τοποθετηθεί υπέρ μιας επανεκκίνησης.
Αυτοί οι 12 που συνεχίζουν θα μπουν στη διαδικασία να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρξουν εγγυήσεις. Υπενθυμίζουμε πως, πλην των Πόρου, Αλμυρού, όλοι οι υπόλοιποι εξαναγκάζονται στην ουσία να δηλώσουν συμμετοχή ωστόσο έθεσαν βέτο ζητώντας υγειονομικές εγγυήσεις.
Γι’ αυτό άλλωστε θα μεταβεί αντιπροσωπεία του κρητικού ομίλου στην ΕΠΟ παρουσία νομικού συμβούλου για να κρατηθούν πρακτικά ζητώντας αυτές τις εγγυήσεις ρητώς και με απόλυτη σαφήνεια.

Το «όχι» Δαμάστας – Γιούχτα

Οι δύο ηρακλειώτικες ομάδες, Δαμάστα και Γιούχτας, έκαναν με σαφή τρόπο προς όλους το γεγονός ότι δεν δεν προτίθενται να κατέβουν να αγωνιστούν. Όπως όμως σημειώνουν αμφότεροι στην κατακλείδα τους: «… επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα…» με ό,τι μπορεί να σημάνει αυτό.
ΑΟ Δαμάστας: «Η ΑΟ Δαμάστας εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση αναφέροντας: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, την τρίτη κατά σειρά τηλεδιάσκεψη των ομάδων του 10ου Ομίλου Κρήτης, ο ΑΟ Δαμάστας ανακοινώνει την απόφασή του για ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο πρωτάθλημα-παρωδία, όπως επιθυμεί να το διοργανώσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Συνεπείς στις αρχές και στη φιλοσοφία που διέπει το σωματείο μας, πήραμε την απόφαση να μη συμμετέχουμε, καταθέτοντας παράλληλα στον πρόεδρο της ΕΠΟ, στην Εκτελεστική Επιτροπή, στην Επιτροπή Διοργανώσεων και στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ τις έγγραφες επιφυλάξεις μας και επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματος μας.»

Γιούχτας: «Σε απάντηση της από 25/3/2021 επιστολή σας, σχετικά με την συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής της περιόδου 2020-21, το ΔΣ Αθλητικού Ομίλου Αρχανών «Ο Γιούχτας» σε έκτακτη συνεδρίασή του, την Τρίτη 2/3/2021 αποφάσισε ομόφωνα: Ότι με δεδομένες τις συνθήκες του αυξημένου υγειονομικού κινδύνου που έχει προκαλέσει η πανδημία, λόγω Covid-19, είναι αδύνατη η συμμετοχή της ομάδας μας στη διαδικασία προετοιμασίας (έναρξη προπονήσεων), πόσο μάλλον και στη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.
Για τους παραπάνω λόγους, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στην επανέναρξη συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής της περιόδου 2020-21 στις 28/3/2021.
Επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.
Με εκτίμηση «ΑΟ ο Γιούχτας»

Κρίσιμη Παρασκευή
Σε κάθε περίπτωση, η αυριανή ημέρα είναι τέτοια που όλοι αναμένουν τις αποφάσεις. Αποφάσεις δύσκολες αλλά και καθοριστικές για άλλη μία σεζόν για τη βάση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΕΠΟ καλείται να λάβει, αφενός, εγγυήσεις που θα παρέχουν ασφάλεια στα μέλη-σωματεία της, αφετέρου θα πρέπει να βγάλει μια προκήρυξη που να δίνει σαφείς κατευθύνσεις για το πως θα έχει πια ο νέος χάρτης της Γ’ Εθνικής.

Η τελευταία κουβέντα στην επιτροπή λοιμωξιολόγων

Εκτός κι αν, το επδοιμιολογικό φορτίο είναι τόσο βαρύ πια που, έχουμε εκ νέου ανακοινώσεις και ένα πιο ευρύ, γενικό δηλαδή, lock down. Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί καθώς τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται. Τον τελευταίο λόγο, λογικά, θα πρέπει να τον έχει και πάλι η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Αν η κορύφωσή τους είναι στα μέσα του Μαρτίου τότε αλήθεια πως θα ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα που αναφέρεται στις περιφέρειες στις 28 του τρέχοντος του μηνός;