26 °C Rethymno, GR
10/07/2020

Ο Κορωνοϊός εσύ και η Δημοκρατία…

Το βασικό πρόβλημα με τη Δημοκρατία είναι ότι διέπεται από ένα πολύ βασικό καλό και ταυτόχρονα κακό κανόνα. Ποιος είναι αυτός; Ότι στο όνομα της μπορείς να λες και να κάνεις σχεδόν ότι θέλεις, επικαλούμενος την ιδιωτική σου ζωή, τα προσωπικά σου δεδομένα, την ελευθερία του ατόμου και προφανώς την ίδια τη Δημοκρατία! Τη Δημοκρατία που σε καμία περίπτωση βέβαια δεν είναι έτσι όπως μας έμαθαν να την αντιλαμβανόμαστε. Τη Δημοκρατία που όλοι θέλουμε και σκοτωνόμαστε (τρόπος του λέγειν) γι’ αυτήν, αλλά αγνοούμε ότι η Δημοκρατία και η ελευθερία μας σταματά, εκεί που αρχίζουμε να ενοχλούμε και να μη σεβόμαστε τον άλλον. Τη Δημοκρατία που σε όσους συλλόγους, συνδικάτα και συναθροίσεις προσπαθούν να την εφαρμόσουν κάποιοι, πάντα θα υπάρχει η άλλη πλευρά, η οποία δεν δέχεται με τίποτα αυτό που προτείνει η πλειοψηφία, σηκώνοντας δικό της μπαϊράκι, αν και μειοψηφία, γιατί έτσι γουστάρει. Η λέξη ΑΝΥΠΑΚΟΗ με όλες τις κακές έννοιές της είναι στην Ελλάδα του σήμερα μια απόλυτη πραγματικότητα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Μια συστηματική παρακολούθηση των τεκταινόμενων, στο  δημοκρατικό μας σύστημα και στην ελληνική βουλή, θεωρώ ότι θα σας πείσει στο ακέραιο, για όσα γράφω.

Σήμερα άκουσα στα ΜΜΕ ειδικό λοιμωξιολόγο Έλληνα, που εργάζεται στην Ιταλία, να λέει ότι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε σήμερα εμείς αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό, η Ιταλία είχε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι εμείς! Χθες όμως (20 Μαρτίου) στην Ιταλία είχε 628 νεκρούς και σήμερα είχε 793!!! με τα νούμερα να αυξάνονται διαρκώς, παρά το οπωσδήποτε ασύγκριτα καλύτερο σύστημα υγείας που έχει από τη χώρα μας. Με δεδομένο ότι η Ιταλία είναι μια χώρα 60 εκατομμυρίων, άρα και η διασπορά του ιού γίνεται σε περισσότερους πολίτες και γρηγορότερα, ενώ η Ελλάδα μόλις δέκα, σε τι μονοπάτια βαδίζει άραγε η χώρα μας; Έχουμε σκεφτεί;

Ο Ελληνάρας όμως δεν καταλαβαίνει από τέτοια! Ξεχύνεται στις παραλίες και την εξοχή, πηγαίνει στα χωριά που στην πλειοψηφία τους ζουν ηλικιωμένοι, τρώγοντας και πίνοντας ρακές και τσίπουρα μαζί τους στο καφενείο. Ποια μέτρα και ποιες προφυλάξεις; Εδώ δεν είναι Κίνα που λόγω πολιτικού συστήματος επιβλήθηκαν μέτρα με το ζόρι και κατάφεραν αυτό που φαίνεται ακόμη και τώρα αδιανόητο. Να μην έχουν ούτε ένα κρούσμα τις τελευταίες τρεις ημέρες! Εδώ αγαπητοί μου είναι Ελλάδα και έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Δεν είναι παίξε γέλασε! Εδώ κάνουμε ότι γουστάρουμε, γιατί έχουμε Δημοκρατία! Μόνο που δυστυχώς δεν έχουμε μάθει, δεν θέλουμε να μάθουμε και δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι Δημοκρατία και πως λειτουργεί.

