22 °C Rethymno, GR
17/04/2021

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 16 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο κρητικός όμιλος ζητά άμεση επιστροφή στους αγώνες

Τον διακαή τους πόθο για επιστροφή στην ενεργό δράση ζητούν σύσσωμες οι ομάδες του κρητικού ομίλου της Γ’ Εθνικής. Στην 4η κίνηση της κατηγορίας εκ των οποίων οι 3 ανήκουν σε πρωτοβουλία του 10ου ομίλου, έγιναν γνωστά τα αιτήματά τος τα οποία αποστέλλονται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως, υφυπουργείο αθλητισμού, ΕΠΟ (στον ίδιο τον πρόεδρο κ. Γραμμένο), στις αρμόδιες ΕΠΣ και προσωπικά στους προέδρους τους, σε περιφέρειες και δημοτικές αρχές..
Ο κρητικός όμιλος περνάει τη θέση του αλλά και το γεγονός ότι δεν ολιγωρεί ποτέ με τελευταία κινητοποίηση την τηλεδιάσκεψη από πλευράς ΑΟ Δαμάστας και των λοιπών σωματείου διάρκειας 3ων ωρών όπου βρήκε σύμφωνους άπαντες για: Επιστροφή στις επίσημες διοργανώσεις με όρους και δεσμεύσεις, επιχορήγηση 30.000 ευρώ για κάθε σωματείο, προτεραιότητα χορήγησης εμβολίου στους ποδοσφαιριστές της Γ’ Εθνικής, μείωση του εξοδολογίου της διαιτησίας και πολλά άλλα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι 16 ομάδες του 10ου Ομίλου Κρήτης συναποφάσισαν και μέσω της παρούσας επιστολής, σας υποβάλλουν τις κάτωθι προτάσεις:
1) Επιθυμούμε την επιστροφή στις αγωνιστικές δραστηριότητες των ομάδων (προπονήσεις και αγώνες πρωταθλήματος) μόνο εφόσον δοθούν οι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ, ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΟΡΟΥΣ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, τον ακριβή αριθμό των ομάδων για άνοδο και υποβιβασμό όπως και τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν, βάσει των αποφάσεων και οδηγιών από τον ΕΟΔΥ. Όλες οι ομάδες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στην επανέναρξη μόνο αν υπάρξει ρητή διαβεβαίωση από όλους τους φορείς ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξαναδιακοπεί. Χωρίς αυτή τη διαβεβαίωση, οι ομάδες δεν είναι διατεθειμένες να ξεκινήσουν ένα πρωτάθλημα μέσα στην αβεβαιότητα και στον κίνδυνο να ξαναδιακοπεί, όπως έγινε και το Νοέμβριο.
2) Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ζητάμε την οικονομική επιχορήγηση ύψους 30.000 ευρώ για κάθε σωματείο, επιχορήγηση που δύναται να προέρχεται, είτε από τον δήμο στον οποίο υπάγεται κάθε σωματείο, είτε από την Περιφέρεια Κρήτης.
3) Προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο κόστος που προϋποθέτει το πρωτόκολλο υγείας, ζητάμε τα απαραίτητα test covid να χορηγούνται από τους κρατικούς φορείς, από την τοπική αυτοδιοίκηση ή μεγάλο ιατρικό όμιλο. Επίσης, αναφορικά με τον εμβολιασμό, να δοθεί προτεραιότητα στους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό η υγεία τους κατά την παρουσία τους στις αγωνιστικές δραστηριότητες.
4) Ζητάμε από την ΕΠΟ τη μείωση του κόστους των εξοδολογίων διαιτησίας και παρατηρητών αγώνων όπως επίσης και τη μείωση των προστίμων από κάρτες ποδοσφαιριστών, πειθαρχικές ποινές σωματείων κ.α.
5) Να ακολουθηθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την ασφαλή παρουσία θεατών στους αγώνες του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής.
6) ΑΜΕΣΑ να επαναλειτουργήσουν όλα τα τμήματα υποδομών και οι Ακαδημίες των ομάδων σε επίπεδο ομαδικών προπονήσεων μετά το άνοιγμα των σχολείων και εφόσον επαναρχίσει η Γ’ Εθνική. Απευθύνουμε κραυγή αγωνίας σχετικά με τα νέα παιδιά, τα οποία πρέπει να επιστρέψουν στις αθλητικές τους δραστηριότητες και με κίνδυνο περαιτέρω αναστολής της παρουσίας τους στα γήπεδα να τα στρέψει εκτός αθλητισμού.
7) Να υπάρξει οικονομική ενίσχυση προς τα σωματεία προκειμένου να ακολουθήσουν ειδική μέριμνα για τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και του στελεχιακού προσωπικού των σωματείων εφόσον δεν επιτραπεί η επιστροφή στις αγωνιστικές δραστηριότητες.
8) Διασφάλιση της συγκρότησης ομίλου Γ’ Εθνικής ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ομάδες από τις τέσσερις ΕΠΣ της Κρήτης ως βασικότατο πυλώνα βιωσιμότητας για το μέλλον. Ζητάμε ο κρητικός όμιλος να παραμείνει εσαεί.
9) Προτείνουμε την θεσμική παρουσία των ομάδων της Γ’ Εθνικής στην ΕΠΟ, προκειμένου να συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων. Είναι απαράδεκτο για τον όμιλο που εκπροσωπεί το κρητικό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση για τις 136 ομάδες της Γ’ Εθνικής, να μη λαμβάνεται υπόψιν της ΕΠΟ ο λόγος, οι παρατηρήσεις, οι υποδείξεις και οι προτάσεις τους σε θέματα που ουσιαστικά απασχολούν την κατηγορία τους και μόνο. Είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην τους.»

Η επιστολή υπογράφεται από τις ομάδες της Γ’ Εθνικής:
ΔΑΜΑΣΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΟ, ΗΡΟΔΟΤΟΣ Π.Α.Σ.Α., ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ Π.Ο., Ο ΓΙΟΥΧΤΑΣ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΟ, ΠΟΡΟΥ ΑΟ, ΑΛΜΥΡΟΣ ΓΠΣ, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΟ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ ΑΟ, ΣΥΝΚΑ ΑΕΕΚ, ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΑΠΣ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΟ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΑΕ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΟ, ΑΡΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ ΑΟ, ΝΕΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΟ, ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ ΑΟ