9 °C Rethymno, GR
27/02/2021

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ «»ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ», ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Ο Τσεσμές των Πλατανιανών μα και των Ρεθεμνιωτών όλων

Ένα έργο πνοής, ένας αθλοχώρος που, πάνω από 18 χρόνια έμενε και «μαράζωνε», φαίνεται πως ξεμπλοκάρεται με νόμιμες διαδικασίες και είναι έτοιμος να επαναλειτουργήσει στην πλήρη του μορφή. Ο λόγος για τον πανέμορφο χώρο που εδρεύει στην περιοχή του Τσεσμέ, μια έκταση που καταλαμβάνει περί τα 11 στρέμματα.
Ήταν λίγο μετά το 2002 όταν, ο χώρος είχε μπαζωθεί (είχαν φτιαχτεί τα όποια αντιπλημμυρικά), ενώ είχαν οριοθετηθεί-τοποθετηθεί τσιμεντένια τοιχία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με άλλες προδιαγραφές.
Επιπροσθέτως, στα νοτιοανατολικά του γηπέδου, είχαν κατασκευαστεί δύο χώροι αποδυτηρίων, ένας μικρός χώρος που ήταν για τους διαιτητές, ενώ στην βόρεια πλευρά που είναι η είσοδος υπάρχει (και σήμερα) άλλη μία έκταση περί τα 800 τ.μ. όπου δύναται να κατασκευαστεί ένας επιπλέον αθλοχώρος (5Χ5, γήπεδο μπάσκετ ή και κερκίδες).

Ένα γήπεδο και μια ιστορία ολόκληρη από πίσω
Για την κοινότητα των Πλατανιανών αποτέλεσε όνειρο ζωής. Για παράδειγμα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανώλης Δελήμπασης είχε οραματιστεί έναν τέτοιο χώρο που θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί η αγαπημένη του ομάδα αλλά και κάθε ομάδα του δήμου που θέλει να αθληθεί. Βέβαια, η Δόξα δεν είναι απλώς ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος για τους Πλατανιανούς… Το πλατανόφυλλο πρεσβεύει τον τόπο καταγωγής τους και αναβλύζει θύμισες από τα ασπρόμαυρα, «πέτρινα» εκείνα χρόνια της καταστροφής της Σμύρνης. Θύμισες που έγιναν ιστορίες και πέρασαν στα βιβλία αλλά που ο καθένας εξ αυτών των «ξεριζομένων» είχε κάποιον δικό του άνθρωπο για να μπορέσει όλα αυτά να τα κάνει ένα ολόδικό του «οδοιπορικό».
Αυτές οι μάχες, ο διωγμός και οι εικόνες που ο καθένας μας έχει δει στην τηλεόραση σε φιλμάκι γρήγορο αλλά απολύτως διαπεραστικό των δεινών που πέρασαν οι πρότερες γενιές μας με τις φωτιές να κατακαίνε το πανέμορφο λιμάνι της Μικρασίας, αποτέλεσαν στο να μείνει άσβεστη η φλόγα της επανένωσης, της αντάμωσης και της συνέχισης μιας σαφώς καλύτερης ζωής.

Η πρωτοβουλία της ΠΑΕ Επισκοπής
Στις μέρες μας λοιπόν, ο χώρος του υγιούς αθλητισμού θα μπορούσε να είναι τέτοιος όπως αυτόν που θέλουν να οραματίζονται στον Πλατανιά, στην Επισκοπή και στο Ρέθυμνο ολόκληρο. Είναι τόπος αντάμωσης ανταλλαγής συναισθημάτων αλλά και κοινών αγώνων.
Στον Πλατανιά που η κοινότητα είναι τόσο ξεχωριστά δεμένη, αυτό το όνειρο έρχεται να το «διασφαλίσει» ο ίδιος ο δήμος (νομικά και γραφειοκρατικά) αλλά και η πρωτοβουλία της ΠΑΕ Επισκοπής στο να βοηθήσει υλικά ούτως ώστε, το γήπεδο να γίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις (τοποθετώντας φυσικό χλοοτάπητα).
Ήδη λοιπόν, σ’ όλο αυτό το διάστημα, έχει έρθει ο μηχανικός του δήμου και έχει ελέγξει την ποιότητα του χώματος και γενικότερα την όλη εγκατάσταση με όποια υπάρχουσα κατάσταση επικρατεί. Παράλληλα, έχει σκαφτεί ανά τόπους το χώμα όπου θα πρέπει να διαπιστωθεί κατά πόσο θα πρέπει να προστεθεί μεγάλο ή μικρό ύψος υποστρώματος.
Οι υπεύθυνοι μέτρησαν τις κλίσεις που πρέπει να έχει το γήπεδο και φυσικά το που θα χρειαστεί περαιτέρω άντληση των υδάτων.
Ο πρόεδρος της Επισκοπής κ. Νικολιδάκης ήταν παρόντας στην εποπτεία του γηπέδου μαζί βέβαια με τους παράγοντες της Δόξας Πλατανέ κ.κ. Α. Βαρούχα, Στ. Πιατά, Γ. Πάγκο.
Βλέπετε, το γήπεδο θα είναι ο χώρος όπου -εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχή- θα στεγάζεται η ιστορική ομάδα της Δόξας Πλατανέ αλλά, που θα το εκμεταλλεύεται κυρίως η ΠΑΕ Επισκοπή, αφού χώρος με φυσικό χλοοτάπητα αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο στο ΔΑΚ Γάλλου στο οποίο αυτές τις μέρες γίνεται επανασπορά.


Για την Επισκοπή και για όποια ανήκει σε μεγάλη εθνική κατηγορία λοιπόν, είναι επιβεβλημένο να έχει δύο γήπεδα. Το ένα είναι στο ΔΑΚ Γάλλου όμως όταν γίνονται και προπονήσεις εκεί, α) χαλάει ο χλοοτάπητας, β) δεν μπορεί να είναι εικόνα γηπέδου αυτή όπως σε άλλα πρότερα χρόνια όπου και η εντύπωση που δινόταν στις φιλοξενούμενες ομάδες ήταν κακή.
Η ρεθεμνιώτικη ΠΑΕ έχει πάρει την έγκριση για να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία συνδράμοντας στην ποιοτικότερη αλλά ταχύτερη πορεία των έργων.
Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος γιατί, ήταν κάτι που χρειαζόταν υπομονή. Η Δόξα Πλατανέ χαιρετίζει το γεγονός το ότι ανταποκρίνεται ο δήμος αλλά και το ότι η Επισκοπή θα συμβάλει μέσω του προέδρου της στο να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα και με την ποιότητα που πρέπει, ένα τέτοιο έργο.