16 °C Rethymno, GR
29/03/2020

Περιμένοντας τα Χριστούγεννα στο ΚΗΦΗ Δήμου Μυλοποτάμου

Ετοιμαζόμαστε καιρό τώρα για την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων. Και δεν εννοούμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα ούτε τα λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Καλά είναι κι αυτά αλλά δε φτάνουν. Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι «Αγάπη και Αλληλεγγύη» και το μεταφέρουμε όσο καλύτερα μπορούμε:

Προετοιμαζόμαστε από καιρό, συνεχίζοντας αυτό που με τόση επιτυχία είχε κάνει πέρυσι ο Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΗΦΗ. Τη Δράση «Πλέκοντας την Αλληλεγγύη» συνεχίζουμε και φέτος με το πλέξιμο σε κασκόλ και σκούφων για να ζεστάνουμε τα κορμάκια και τις ψυχούλες στα μικρά προσφυγόπουλα, που οι «ισχυροί και οι λαμπεροί αυτής της Γης, με τόση υποκρισία στέλνουν απλόχερα ευχές που δεν κοστίζουν και δεν πραγματοποιούνται ποτέ, τους επεφύλαξαν αυτή την τύχη. Εμείς δεν ακούσαμε τις φωνές που λένε μνησίκακα «ας καθόταν στον τόπο τους» ακούσαμε τη φωνή της «Αγάπης και της Αλληλεγγύης», αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα των Χριστουγέννων που θέλουμε να μεταφέρουμε παντού γιατί «όποια κι αν είναι η ερώτηση η απάντηση είναι ο Άνθρωπος».

Στη συνέχεια πλέξαμε σκουφάκια μαζί με τα ΚΗΦΗ από όλη την Κρήτη και τα παραδώσαμε στην Ογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ για τα παιδάκια που για κάποιο άσχημο παιχνίδι της τύχης θα κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο. Θέλαμε να τους πούμε ότι εμείς τα σκεφτόμαστε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους για να βγούνε νικητές!

Συνεχίσαμε με την προετοιμασία για την θεατρική παράσταση, που θα δώσουμε στο χώρο μας στις 3 του Γενάρη, έτσι για να υποδεχτούμε με το καλό τον καινούργιο χρόνο. Η προετοιμασία αυτή μας έδινε μεγάλη χαρά γιατί τραγουδούσαμε με το γλυκό μαντολίνακι της Άννας της φυσικοθεραπεύτριάς μας, που το διάστημα αυτό μας έκανε αντί για φυσικοθεραπεία, μουσικοθεραπεία.

Είχαμε χρόνια να γλυκοτραγουδήσουμε και μας άρεσε τόσο πολύ! Όσο για τις θεατρικές μας ικανότητες σας προσκαλούμε στις 3 του Γενάρη να τις διαπιστώσετε!

Φτιάξαμε μελομακάρονα με τα παιδιά από τα Σχολεία της πόλης μας, που πια είμαστε παλιοί γνωστοί τόσες φορές που έχουμε βρεθεί για τις Συνέργειές μας, που είναι μια γιορτή η κάθε συνάντησή μας. Τα φτιάξαμε μαζί, τα ψήσαμε, τα μελώσαμε και τα φάγαμε. Τραγουδήσαμε, είπαμε μαντινάδες, ιστορίες τότε που παιδιά κι εμείς λέγαμε τα κάλαντα και ήταν γλυκόπικρα τα συναισθήματά μας.

Ήρθαν τα παιδιά από το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο και μας είπαν τα κάλαντα, πολλά κάλαντα, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και τα καμαρώσαμε γιατί ήταν ξεχωριστά και νιώσαμε περηφάνια γιατί αφήνουμε τον τόπο σε άξια παιδιά που ρουφάνε γνώσεις και όχι μόνο, χορό, τραγούδι, λεβεντιά και ότι άλλο με Αγώνα τους μεταλαμπαδεύουν οι φωτισμένοι δάσκαλοι/ες τους.

Οι προετοιμασίες μας είχαν και άλλα πεδία: Ήρθαν οι κομμώτριες κ. Χάιδω μαζί με την κόρη της την Ιωάννα και έκοψαν τα μαλλιά και χτένισαν κορίτσια και αγόρια έτσι για Χριστουγεννιάτικο δώρο. Τις ευχαριστούμε για τη χαρά που μας έδωσαν!!!

Την Παρασκευή πήγαμε στο Αρκάδι που μετά από συνεννόηση με τους μοναχούς της μονής παρακολουθήσαμε τη θεία λειτουργία και μεταλάβαμε των αχράντων μυστηρίων! Στη συνέχεια ήπιαμε καφέ στο αρχονταρίκι της μονής και μας ξενάγησαν οι Μοναχοί στο μουσείο της μονής, όπου με πολύ συγκίνηση είδαμε τα ιερά και τα όσια των προγόνων μας.

Στη συνέχεια πήγαμε σε μια ταβέρνα και «πασχάσαμε», και ήπιαμε ένα ποτηράκι «στην υγειά μας», όπως παλιά και το ευχαριστηθήκαμε πολύ πολύ!!!!

Χρόνια Πολλά και Χαρούμενα για όλο τον κόσμο με αγάπη και αλληλεγγύη.

Η υπεύθυνη της Δομής

Εμμανουέλα Μαθιουδάκη