20 °C Rethymno, GR
21/10/2020

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Παρέδωσε τη «σκυτάλη» ο Μανώλης Κουφάκης

Η ζωντανή ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα ο Μανώλης Κουφάκης αποτελεί παρελθόν από την προεδρία μετά από 27 ολόκληρα χρόνια. Ο επιτυχημένος παράγοντας που συνέδεσε το όνομά του με μερικές από τις «χρυσές» σελίδες του Ομίλου σε όλα τα επίπεδα, παραδίδει τη «σκυτάλη» στην επόμενη γενιά. Νέος πρόεδρος του ΝΟΡ ο Ανδρέας Τζαγκαράκης.
Ο Μανώλης Κουφάκης είναι πιστός «στρατιώτης» του ΝΟΡ για 52 χρόνια. Από το 1966-1991 με την αθλητική ιδιότητα και από το 1992 ως πρόεδρος. Μετά από 27 χρόνια και όπως ο ίδιος τονίζει «Οι καιροί αλλάζουν, οι νεότεροι άνθρωποι πρέπει να βγουν μπροστά. Κάποια στιγμή οι καιροί μας ξεπερνάνε. Έρχεται η ώρα για νέους ανθρώπους, για καινούργια μυαλά. Έτσι πάει ο κόσμος μπροστά».
Έτσι, λοιπόν, παραδίδει την «σκυτάλη» στον Ανδρέα Τζαγκαράκη που μέχρι πρότινος διατελούσε μέλος του Δ.Σ. και έφορος υδατοσφαίρισης. Στο πλευρό του και ο υιός Κουφάκη και δη ο Κώστας στην αντιπροεδρία. Επίσης, στο νέο διοικητικό σχήμα δεν βρίσκεται και ο Παντελής Μυλωνάκης. Ένας ακόμα «στυλοβάτης» του ΝΟΡ, ένας άνθρωπος του συλλόγου με τεράστια προσφορά.
Η 15η Οκτωβρίου του 1999, η 3η θέση στην Α1 πόλο και η «σκυταλοδρομία»
Ο Μανώλης Κουφάκης συνέδεσε το όνομά του με μερικές από τις σπουδαιότερες ημέρες του Ομίλου. Η σημαντικότερη επί ημερών προεδρίας του δεν είναι άλλη από την αναμόρφωση-δημιουργία της κλειστής πισίνας στη μορφή που έχει μέχρι και σήμερα. Ένα έργο που θα μείνει για πάντα. Μάλιστα ακόμα θυμάται την 15η Οκτωβρίου του 1999 και δη την ημέρα που μπήκε για πρώτη φορά νερό σε αυτήν την πισίνα.
Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο ίδιος ξεχωρίζει την 3η θέση στην Α1 και την ευρωπαϊκή συμμετοχή του γυναικείου τμήματος πόλο, αλλά και το πρόσφατο Πανελλήνιο ρεκόρ στην σκυταλοδρομία κολύμβησης στο Βόλο.
Μανώλης Κουφάκης: «Μία αγωνιστική επιτυχία είναι εφήμερη – Η πισίνα μένει για πάντα»
Ο τέως, πλέον, πρόεδρος του ΝΟΡ μίλησε για συνολική προσπάθεια για να πετύχει ο ΝΟΡ όλα αυτά που πέτυχε όλα αυτά τα χρόνια.
«Ευχαριστώ όλους αυτούς που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια τον σύλλογο. Δεν θα γινόταν τίποτα αν δεν υπήρχε η συμμετοχή πολλών ανθρώπων. Πάντα έλεγα «εμείς» και όχι «εγώ». Είναι συνολική προσπάθεια.
Εύχομαι στους νεότερους να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουν. Τους έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω πως δεν θα με διαψεύσουν.
Οι καιροί αλλάζουν, οι νεότεροι άνθρωποι πρέπει να βγουν μπροστά. Κάποια στιγμή οι καιροί μας ξεπερνάνε. Έρχεται η ώρα για νέους ανθρώπους, για καινούργια μυαλά. Έτσι πάει ο κόσμος μπροστά».
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στη δημιουργία της εσωτερικής πισίνας: «Το σημαντικότερο είναι η πισίνα. Είναι κάτι που μένει. Μία αγωνιστική επιτυχία είναι εφήμερη, αλλά ένα τέτοιο έργο μένει για πάντα. Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να το κάνουμε πραγματικότητα».
Επίσης, ξεχώρισε δύο μεγάλες στιγμές σε κολύμβηση και πόλο: «Δεν μπορούσα να φανταστώ πως ο σύλλογός μας θα έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ σε σκυταλοδρομία στην κολύμβηση. Όχι σε ένα ατομικό αγώνισμα, αλλά σε σκυτάλη. Είχα την τύχη και το παρακολούθησα από κοντά στο Βόλο και πραγματικά με έκανε υπερήφανο η επιτυχία των παιδιών.
Στην υδατοσφαίριση, η 3η θέση των Γυναικών είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα. Όσοι έχουν εικόνα του αθλήματος στην Ελλάδα και τη δυναμική Ολυμπιακού, Βουλιαγμένη με τις επιτυχίες στην Ευρώπη, καταλαβαίνουν πως η 3η θέση είναι για τον ΝΟΡ σαν ένα πρωτάθλημα. Στη συνέχεια ήρθε και η ευρωπαϊκή μας συμμετοχή που ήταν κάτι το μοναδικό. Κάτι το ξεχωριστό».
Τέλος, τόνισε πως ο ΝΟΡ πάντα θα είναι στη σκέψη του: «Ο ΝΟΡ είναι η ομάδα μου. Είμαι 52 χρόνια σε αυτό το σύλλογο. Πάντα θα τον σκέφτομαι και πάντα θα θέλω να έχει επιτυχίες. Τα ηνία περνάνε σε παιδιά που αγαπάνε το σύλλογο, που μεγαλώνουν μέσα σε αυτόν και έχουν μάθει να τον αγαπάνε. Πάντα θα νοιάζομαι γι’ αυτούς».
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΝΟΡ
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΡ συγκροτήθηκε σε σώμα και στην ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά:
«Μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 30 Οκτωβρίου 2019, συνήλθε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Τζαγκαράκης Ανδρέας
Αντιπρόεδρος: Κουφάκης Κωστής
Γενικός Γραμματέας: Μοναχός Δημήτρης
Ειδικός Γραμματέας: Ψυχαράκη Χρυσή
Ταμίας: Πετρουλάκης Γιώργος
Αναπληρωτής Ταμίας: Κακογιαννάκης Μάνος
Μέλη: Κουτσαλεδάκη Ρένα, Στεφανάκη Αννή, Ασουμανάκης Γιώργος
Ορίστηκαν επίσης Έφοροι Κολύμβησης οι Μοναχός Δημήτρης και Στεφανάκη Αννή και Έφοροι Υδατοσφαίρισης οι Μουσιάδου Ολυμπία, Στυλιανίδη Ελένη, Χατζάκης Νίκος και Φραγκιαδάκης Αντρέας».