27 °C Rethymno, GR
23/09/2020

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α. ΞΑΝΘΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Οργανώνεται και ανασυγκροτείται η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου

Σε μια δύσκολη οικονομική και υγειονομική συγκυρία για τη χώρα, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνεται και ανασυγκροτείται στηρίζοντας τα πληττόμενα μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό τόνισαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που έδωσα μέλη της τοπικής οργάνωσης του Ρεθύμνου το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ενώ αργότερα το μεσημέρι παρουσία και του βουλευτή Ρεθύμνου και τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού, του Σωτήρη Αλεξίου, γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του Λάμπρου Σκεμπέ, μέλους του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν εξόρμηση στους δρόμους της πόλης, όπου συζήτησαν με επαγγελματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ τους ενημέρωσαν και για το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι».

Ο Σωτήρη Αλεξίου, γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας πως «εκμεταλλεύτηκε τον κορωνοϊό για να εφαρμόσει πολιτικές σοκ».

Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ανέφερε: «Νομίζω ότι βιώνουμε μια περίοδο που εύκολα μπορούμε να πούμε ότι είναι η αρχή μιας νέας οικονομικής κρίσης, που προβλέπεται να είναι ακόμα πιο βίαιη και από τον προηγούμενη που ζήσαμε. Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούμε και νομίζω αποδεικνύεται και πολύ εύκολα ότι έκανε την πανδημία ευκαιρία και την περίοδο της καραντίνας για να μπορέσει να εφαρμόσει μια σειρά πολιτικών του σοκ, χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις, αποστρέφοντας το βλέμμα των ανθρώπων από την κεντρική πολιτική σκηνή υπό τον φόβο του κορωνοϊού και της επιβίωσης. Αυτό είναι το χειρότερο που έκανε αυτή η κυβέρνηση. Να αξιοποιήσει τον φόβο των ανθρώπων για να περάσει όλα αυτά που δεν θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες. Αυτή την περίοδο βιώνουμε μια σκληρή επίθεση στο κομμάτι της παιδείας, όπου πέρα ότι μας γυρίζει χρόνια πίσω η κυβέρνηση, διαλύει κάθε έννοια δημοκρατικής παιδείας στα σχολεία, αυξάνει, και αυτό είναι περίεργο για τις εποχές που ζούμε, τους μαθητές μέσα στις τάξεις. Μην ξεχνάμε την ιστορία με τις κάμερες που ήθελε να κάνει το μάθημα big brother, κυρίως για να βοηθήσει τα ιδιωτικά σχολεία να αρχίσουν να λειτουργούνε μέσω πανδημίας. Επομένως αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν ένα παζλ το οποίο κάνει και τη νέα γενιά να ασφυκτιά αλλά κυρίως δημιουργεί ένα πλαίσιο πολύ ασφυκτικό στην κοινωνία, σε όλα τα επίπεδα. Η εκτίμησή μας είναι ότι το κεντρικό κομμάτι της οικονομίας, η κυβέρνηση το διαχειρίζεται με μια τακτική ανοσίας αγέλης σε επίπεδο οικονομίας. Δηλαδή όσοι καταφέρουν να επιβιώσουνε από την κρίση που ήδη έχει ξεκινήσει καλώς, όσοι δεν καταφέρουνε τι να κάνουμε αυτός είναι ο καπιταλισμός, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Επομένως ο Σύριζα έχει πάρει τις αποφάσεις του, να βγει δυναμικά να βγει εξώστρεφα στον κόσμο».

Όπως πρόσθεσε η νεολαία πραγματοποιεί εξορμήσεις στην κοινωνία ενημερώνοντας για το πρόγραμμα του κόμματος: «Εμείς, η νεολαία και το κόμμα βγαίνουμε έξω στον κόσμο, μιλάμε αδιαμεσολάβητα και έχουμε την επαφή μας με τους ανθρώπους, για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε το σχέδιό μας και τις προτάσεις μας για το πώς αυτή η κρίση δεν θα είναι εξίσου μεγάλη όπως η προηγούμενη, πως θα καταφέρουμε να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί αυτή τη στιγμή για την κοινωνική πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά βάση. Εκεί έχει στραφεί το πρόγραμμα «μένουμε όρθιοι», το επικυρωμένο με τις πολύ αναλυτικές, κοστολογημένες και στοχευόμενες προτάσεις του. Εμείς αυτή την περίοδο θα είχαμε ολοκληρώσει το δεύτερο συνέδριο της νεολαίας, ένα συνέδριο ανασυγκρότησης, μαζικοποίησης και ανάπτυξης της οργάνωσής μας. Δυστυχώς η πανδημία δεν μας άφησε να προχωρήσουμε στο συνέδριό μας κάτι που θα γίνει άμεσα στο μέλλον. Παρ’ όλα αυτά κάνουμε μια προσπάθεια να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει κόσμος που ακόμα και μέσα στην καραντίνα, ο οποίος ήθελε να δώσει τη μάχη με το Σύριζα για να σωθεί οτιδήποτε μπορούσαμε να σώσουμε, ότι μάχες μπορούσαμε να δώσουμε. Επομένως αυτή είναι μια γόνιμη περίοδος και για την οργάνωσή μας. Αυτό που θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να γυρίζουμε όλη την Ελλάδα και να αποδεικνύουμε ότι η νεολαία Σύριζα έχει λόγο, έχει προτάσεις και κυρίως έχει μία κατεύθυνση να στήνει αντιδράσεις, να βρίσκεται πάντα δίπλα στα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Σέχου, μέλος νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου είπε: «Έχουμε έρθει και εμείς στο Ρέθυμνο από τον Οκτώβριο για την ανασυγκρότηση της νεολαίας μας. Έχουμε ως κύριο στόχο, αφού στις 7 Ιουλίου ήρθαμε πρώτοι στις ηλικίες 17-35 στις εθνικές εκλογές και με διαφορά μάλιστα ότι θα ενσωματώσουμε τους νέους ανθρώπους και οργανικά μέσα στο κόμμα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στο Ρέθυμνο να μεταφερθούμε και στην επαρχία του προκειμένου να ενσωματώσουμε και εκεί την νεολαία μας που έχουμε. Από το Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουμε με σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο, γιατί θεωρούμε, στους δύσκολους καιρούς, ότι η κυρία Κεραμέως υπονομεύει τη δημόσια παιδεία και αυτό το έχει αποδείξει με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που περνάει μέσω πανδημίας πάνω στην παιδεία. Θα ξεκινήσουμε μια προσπάθεια να παρέμβουμε στο Πανεπιστήμιο και πιστεύουμε θα πάει καλά. Θα εστιάσουμε στον τουρισμό γιατί η νεολαία του Ρεθύμνου έχει πολλούς που εργάζονται πάνω σε αυτό το κομμάτι και πολύ έχουν χάσει την εργασία τους αυτή τη στιγμή. Συνεχίζουμε τις περιοδείες μας, με το πρόγραμμα «μένουμε όρθιοι», προσπαθούμε να ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά με νέους, να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να μπορέσουμε να τους εκπροσωπήσουμε. Πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμη η ανασυγκρότηση αυτή γιατί όπως είπε και ο Σωτήρης έχουμε 3 κρίσεις μπροστά μας. Μια υγειονομική, έχουμε μία νέα οικονομική και έχουμε μία κλιματική αλλαγή, κάτι που πρέπει να απασχολεί τους νέους».