25 °C Rethymno, GR
09/07/2020

Η «ΣΤΕΨΗ» ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ - ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 «ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ» ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΥΛΑΙΑ» ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Ο κορονοϊός «καθυστερεί» την… κορώνα

Οι «λάτρεις» της ήταν έτοιμοι για το μεγάλο σημερινό ντέρμπι στο Ατσιπόπουλο, εκεί όπου η τυπικά γηπεδούχος Φλόγα Ρουστίκων θα υποδεχόταν την πρωτοπόρο και αήττητη Δόξα Πλατανέ, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια μέχρι και την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Όμως όλοι είχαν υπολογίσει χωρίς τον Κορονοϊό… Η πανδημία που απειλεί όλους μας φέρνοντας τα πάνω – κάτω σε προγενέστερους πάσης φύσεως προγραμματισμούς προβληματίζει…

Άλλωστε υπό αυτή την απειλή, ήταν φυσικό ότι δεν μπορεί να μην επηρεαστεί και το Ρεθεμνιώτικο ποδόσφαιρο, που κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για πόσο χρονικό διάστημα η δραστηριότητά του θα… πάει πίσω, όπως και όλου φυσικά του ελληνικού αθλητισμού.

Έτσι, όλοι αυτό το Σαββατοκύριακο στην Β’ ΕΠΣΡ, θα απολαύσουν στιγμές ξενοιασιάς, αλλά και θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να δουν τι ακολουθεί μέχρι και την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος και ποιοι θα είναι εκείνοι που θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν βάσει τους προγράμματός τους, τις τουλάχιστον 2 προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα «σαλόνια» του «λαοφιλούς» στο Ρέθυμνο. Μαζί τους πάμε να κάνουμε και εμείς την σχετική… καταγραφή υπενθυμίζοντας σε όλους, ποιες είναι οι τελευταίες 8 στροφές της «κορυφαίας» πεντάδας του βαθμολογικού πίνακα στην «μικρή» κατηγορία.

Δόξα Πλατανέ

Έχει δυο ντέρμπι με διαφορά κάτι παραπάνω από έναν μήνα. Το πρώτο είναι αυτό του Σαββάτου που ανεστάλη στο Ατσιπόπουλο με την Φλόγα και ακολουθεί εκείνο της 24η αγωνιστικής με τον Φοίνικα στα Σελλιά. Ίσως μέχρι τότε να μην την ενδιαφέρει τίποτα, πέραν της στατιστικής της. Με τους 12 πλέον βαθμούς διαφορά, έχει αρχίσει έναν σχετικό προγραμματισμό για την 1η ιεραρχικά κατηγορία, όμως θα ήθελε και έναν αξιοζήλευτο τελικό απολογισμό.

Το πρόγραμμά της:

19η αγωνιστική: Φλόγα Ρουστίκων – Δόξα Πλατανέ

20η αγωνιστική: Δόξα Πλατανέ – Κεραυνός

21η αγωνιστική: Παναρκαδικός – Δόξα Πλατανέ

22η αγωνιστική: Ρεπό

23η αγωνιστική: Μέλαμπες – Δόξα Πλατανέ

24η αγωνιστική: Φοίνικας Σελλίων – Δόξα Πλατανέ

25η αγωνιστική: Δόξα Πλατανέ – Γεράκια Γερανίου Φωκά

26η αγωνιστική: Κάλυβος – Δόξα Πλατανέ.

Φοίνικας Σελλίων

Είναι αυτός που θα πρέπει να δείξει και τις μεγαλύτερες αντοχές, καθώς έχει να αντιμετωπίσει και τους 4 των υψηλών στρωμάτων μέχρι και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Είναι πλέον μόνος 2ος, όμως θα χρειαστεί πολύ αγώνα ακόμη για να καταφέρει να διατηρήσει αυτό το προνόμιο. Μάλιστα μέσα σε 1 μήνα έχει να δώσει και τα 4 ντέρμπι, το ένα πίσω από το άλλο και όποιος αντέξει… Θα τα καταφέρει άραγε το συγκρότημα του Γιώργου Κωσταράκου;

Το πρόγραμμά του:

19η αγωνιστική: Κάλυβος – Φοίνικας

20η αγωνιστική: Φοίνικας – Αγία Γαλήνη

21η αγωνιστική: Αναγέννηση ΜΠΣΡ – Φοίνικας

22η αγωνιστική: Φοίνικας – Αρκάδι Αγγελιανών

23η αγωνιστική: Λίβας – Φοίνικας

24η αγωνιστική: Φοίνικας – Δόξα Πλατανέ

25η αγωνιστική: Φοίνικας – Φλόγα Ρουστίκων

26η αγωνιστική: Κεραυνός – Φοίνικας

Φλόγα Ρουστίκων

Τα έχει και αυτή τα δύο «ντερμπάκια» της, αρχής γενομένης από την συνάντηση του Ατσιπόπουλου, με την Δόξα, που περιμένει νεώτερη ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής της. Ίσως εκείνο που θα ακολουθήσει στα… προτελευταία της σεζόν να έχει πολύ μεγάλη σημασία, όμως και ιδιαίτερη δυσκολία καθώς οι «πράσινοι» του Χάρη Δελήμπαση θα πάνε στα Σελλιά. Ενδιάμεσα το ρεπό, αλλά και κάποιοι αγώνες που δείχνουν επικίνδυνοι αν δεν δείξουν οι παίκτες των Ρουστίκων τη δέουσα προσοχή.

