28 °C Rethymno, GR
26/07/2021

Πασχαλινά μηνύματα

 

Ευχές και μηνύματα για τις γιορτές του Πάσχα, απευθύνουν στους πολίτες θεσμικοί εκπρόσωποι του τόπου:

  • Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε μήνυμά του για το φετινό Πάσχα αναφέρει:

«Σε συνθήκες ιδιαίτερες ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε και το φετινό Πάσχα. Μια αχτίδα φωτός έχει ήδη αρχίσει να διακρίνεται. Τηρώντας τις οδηγίες των επιστημόνων θα δημιουργήσουμε τη γέφυρα για την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Ανάσταση θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας, πίστης και προσμονής για τις μέρες που θα έρθουν μετά την πανδημία.

Το φετινό Πάσχα, θα σημάνει στην κυριολεξία τη μετάβαση, σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής. Με την καθοριστική παρέμβαση της επιστήμης, τη συνέχιση των εμβολιασμών στον πληθυσμό, είμαστε αισιόδοξοι πως αυτόν τον αγώνα για τη ζωή, θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους».

  • Στο μήνυμά του προς τους πολίτες, για τις γιορτές του Πάσχα, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης, αναφέρει:

«Αγαπητές και Αγαπητοί Συμπολίτες

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, βιώνοντας αισθήματα ανασφάλειας, κόπωσης, απομόνωσης από την οικειότητα αγαπημένων μας προσώπων, αποχής από όσα θεωρούσαμε αυτονόητα στην προ πανδημίας εποχή.

Η ζωή μας άλλαξε, μεταμορφώνοντας κι εμάς τους ίδιους. Η οπτική μας, η προσωπική και συλλογική μας θέαση για τη ζωή και τις καθημερινές της εκφάνσεις, είναι διαφορετική. Ελπίζω καλύτερη. Ξανασυστήθηκαμε όλοι με τον άγνωστο εαυτό μας, τον συνάνθρωπο μας, ανασυγκροτήσαμε τις σκέψεις μας, επαναπροσδιορίσαμε τις φιλίες και τις σχέσεις μας, αναθεωρήσαμε ολάκερη τη νοηματοδότηση του κόσμου μας, των αξιών μας.

Πορευόμαστε με πίστη κι αισιοδοξία, στη λήξη του προσωπικού και κοινωνικού μας Γολγοθά, αντλώντας δύναμη από το ελπιδοφόρο, αναγεννητικό, Αναστάσιμο Μήνυμα: Κάθε Ανάσταση, προϋποθέτει θυσία, σθένος, βαθιά πίστη, συνοχή, αγώνα, εγκράτεια, απαντοχή.

Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία, επιδείξαμε ως κοινωνία Αλληλεγγύη, Αγάπη, Συμπόνια κι Ενσυναίσθηση. Συνεχίζουμε μαζί, δυνατοί και σίγουροι, ότι θα καταφέρουμε να επαναφέρουμε, στην πιο βελτιωμένη και ορθή της διάσταση, την κοινή μας ζωή, σε συνθήκες που θα διασφαλίζουν την αξιοπρεπή συνύπαρξη μας και την αέναη εξέλιξη του Δήμου μας στο μέλλον που ελπίζουμε, επιδιώκουμε, ονειρευόμαστε για μας και για τα παιδιά μας.

Καλή Ανάσταση κι ευλογημένο Πάσχα σε όλες και όλους!».

  • Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης, στο πασχαλινό μήνυμά του αναφέρει:

«Τις Άγιες ημέρες των εορτών του Πάσχα ας γιορτάσουμε την αγάπη και την πίστη που πηγάζει από τη θυσία του θεανθρώπου προασπίζοντας το θαύμα της ζωής.

Ας γιορτάσουμε την Αγιότητα των ημερών αυτών, με ευτυχία, χωρίς δυσάρεστα γεγονότα, βιώνοντας τις αξίες που αναδεικνύονται από το μεγαλείο της Ανάστασης του Κυρίου.

Εύχομαι, σε όλους σας και στις οικογένειες σας, χρόνια πολλά, με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία».