29 °C Rethymno, GR
11/07/2020

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΤΕΚΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΩΝ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Παρατηρητής των εξελίξεων

Εμβρόντητη στις εξελίξεις παραμένει, όπως και όλοι οι σύλλογοι, η Επισκοπή. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι «γυπαετοί» είναι να περιμένουν. Άλλωστε κάθονται κι αυτοί μπροστά στους δέκτες των τηλεοράσεών τους και παρακολουθούν όλα όσα συμβαίνουν.

Η αρχική τοποθέτηση των αρμόδιων του συλλόγου να επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τρίτη (χθες) άλλαξε άρδην. Κι αυτό γιατί, έκλεισαν έτσι κι αλλιώς τα γήπεδα αλλά και γιατί υπάρχει ρητή υπουργική απόφαση να διακοπούν οι συναθροίσεις από κάθε είδους δραστηριότητα (συγκέντρωση, προπόνηση, διοργάνωση που συγκεντρώνει μάζες ανθρώπων).

Μάλιστα στην Επισκοπή εξέδωσαν και ένα ανακοινωθέν όπου δείχνουν τον δρόμο προς όλους προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν ακόμα και οι πιο δύσπιστοι ή οι πιο ανεύθυνοι.

Συγκεκριμένα: «Ο ΑΟ Επισκοπής διέκοψε ως όφειλε τις προπονήσεις. Ο σύλλογός μας εναρμονισμένος με τη σχετική υπουργική απόφαση, κάνει στην άκρη τις αθλητικές δραστηριότητες και ρίχνει το βάρος στο μεγαλύτερο αγαθό που υπάρχει στον κόσμο, την υγεία.

Γι’ αυτό λοιπόν, όλοι μας φροντίζουμε να παραμείνουμε στον χώρο μας. Για το καλό της δημόσιας υγείας, για το καλό των δικών μας, για το καλό όλων μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς».

Πάνετοιμη ό,τι κι αν συμβεί

Όλα τα ενδιαφέρονται που κινούνται γύρω από τον αθλητισμό οδηγούνται, όπως είναι λογικό, σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Κι όλα αυτά σε μια χρονιά όπου τα πάντα έδειχναν ιδανικά στον σύλλογο. Βέβαια, όπως είναι πιθανό, η Επισκοπή δεν πρόκειται να χάσει τη χρονιά. Προφανώς και όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα κυλήσουν οι επόμενες 10-15 μέρες στη χώρα μας η οποία δοκιμάζεται –όπως και όλη η υφήλιος- από τον ιό για να δούμε τί αποφάσεις θα λάβουν τα αρμόδια όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στον σύλλογο δηλώνουν έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή για το οποιοδήποτε ενδεχόμενο… Είτε αυτό μπορεί να είναι απευθείας μεταφορά στους αγώνες μπαράζ ανόδου, είτε φυσικά την άμεση ανακήρυξη πρωταθλήτριας και της ανόδου που θα την συνοδεύει στην Football League.

Στους ποδοφαιριστές έχει συσταθεί να προσέχουν την υγεία τους και παράλληλα το σώμα τους αφού στο ενδεχόμενο που επιστρέψουν στις προπονήσεις σε 15-20 ημέρες θα είναι απαραίτητο να καλύψουν το χαμένο έδαφος στο συντομότερο το δυνατόν χρονικό διάστημα.

Γιατί είναι δεδομένο ότι σε περίπτωση που ξεκινήσουν οι αγώνες, η σεζόν θα πλησιάζει στο τέλος της, άρα θα εξαναγκάσει στην ουσία τις ομάδες να ριχτούν στους αγώνες άμεσα, γρήγορα (ή μάλλον βιαστικά) προκειμένου να βγει το καλεντάρι (όπως βγει)…

Όλα αυτά είναι σενάρια. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε γιατί οι καταστάσεις που προέχουν αυτό το διάστημα είναι άλλες…