19 °C Rethymno, GR
27/05/2020

ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Παράταση για την κάρτα υγείας του Αθλητή


Το θέμα της έκδοσης κάρτας του αθλητή πήρε μεγάλη έκταση και δικαίως. Αλήθεια είναι όμως ότι τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες γιατί από το Υφυπουργείο ζητήθηκε η άμεση έκδοσή τους, πράγμα που εξ αντικειμένου, ήταν ανέφικτο. Δεν ήταν δυνατόν να μπορέσουν οι ομάδες σε συνεργασία με τις Ενώσεις να εκδώσουν χιλιάδες κάρτες υγείας.
Σ’ όλο αυτό έπρεπε να στηθεί μια σωστή ροή επικοινωνίας και συνεργασίας, παικτών-διοίκησης σωματείου, γιατρών και Ε.Π.Σ.Ρ.
Μετά την επιστολή που απέστειλαν οι Ενώσεις στο αρμόδιο υφυπουργείο ζητώντας παράταση για την έκδοση των σχετικών καρτών υγείας, υπήρξε καταφατική απάντηση από τον υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης απευθυνόμενος στους συντάκτες του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι, η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει εκδοθεί από τις 3 Αυγούστου και απορεί γιατί η Ομοσπονδία άργησε να ενημερώσει τις ΕΠΣ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί όλο αυτό το κομφούζιο αβεβαιότητας.
Αναλυτικά: «Αυτό που έχω εισπράξει και από τις επιστολές που έχω λάβει δεν είναι αντίρρηση, φαίνεται ότι για κάποιο λόγο ειδικά η ΕΠΟ είχε κάποιες καθυστερήσεις, δηλαδή ενώ υπάρχει από 3 Αυγούστου και η Υπουργική Απόφαση και μέσα Αυγούστου στις 13 νομίζω και επιστολή της ΓΓΑ προς τις Ομοσπονδίες, φαίνεται ότι άργησαν να ενημερωθούν ή τουλάχιστον αυτό επικαλούνται οι ΕΠΣ, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία.
Οι ΕΠΣ ισχυρίζονται ότι ενημερώθηκαν στις 4 Οκτώβρη και αυτό είναι πρόβλημα. Νομίζω πως δεν έχω εναλλακτική από το να δώσω παράταση, γιατί πραγματικά αν ενημερώθηκαν 4 Οκτώβρη σε 4 μέρες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Αλλά υπάρχει η ΚΥΑ από τις 3 Αυγούστου, επιστολή της ΓΓΑ από το δικό μου Γραφείο από τις 13 Αυγούστου, συνομιλία με όλες τις Ομοσπονδίες από τον Αύγουστο, κοινή απόφαση για να δοθεί ένας μήνας παράταση γιατί τον Αύγουστο υπήρχαν θέματα ενημέρωσης, φτάσαμε 8 Οκτώβρη και αν όντως ισχύουν αυτά που μάλλον ισχύουν, τότε είναι μονόδρομος δυστυχώς η παράταση.
Αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς αυτό που θέλουμε είναι όλα τα παιδιά, όλα τα παιδιά να περάσουν από εξέταση, δεν θα μείνω στην παράταση ο μεγάλος στόχος είναι όλα τα παιδιά να περάσουν από εξέταση και αυτό να γίνει πλέον κουλτούρα.
Το χαρτί του γιατρού να μην είναι ένα τυπικό χαρτί που πάμε και μας το υπογράφουν με το κιλό, τα παιδιά να εξετάζονται να μην ξαναχάσουμε κανέναν νέο άνθρωπο. Είναι ντροπή το 2018», ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός.
Έτσι, λοιπόν, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έως τέλος του 2018, ώστε να μπορέσουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία να εναρμονιστούν στη νέα νομοθεσία, αποκλείοντας πάντως το αίτημα της ΕΠΟ να εξαιρεθεί το ποδόσφαιρο από τη νομοθεσία.
«Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι μετά και το πρόβλημα που προέκυψε με την ΕΠΟ, παρατείνεται η προθεσμία για την έκδοση της κάρτας υγείας αθλητή μέχρι τις 31-12-2018», αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματεία Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα της Α’ κατηγορίας:
Σάββατο 20 Οκτωβρίου (16.00)
Γηπ. Σοχώρας: Ρεθυμνιακός – Ποσειδώνας
Γηπ. Αλφάς: Κάλυβος – ΠΑΟ Αλφάς
Γηπ. Σπηλίου: Σπήλι – ΑΕΜ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου (11.00)
Γηπ. Αλφάς: Αστέρας Περ. – Τάλως Μελιδονίου
Γηπ. Σοχώρας: ΝΕΑΡ – Άρης
Γηπ. Ατσιποπούλου: – ΕΑΠ – Ερμής Ζ.
Γηπ. Φουρφουρά: Ψηλορείτης – ΟΦΑ
Γηπ. Λιβαδίων: Λιβάδια – Αστέρας Ρ.
Η 6η αγωνιστική:
Σάββατο 27 Οκτωβρίου (16.00)
Γηπ. Λιβαδίων: ΑΕΜ – Λιβάδια
Γηπ. Αλφάς: ΠΑΟ Αλφάς – Ρεθυμνιακός
Γηπ. Ατσιποπούλου: ΕΑΠ – Σπήλι
Κυριακή 28 Οκτωβρίου (15.00)
Γηπ. Ζωνιανών: Ερμής Ζ. – Ψηλορείτης
Γηπ. Σοχώρας: Αστέρας Ρ. – Κάλυβος
Γηπ. Μισιρίων: Άρης – Τάλως Μελ.
Γηπ. Γερανίου: Ποσειδώνας – Αστέρας περ.
(18.30)
Γηπ. Αρμένων: ΟΦΑ – ΝΕΑΡ
Το πρόγραμμα της Β’ κατηγορίας:
Σάββατο 20 Οκτωβρίου (16.00)
Γηπ. «Θ. Βαρδινογιάννης»: Επισκοπή 2010 – Λίβας ΑΣ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου (12.00)
Γηπ. Μισιρίων: Παναρκαδικός – Αρκάδι Αγγελιανών
(16.00)
Γηπ. Μελιδονίου: Αναγέννηση ΜΠΣΡ – Αγία Γαλήνη
Γηπ. Σελλίων: Φοίνικας – Τάλως Γαράζου
Γηπ. Μελάμπων: Μέλαμπες – Απόλλων
Ρεπό: Κεραυνός
Η 6η αγωνιστική:
Σάββατο 27 Οκτωβρίου (16.00)
Γηπ. Σοχώρας: Λίβας ΑΣ – Μέλαμπες
Γηπ. Γαράζου: Τάλως Γαράζου – Αναγέννηση ΜΠΣΡ
Γηπ. Μελιδονίου: Αρκάδι Αγγ. – Κεραυνός
(19.30)
Γηπ. Μισιρίων: Απόλλων – Παναρκαδικός
Κυριακή 28 Οκτωβρίου (15.00)
Γηπ. Ασή Γωνιάς: Ασή Γωνιά – Φοίνικας
Γηπ. Ατσιποπούλου: Φλόγα Ρουστίκων – Επισκοπή 2010
Ρεπό: Αγία Γαλήνη