Το πρόγραμμά της:

19η αγωνιστική: Φλόγα Ρουστίκων – Δόξα Πλατανέ

20η αγωνιστική: Φλόγα Ρουστίκων – Απόλλωνας

21η αγωνιστική Κεραυνός – Φλόγα Ρουστίκων

22η αγωνιστική: Φλόγα Ρουστίκων – Παναρκαδικός

23η αγωνιστική: Ρεπό

24η αγωνιστική: Φλόγα Ρουστίκων – Μέλαμπες

25η αγωνιστική: Φοίνικας – Φλόγα Ρουστίκων

26η αγωνιστική: Γεράκια Γερανίου Φωκά – Φλόγα Ρουστίκων

Αρκάδι Αγγελιανών

Τόσο η ομάδα – έκπληξη της φετινής περιόδου, όσο και ο Λίβας, είναι οι μοναδικοί που έχουν μόνο ένα ακόμη ντέρμπι στο πρόγραμμά τους. Άρα, είναι οι ευνοούμενοι της «5αδας». Μάλιστα το Αρκάδι το συναντά στον 4ο κατά σειρά από τους 8 αγώνες που του απομένουν, οπότε έχει και τη δυνατότητα να διορθώσει ενδεχομένως «κακώς κείμενα» σε αυτό. Και αυτό γιατί αντιμετωπίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον 2ο στην κατάταξη Φοίνικα και μάλιστα στα Σελλιά. Ίδωμεν…

Το πρόγραμμά του:

19η αγωνιστική: Παναρκαδικός – Αρκάδι Αγγελιανών

20η αγωνιστική: Ρεπό

21η αγωνιστική: Αρκάδι Αγγελιανών – Μέλαμπες

22η αγωνιστική: Φοίνικας Σελλίων – Αρκάδι Αγγελιανών

23η αγωνιστική: Αρκάδι Αγγελιανών – Γεράκια Γερανίου Φωκά

24η αγωνιστική: Κάλυβος – Αρκάδι Αγγελιανών

25η αγωνιστική: Αρκάδι Αγγελιανών – Αγία Γαλήνη

26η αγωνιστική: Αναγέννηση ΜΠΣΡ – Αρκάδι Αγγελιανών

Λίβας

Το «πειρατικό» έχει ένα… μικτό σε δυσκολία πρόγραμμα. Βέβαια το συγκρότημα του Γιώργου Κτιστάκη έχει ως γνωστόν μια διαφορετική φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Έτσι μπορεί να πετύχει τη νίκη ακόμη και στο μοναδικό ντέρμπι που έχει με τον Φοίνικα και να συναντήσει ίσως δυσκολίες στους αγώνες με Παναρκαδικό και Μέλαμπες. Είπαμε αυτά τα παιδιά έχουν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Φέτος πάντως παρουσιάζουν μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα στο αγωνιστικό πρόσωπο τους, σε μια σεζόν που είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

Το πρόγραμμά του:

19η αγωνιστική: Κεραυνός – Λίβας

20η αγωνιστική: Λίβας – Παναρκαδικός

21η αγωνιστική: Ρεπό

22η αγωνιστική: Μέλαμπες – Λίβας

23η αγωνιστική: Λίβας – Φοίνικας

24η αγωνιστική: Γεράκια Γερανίου Φωκά – Λίβας

25η αγωνιστική: Λίβας – Κάλυβος

26η αγωνιστική: Αγία Γαλήνη – Φοίνικας

Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός, ότι αν ο κορονοϊός παρατείνει για αρκετό χρονικό διάστημα τις δραστηριότητες στην Β’ ΕΠΣΡ. Τότε μπορεί δούμε και αποτελέσματα που ίσως δεν τα περιμένουμε, καθώς κάποιες από τις ομάδες στις οποίες κάναμε αναφορά στηρίζονται και σε ποδοσφαιριστές που απασχολούνται σε εποχικές τουριστικές εργασίες, με αποτέλεσμα τη… γνωστή αποδυνάμωσή τους. Ο «βραχνάς» του «αιμοδότη» του Ρεθεμνιώτικου ποδοσφαίρου.

Η βαθμολογία

Θ. Ομάδα                     Β.              Ν-Ι-Η           Τερμ.

  1. Δόξα Πλατανέ 51 17-0-0          64-12
  2. Φοίνικας Σελλίων 39 13-0-4          47-23
  3. Φλόγα Ρουστίκων 37 12-1-4          53-23
  4. Αρκάδι Αγγελιανών 36 12-0-5          50-22
  5. Λίβας 36 12-0-5          45-22

Η επόμενη (19η) αγωνιστική

Παναρκαδικός – Αρκάδι Αγγελιανών

Απόλλωνας – Γεράκια Γερανίου Φωκά

Κάλυβος – Φοίνικας Σελλίων

Αγία Γαλήνη – Μέλαμπες

Φλόγα Ρουστίκων – Δόξα Πλατανέ

Κεραυνός – Λίβας

Ρεπό: Αναγέννηση ΜΠΣΡ