Είμαστε μια χώρα γερασμένη, κοντά στα 10 εκατομμύρια, αλλά φαίνεται ότι θέλουμε να πάμε ακόμη πιο κάτω. Ήδη το καμπανάκι με τα πρώτα μηνύματα για το τι θα επακολουθήσει έχει ηχήσει εκκωφαντικά, αλλά είπαμε… ο Ελληνάρας ξέρει όσα δεν ξέρει ο κόσμος όλος και κυρίως παραδοσιακά κωφεύει στα ηχηρά μηνύματα των καιρών!!!

Εύχομαι οι επόμενες δυο-τρεις εβδομάδες που θα είναι καθοριστικές, για τα συμπτώματα του Κορωνοϊού στη χώρα μας, να μη μας στείλουν εντελώς αδιάβαστους. Γιατί τότε, με δεδομένο ότι η χώρα μας δεν έχει τις απαιτούμενες υποδομές στην υγεία, για να αντιμετωπίσει ένα τέτοιου είδους αόρατο Αρμαγεδδώνα, το κλίμα θα είναι μη αναστρέψιμο, όσο Δημοκρατικοί και να θέλουμε να είμαστε στη συνέχεια!

Στην ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων (Κυριακή βράδυ) από τον πρωθυπουργό διάβασα στο διαδίκτυο δυο μηνύματα που μου έκαναν εξαιρετική εντύπωση. Το πρώτο έλεγε ότι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κατάργησε το σύνταγμα! (λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας). Και το άλλο ότι ο Μητσοτάκης έχει κάνει την συνωμοσία του κορωνοϊού για να μην γίνουν οι παρελάσεις στις 25 Μαρτίου! Μετά από αυτές τις δηλώσεις συνανθρώπων μας, για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Ότι η διασπορά του Κορωνοϊού, κάποια στιγμή θα σταματήσει και θα νικηθεί. Για τη διασπορά όμως της απύθμενης βλακείας των Ελλήνων, δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα φάρμακο και τίποτα να τη σταματήσει!

Από αύριο λοιπόν εσύ φοβερέ μου Ελληνάρα που δεν καταλαβαίνεις από νόμους, κορωνοϊούς και τέτοια, μην αναλώνεσαι σε ευχολόγια στους γιατρούς και νοσηλευτές. Άλλωστε σιγά, τι προσφέρουν όλοι αυτοί; ούτε σε τραγούδια και χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια και τέτοιες αηδίες. Τα πρόστιμα δεν πρέπει να σε τρομάζουν. Ο κορωνοϊός είναι ένα απλό ψεύτικο κατασκεύασμα, γι’ αυτό και μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο είναι μόνο 13.672 και τα κρούσματα 318.662 αυξανόμενα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς σε καθημερινή βάση. Από αύριο άσε τα παιδιά σου να παίζουν στις παιδικές χαρές και στα πάρκα, άλλωστε τα σχολεία γι’ αυτό έκλεισαν! Ξεχύσου στους δρόμους, στα πάρκα, στην εξοχή να χαρείς την άνοιξη, διασπείροντας τον κορωνοϊό και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της πατρίδας μας, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε νησί! Δημοκρατία έχουμε βρε αδερφέ! Ποιος είναι αυτός που θα μας επιβάλει με το έτσι θέλω να μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι; Μόνο ελληναρά μου στην άκρη του μυαλού σου, (αν έχεις βέβαια λίγο από δαύτο), έχε και μια κλασική ρήση που έλεγαν οι αμόρφωτοι, μα σοφοί, γονείς και παππούδες μας. «Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει τελικά θύελλες!». Και τότε στις θύελλες, όταν η ζωή σου θα κρέμεται από μια κλωστή και μη μπορώντας να αναπνεύσεις, θα εκλιπαρείς από κάποιο κρεβάτι (αν υπάρχει) κάποιου νοσοκομείου για βοήθεια, δυστυχώς δεν θα μπορεί πλέον κανένας να σε σώσει…