29 °C Rethymno, GR
06/07/2020

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4-11 Οκτωβρίου ΤΟΥ 2020

Οι «Golden Age» της γυμναστικής στο Ρέθυμνο


Με αφορμή το μεγάλο αθλητικό γεγονός που ανέλαβε το Ρέθυμνο, τους αγώνες βετεράνων αθλητών ενόργανης γυμναστικής με την επωνυμία «Golden Age Gym Festival», Αge τον Οκτώβριο του 2020, παραχωρήθηκε ανοικτή συνέντευξη τύπου στο περιφερειακό μέγαρο της αντιπερειφέρειας Ρεθύμνου.
Παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κας Μαρίας Λιονή, του προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ. Θανάση Βασειλειάδη, της γραμματέως της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής κας Λουίζ Γουόρθμαν και του διεθνούς κριτή και μέλους της τεχνικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής Νίκου Προβιά, δόθηκε μια πρώτη εικόνα για τη σημασίας και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι εν λόγω αγώνες στην πόλη του Ρεθύμνου από τις 4-11 Οκτωβρίου. Εκεί το «παρών» έδωσαν άμεσα, οι υποστηρικτές αυτής της μεγάλης διοργάνωσης, χορηγοί από το εύρος του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχειακός αλλά και αυτός της σίτισης), και φυσικά ο τοπικός τύπος.
Πάνω από 3000 άτομα (2000 βετεράνοι αθλητές άνω των 50 ετών, περί τους 300 εθελοντές και άλλοι 500 ακόλουθοί, συνοδοί-οικογενειακά τους πρόσωπα από πάρα πολλές ομοσπονδίες απ’ όλη την υφήλιο), θα βρεθούν στο Ρέθυμνο για να δείξουν τις δυνατότητες που προσφέρει η γυμναστική στην καθημερινότητά μας με ποικίλες μορφές.
Γυμναστική για όλους
Εκτός του μεγάλου γεγονότος με κανονικούς αγώνες ενόργανης γυμναστικής που θα φιλοξενηθούν στο νέο κτίριο που θα ξεκινήσει να φτιάχνεται στους επόμενους μήνες και θα αποτελέσει το «σπίτι της ενόργανης γυμναστικής» στον περιβάλλοντα χώρο του πανεπιστημίου (πλησίον του γυμναστηρίου του ιδρύματος), η πόλη για μία εβδομάδα θα ζει σε ρυθμούς γιόγκας, ζούμπα, πιλάτες κ.α. σε διάφορα ανοικτά σημεία της σε καθημερινή βάση και διαφορετικές ώρες.
Οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες του Ρεθύμνου θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν την κουλτούρα που μπορεί να εμφυσήσει η γυμναστική ως καθημερινή ασχολία ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Προβιάς που ανέλαβε την παρουσίαση αλλά και την μετάφραση προς την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, το αγωνιστικό επίπεδο των «50αρηδων» είναι τέτοιο που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από κάποιον νεαρό γυμναστή.
Η τοποθέτηση του Θ. Βασιλειάδη
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ενόργανης γυμναστικής κ. Θανάσης Βασιλειάδης τόνισε μεταξύ άλλων, τη σημασία που έχει ένα τέτοιο γεγονός σε μια πόλη όπως το Ρέθυμνο, ότι είναι πεπεισμένος ότι το Ρέθυμνο θα τα καταφέρει καθώς διαθέτει ανθρώπους που είναι γνώστες του αντικειμένου όπως ο κ. Προβιάς ενώ η τουριστική υποδομή βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο για να μπορέσουν οι επισκέπτες να έχουν μια όμορφη διαμονή.
Η εικόνα του Ρεθύμνου θα μεταφερθεί σε όλες τις επόμενες πόλεις που θα αναλάβουν τη διοργάνωση και φιλοδοξία της ομοσπονδίας αλλά και των τοπικών αρχών είναι το Golden Age το 2020 να είναι το πιο πετυχημένο όλων όσων προηγήθηκαν.
Μ. Λιονή: «Η Κρήτη έχει εξωστρέφεια σε μεγάλα γεγονότα»
 Από τη μεριά της, η αντιπεριφερειάρχης κα Μ. Λιονή, όχι απλώς «ακούμπησε» από την πρώτη στιγμή στην διοργάνωση αλλά τόνισε και τα σημαντικά οφέλη που θα έχει η πόλη του Ρεθύμνου… «Όταν για πρώτη φορά συνάντησα τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ενόργανης Γυμναστικής κ. Θανάση Βασιλειάδη και τον φίλο μου, τον Νίκο τον Προβιά να μου πουν γι’ αυτό το μεγάλο γεγονός, πραγματικά η χαρά μου ήταν ανείπωτη. Ξέρετε ότι, η Κρήτη σαν περιφέρεια έχει πολύ μεγάλη εξωστρέφεια. Ξέρει και μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα γεγονότα αθλητισμού και πολιτισμού. Σαν περιφέρεια και σαν λαός κατ’ επέκταση, μας ενδιαφέρουν πολύ, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς τέτοιες εκδηλώσεις.
Η Κρήτη προσφέρεται για τέτοια γεγονότα, αθλητικά ή πολιτισμού ειδικά μετά την τουριστική περίοδο. Είναι ένα νησί, μια «ήπειρος» θα έλεγα όπου στην ουσία οι επισκέπτες εκτός από τις φυσικές ομορφιές που μπορούν να απολαύσουν, τους δίδεται η δυνατότητα να δουν και να μάθουν για τον πολιτισμό μας έναν από τους πιο αρχαίους της Ευρώπης αλλά και του κόσμου.
Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε, σε συνεργασία μαζί με όλους τους φορείς, το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε και το αθλητικό γεγονός να φέρουμε σε απόλυτη επιτυχία και οι επισκέπτες μας που θα είναι πάρα πολλοί σε αριθμό (2000-3000) να μείνουν ευχαριστημένοι από την παραμονή τους στην Κρήτη (η κρητική φιλοξενία έχει ένα σεβαστό όνομα) έτσι ώστε να είναι επαναλαμβανόμενοι και γιατί όχι, να μας προτιμήσουν και για άλλα αθλητικά γεγονότα στο μέλλον.
Ν. Προβιάς: «Περιμένουμε 2.300 άτομα!
Με το σύνθημα «Το Ρέθυμνο είναι δεν είναι η πόλη που επισκέπτεσαι αλλά η πόλη που στην οποία επιστρέφεις», ο Νίκος Προβιάς έδωσε στους παρευρισκόμενους να αντιληφθούν ότι το «Golden Age Gym Festival», δεν είναι απλά μια διοργάνωση όπου η πόλη θα έχει λαμβάνειν οικονομικά και οργανωτικά οφέλη και από ‘κει κι έπειτα, θα ξεχαστεί στο βάθος του χρόνου. Είναι ένα γεγονός όπου οι διοργανωτές θέλουν να αφήσουν την καλύτερη δυνατή γεύση τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους προκειμένου να τους δελεάσουν να ξανάρθουν στην πόλη του Ρεθύμνου ως απλοί τουρίστες. Κι επειδή ακριβώς το Ρέθυμνο ως κλασικός τουριστικός προορισμός που είναι, έχει την υλικοτεχνική υποδομή να τα καταφέρει (σ.σ. περιμένουμε και το κυριότερο, το κλειστό γυμναστήριο της ενόργανης), ο κ. Προβιάς, ο κ. Βασιλειάδης εκ πρώτης μαζί με την υποστήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου βάζουν αυτό το στοίχημα.
Ο έμπειρος παράγοντας έδωσε έμφαση στην μικρή ιστορία των αγώνων που τείνει να διανθίσει ακόμη περισσότερο… «Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι θα είναι η 7η φορά που θα γίνει η διοργάνωση και την αναλαμβάνουμε εμείς εδώ στο Ρέθυμνο. Στην ουσία, ακολουθούμε την πόλη του Πέζαρο που έγινε το προηγούμενο γεγονός.
Πρόκειται για μία διοργάνωση που παρουσιάζει ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς συμμετοχής. Το 2005 ξεκίνησε με 1088 άτομα και κατέληξε το 2018 με 1907 άτομα. Εμείς αναμένουμε ότι θα ξεπεράσουμε τους 2000 συμμετέχοντες και αν προσθέσουμε και εκείνα που θα βοηθήσουν περιμένουμε γύρω στα 2300 άτομα».
Εν συνεχεία στάθηκε στις περγαμηνές που έχει η Κρήτη και στο κατά πόσο το Ρέθυμνο μπορεί να μεγαλώσει στη συνείδηση των επισκεπτών του… «Όλοι αυτοί, θα μείνουν στην πόλη μας 7 ημέρες και θα αφήσουν ένα πολύ μεγάλο οικονομικό όφελος. Είναι επίσης σημαντικό ότι έχουμε μία πόλη και ένα νησί που μπορεί να προσφέρει διαφορετικά πράγματα σ’ έναν επισκέπτη. Ακόμη, εμείς εδώ λέμε ότι «το Ρέθυμνο δεν είναι η πόλη που απλά την επισκέπτεσαι αλλά η πόλη που επιστρέφεις» και γι’ αυτό θεωρούμε ότι αυτοί που θα έρθουν θα επιστρέψουν πολλές φορές στο μέλλον ως επισκέπτες.
Το Ρέθυμνο είναι πριν το Ρέικιαβικ και μετά την Κοπεγχάγη στο καλεντάρι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αυτές είναι πρωτεύουσες χωρών, ενώ το Ρέθυμνο είναι μία μικρή πόλη που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν που βρίσκεται γι’ αυτή και στην διεκδίκηση δώσαμε βάρος στο όνομα της Κρήτης. Με αυτή την διοργάνωση λοιπόν καταφέρνουμε και βάζουμε την πόλη μας στον παγκόσμιο χάρτη της ενόργανης γυμναστικής και αυτό είναι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη τους.
Περιμένουμε λοιπόν ότι σε αυτή τη διοργάνωση θα συμμετάσχουν άνθρωποι από 20 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης αλλά και τον Καναδά. Αν τα καταφέρουμε θα πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχών».
Τέλος, η κα Γουόρθμαν που είχε αρκετές ερωτήσεις για τα διαδικαστικά της φιλοξενίας έλαβε όλες τις προσδοκώμενες γι’ αυτήν απαντήσεις όσον αφορά τη διαμονή και τη σίτιση των αθλητών από τους παριστάμενους υποστηρικτές.