32 °C Rethymno, GR
23/06/2021

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

Ο 45χρονος δράστης του εγκλήματος σο Μπαλί υποστήριξε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε  μετά την απολογία του στον ανακριτή Ρεθύμνου, ο 45χρονος κτηνοτρόφος από το Μπαλί Μυλοποτάμου, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία 49χρονου συγχωριανού του, το περασμένο Σάββατο το πρωί, σε περιστατικό που σημειώθηκε για ασήμαντη αφορμή, έξω από το χωριό σε ορεινή τοποθεσία όπου ο δράστης διατηρεί ποιμνιοστάσιο και το θύμα είχε πάει για κυνήγι.
Ο ανακριτής μετέβη στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να λάβει την απολογία του κατηγορούμενου, εφόσον παραμένει νοσηλευόμενος καθώς στο ίδιο αιματηρό περιστατικό τραυματίστηκε και εκείνος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης του εγκλήματος υποστήριξε κατά την απολογία του ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 49χρονο συγχωριανό του και αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιοσδήποτε διαπληκτισμός μεταξύ τους.
Όπως φέρεται να είπε, ενώ βρισκόταν στον χώρο του ποιμνιοστασίου του, είδε ένα σκυλί να εισβάλλει και να επιτίθεται σε ένα ζώο. Με την κυνηγετική του καραμπίνα πυροβόλησε στον αέρα για να εκφοβίσει το σκυλί, προκειμένου να απομακρυνθεί από τα ζώα του. Δεν γνώριζε, όπως ανέφερε, σε ποιον ανήκε το σκυλί. Μετά τον δικό του πυροβολισμό στον αέρα άκουσε μια φωνή που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν γνώριζε ποιανού ήταν, να του λέει: «Τα σκυλιά μου θα σκοτώσεις;» και αμέσως μετά το άτομο που φώναξε αυτή τη φράση πυροβόλησε προς το μέρος του τρεις φορές.
Για να προστατευθεί ο κατηγορούμενος από τα πυρά προσπάθησε να κρυφτεί σε κάποιο σημείο και μια βολή τον βρήκε στη δεξιά ωμοπλάτη που ήταν ακάλυπτη, ανέφερε. Και πρόσθεσε ότι μετά τον τραυματισμό του ανταπέδωσε κι εκείνος έναν πυροβολισμό προς την πλευρά από την οποία είχε δεχτεί τα πυρά, χωρίς ωστόσο να έχει ορατότητα και χωρίς να γνωρίζει ποιος τον είχε πυροβολήσει. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι σε καμία στιγμή του όλου περιστατικού δεν είδε το θύμα και ούτε στόχευσε εναντίον του αφού δεν τον έβλεπε.
Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, δεν υπήρξε λογομαχία, δεν προηγήθηκε διαπληκτισμός, δεν γνώριζε ποιο ήταν το άτομο που είχε πυροβολήσει τον ίδιο, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα, δικαιολογήθηκε ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του.
Ο 45χρονος κατηγορούμενος παραμένει στο ΠΑΓΝΗ για νοσηλεία φρουρούμενος και όταν οι γιατροί του δώσουν εξιτήριο θα οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα.
Τα όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του ο κατηγορούμενος έρχονται σε αντίθεση με τη μαρτυρική κατάθεση 47χρονου αυτόπτη μάρτυρα, κυνηγού, ο οποίος ήταν παρέα του θύματος. Όπως έχει καταθέσει, ενώ βρισκόταν σε κάποια απόσταση από το θύμα και δεν είχε οπτική επαφή, άκουσε κάποιες φωνές που αφορούσαν φραστικό διαπληκτισμό του θύματος με άλλο άτομο, με το θύμα να λέει: τους σκύλους θα σκοτώσεις; και τον δράστη να απαντά: και σένα θα σκοτώσω. Άκουσε έναν πυροβολισμό αλλά μη έχοντας ακόμα οπτική επαφή με πρόσωπα δεν είδε ποιος πυροβόλησε αλλά εκτιμά πως ήταν ο 45χρονος κτηνοτρόφος και πυροβόλησε προς το σκυλί, στον δεύτερο όμως πυροβολισμό είχε πλησιάσει προς το σημείο του περιστατικού και είδε τον 49χρονο κυνηγό να γονατίζει τραυματισμένος στο χώμα. Παράλληλα, όπως φέρεται να έχει καταθέσει, το θύμα πέφτοντας στα γόνατα τραυματισμένος βαριά, όπως κρατούσε το κυνηγετικό του όπλο έριξε δυο πυροβολισμούς χωρίς όμως να στοχεύει.
Να υπενθυμίσουμε ότι το έγκλημα τελέστηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, 16 Νοεμβρίου. Το θύμα, με τρία ακόμα άτομα είχαν φύγει από το Μπαλί και κατευθύνθηκαν προς τα ορεινά για κυνήγι. Οι τέσσερις κυνηγοί χωρίστηκαν σε δυο ομάδες των δυο ατόμων. Ενώ ο 49χρονος και ένας ακόμα φίλος του βρισκόταν κοντά στην Μονή Αττάλης, το κυνηγετικό σκυλί του θύματος εισέβαλε στον χώρο του ποιμνιοστασίου που διατηρεί ο 45χρονος με αποτέλεσμα να αναστατώσει τα πρόβατά του. Και τότε σημειώθηκε η ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ δράστη και θύματος.
Ο άτυχος 49χρονος δέχτηκε βολές από το κυνηγετικό όπλο του δράστη, σε ζωτικά όργανα του σώματος του (κοιλιά και στήθος) με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.