15 °C Rethymno, GR
22/01/2021

ΕΞΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΡΥΓΑΝΑΚΗ

Οκτώβριος με «Κατσούρμπο» στον Θεατρικό Περίπλου

Με έξι παραστάσεις του «Κατσούρμπου» εγκαινιάζει την περίοδο του χειμώνα ο Θεατρικός Περίπλους, στο θέατρο της οδού Φρυγανάκη. Μια παράσταση βασισμένη στην Κρητική Αναγεννησιακή Κωμωδία, του Ρεθεμνιώτη συγγραφέα Γεώργιου Χορτάτζη, που ανέβασε με επιτυχία το καλοκαίρι στο θέατρο Ερωφίλη.

Παράλληλα, στον προγραμματισμό του ο Θεατρικός Περίπλους για το Χειμώνα 2020-21 περιλαμβάνει δυο ακόμα παραστάσεις, όπως αναλυτικά παρουσιάζει στο παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα:

«Ο Θεατρικός Περίπλους από τον Μάρτιο του 2020 έχει διαμορφώσει τη λειτουργία του παρακολουθώντας τις εξελίξεις της πρωτοφανούς αυτής συνθήκης που υφίσταται ολόκληρος ο πλανήτης. Με πρωταρχική επιθυμία την ασφάλεια όλων και τον σεβασμό στους κανόνες που θεσπίστηκαν από την Πολιτική Προστασία για τον Covid19 ανέστειλε τη λειτουργία των θεατρικών παραγωγών που είχαν προγραμματιστεί για την Άνοιξη και τους πρώτους μήνες του Καλοκαιριού. Ταυτόχρονα τα μαθήματα του Σχολείου Θεάτρου συνεχίστηκαν διαδικτυακά, μέσα από μια ειδική εκπαιδευτική πρακτική, και ολοκληρώθηκαν με ασφάλεια.

Οι, ολοένα μεταβαλλόμενες, συνθήκες μας επέτρεψαν τελικά το Καλοκαίρι, σε ανοιχτούς χώρους και με περιορισμένο κοινό, να ανεβάσουμε την παράσταση του «Κατσούρμπου» (βασισμένη στην Κρητική Αναγεννησιακή Κωμωδία του Γεώργιου Χορτάτζη), η οποία ετοιμαζόταν ολόκληρη τη χρονιά – πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την καραντίνα καθώς και μία παράσταση παιδικού θεάτρου.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε όλους τους τομείς και ειδικά στον τομέα του Πολιτισμού, ο Θεατρικός Περίπλους έχει επιλέξει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει ζωντανό το κομμάτι του Θεάτρου το οποίο, για περισσότερο από 30 χρόνια τώρα, υπηρετεί πιστά και με σεβασμό στην πόλη του Ρεθύμνου. Έτσι αποφασίζει, σεβόμενος και ακολουθώντας απόλυτα όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και όλες τις οδηγίες, ώστε να αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς, να ανοίξει ξανά το θέατρο της οδού Φρυγανάκη και να προχωρήσει στον προγραμματισμό των παραστάσεων για το Χειμώνα 2020-21.

Οι παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί έως τώρα είναι οι εξής:

 • «Κατσούρμπος» (2,3,4 και 9,10,11 Οκτωβρίου), σε σκηνοθεσία Μαρίας Καντιφέ (επανάληψη)
 • «1,2,3 Γουρουνάκια στο σακί» ,για παιδιά από 2 έως 6 ετών (Οκτώβριος 2020) (επανάληψη)
 • «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», (Δεκέμβριος 2020 – Ιανουάριος 2021)

Ο Θεατρικός Περίπλους έχοντας σαν προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων λαμβάνει τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

 • Προπώληση θέσεων για αποφυγή συνωστισμού.
 • Κάλυψη του 50% των θέσεων ώστε οι θεατές να κάθονται με τις απαραίτητες αποστάσεις.
 • Αερισμός της αίθουσας με φυσικό τρόπο.
 • Απολύμανση όλων των χώρων του θεάτρου πριν και μετά από κάθε παράσταση.
 • Χρήση μάσκας από όλα τα μέλη του θεάτρου που έρχονται σε επαφή με το κοινό (στην είσοδο, στην ταξιθεσία κ.λ.π.).
 • Αντισηπτικά τζελ σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
 • Ειδικά μέτρα από τους υπεύθυνους του χώρου κατά τη διάρκεια της εισόδου και της εξόδου του κοινού για την αποφυγή συνωστισμού.
 • Επίβλεψη για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων όσο αφορά την υποχρέωση του κοινού να ακολουθεί από την πλευρά του τους κανόνες για τη χρήση της προβλεπόμενης μάσκας (κατά την είσοδο, έξοδο ή και κατά τη διάρκεια της παράστασης) ανάλογα με τις οδηγίες που βρίσκονται σε ισχύ ανά περίοδο.

Ζητάμε και την δική σας συμβολή και κατανόηση ώστε να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα, για να μπορέσουμε να περάσουμε ακίνδυνα αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Με στόχο έναν ενεργό και ασφαλή θεατρικό χειμώνα θα σας περιμένουμε…».

Υ.Γ. Για την παράσταση του «Κατσούρμπου» λόγω του μειωμένου αριθμού θέσεων και της αποφυγής συνωστισμού στο ταμείο του θεάτρου είναι υποχρεωτική η προαγορά των εισιτηρίων: Πληροφορίες 6945458516.

Παραστάσεις: 2, 3, 4 και 9,10,11 Οκτωβρίου, ώρα 21.30.

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Θεατρικός Περίπλους: Οδός Φρυγανάκη 46 (Προέκταση οδού Ερωτοκρίτου).