24 °C Rethymno, GR
04/06/2020

ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρών με δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 143 χρόνια τώρα από την ίδρυσή του είναι πάντα παρών σε κάθε δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας, είτε σε περίοδο πολέμου είτε σε περίοδο ειρήνης. Παντού στη συνδρομή του αδύναμου. Πάντα στο μετερίζι της στήριξης. Αψηφώντας δυσκολίες και ανυπέρβλητα εμπόδια θυσιάζοντας ακόμη και ζωές εθελοντών με πιο λαμπρά παραδείγματα τις ηρωίδες Εθελόντριες νοσηλευτικής στο Αλβανικό μέτωπο.

Πάντα δε καινοτόμος και πρωτοπόρος χαράζει πορεία και δημιουργεί νέα προγράμματα υγείας και κοινωνικής πολιτικής όπως π.χ. το πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι που πολλά χρόνια πριν εμπνεύστηκε και εγκατέστησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Και στο Ρέθυμνο πάντα παρών, όπου υπάρχει ανάγκη. Συνεχής η παρουσία των εθελοντών του από όλα τα εθελοντικά σώματα. Στο δημόσιο νοσοκομείο Ρεθύμνου, στο γηροκομείο, στον σύλλογο Αγάπη, σε κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα, στην υποδοχή μεταναστών και προσφύγων, με μια μεγάλη γκάμα ανθρωπιστικής δραστηριότητας που στοχεύει στην υποστήριξη του επίσημου κράτους, στην συνδρομή συλλόγων και φορέων, στην δημιουργία δράσεων, στην ανακούφιση ανθρώπων σε ανάγκη.

Έτσι και σήμερα στη νέα δοκιμασία που περνάμε και που αποτελεί απειλή για το σημαντικότερο αγαθό της ζωής την υγεία, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι παρών.

Σε κεντρικό επίπεδο με έγκριση και υποστήριξη του ΚΔΣ και του προέδρου Dr Αντώνη Αυγερινού με τις παρακάνω κυριότερες δράσεις:

  1. 1. Συνεχής παρουσίαση οδηγιών και προβολή βίντεο για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας.
  2. 2. Ανοικτή γραμμή ψυχοκοινωνικής στήριξης των ευάλωτων συνανθρώπων μας για την αντιμετώπιση των δυσμενών ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID – 19) στη χώρα μας.

Τηλ.: 210 3613574 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00 έως 15.00.

  1. Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για την στήριξη ευπαθών συνανθρώπων μας:

Πληροφορίες Λογαριασμού Τράπεζα ΕUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε.

Αριθ. Λογ.: 0026.0240.35.0201552317

IBAN: GR 80.0260.2400.0003.5020.1552.317

  1. Τηλεφωνική γραμμή πληροφοριών στους πρόσφυγες με τη δυνατότητα ομιλίας σε 12 (δώδεκα) γλώσσες για ενδεχόμενα προβλήματα που θα υπάρξουν.
  2. 5. Συνεχής παρουσία εθελοντών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων και δράσεων.

Σε τοπικό επίπεδο συνεχίζονται αδιάκοπα και με αυξημένη ένταση όλες οι δράσεις των εθελοντών μας ιδιαίτερα δε στο Νομαρχιακό μας νοσοκομείο από τους εθελοντές και τις εθελόντριες του σώματος της νοσηλευτικής.

Παράλληλα έχουν σχεδιαστεί και οργανώνονται οι παρακάτω δράσεις!

  1. 1. Στενή συνεργασία με τη Διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στην υποδοχή και διαλογή ασθενών με λοίμωξη από (covid 19).
  2. Συνεχίζονται αδιάκοπα και με αυξημένη ένταση όλες οι δράσεις των εθελοντών μας ιδιαίτερα δε στο Νομαρχιακό μας νοσοκομείο.
  3. Υπάρχει συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους υπευθύνους των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους της αντιπεριφερειακής διοίκησης Ρεθύμνου. Η συνεργασία μας αφορά στη στήριξη και βοήθεια κάθε ευάλωτου συνανθρώπου μας όταν απαιτηθεί από τις συνθήκες σύμφωνα με τη πορεία της πανδημίας.
  4. Ανοικτή συνεχή γραμμή επικοινωνίας με τον κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη για ανθρωπιστική υποστήριξη, στο τηλέφωνο:

6932908384 κος Μανώλης Ραπτάκης

Ή στο μέιλ: ees.ttreth@redcross.gr

  1. Συνεχής παροχή βοήθειας όπως γινόταν μέχρι σήμερα χωρίς να ανασταλεί καμιά ανθρωπιστική μας δράση στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας.

Με βαθύ αίσθημα της ευθύνης που έχουμε σαν Εθελοντές, εργαζόμενοι και Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας και της πορείας του κινήματος. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.

Είμαστε ψύχραιμοι. Ακολουθούμε τις οδηγίες της επίσημης πολιτείας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μένουμε σπίτι.

Για το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Ρεθύμνου

Ο πρόεδρος, Μανώλης Ραπτάκης,

Ο γραμματέας, Στάθης Θεοδωράκης