24 °C Rethymno, GR
09/07/2020

ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Πλούσιος ο απολογισμός δράσης του Συλλόγου Γυναικών Σπηλίου

• Εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας θα πραγματοποιήσει και το 2020

Είχε περισσότερα χαρακτηριστικά από ένα απλό κοινωνικό γεγονός το κόψιμο της πίτας του Συλλόγου Γυναικών Σπηλίου.

Κατάφερε να συγκεντρώσει εκτός από εκπροσώπους αρχών και αρκετό κόσμο από τα γύρω χωριά αλλά και από το Ρέθυμνο. Κι έγινε αφορμή για ένα πλούσιο σε δραστηριότητες απολογισμό του περασμένου χρόνου αλλά και ενημέρωσης για τις δράσεις μέσα στο 2020 που αποδεικνύει ότι ο σύλλογος έβαλε φέτος τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

Στο «Καψαλέ» που έγινε η εκδήλωση επικρατούσε το αδιαχώρητο. Κι όμως με την μεγάλη εμπειρία των υπευθύνων του κέντρου, σύντομα τα τραπέζια γέμισαν με παραδοσιακές λιχουδιές που συνόδευε άφθονο κρασί.

Από τις επίσημες παρουσίες η αντιπεριφερειάρχης κα Μαρία Λιονή, μας δήλωσε μέχρι να ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Αν και οι υποχρεώσεις αυτό το διάστημα είναι πολλές, δεν μπορούσα να μην έρθω στη εκδήλωση αυτή για δυο λόγους. Αφενός γιατί πρόκειται για σύλλογο γυναικών και αφετέρου επειδή με το Σπήλι με συνδέουν μνήμες που έχουν σχέση και με την οικογένειά μου.

Ενώ η κ. Λιονή έκανε απλά μια αναφορά στη σχέση της με την περιοχή, εμείς δεν μπορέσαμε να μη φέρουμε στο νου τις πολυσήμαντες υπηρεσίες του συζύγου της πανεπιστημιακού κ. Χρίστου Λιονή, που με προγράμματα προληπτικής ιατρικής και συμμετοχή σε επιστημονικές έρευνες είχε κάνει το Κέντρο Υγείας Σπηλίου, πρότυπο πανελλαδικά.

Από τους θεσμικούς εκπροσώπους διακρίναμε επίσης τον αντιδήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Νεκτάριο Χαραλαμπάκη, την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο, αρμόδια πολιτικών συλλόγων και αθλητικών φορέων κ. Βαγγελιώ Γλαμπεδάκη, τη δημοτική σύμβουλο κ. Αγγελική Πελαντάκη, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νησιού κ. Νίκο Λαγουδάκη, τον διοικητή της Σχολής Δοκίμων Αστυνομίας κ. Σπύρο Γερμανάκη, τον αξιωματικό της ίδιας σχολής κ. Νίκο Τζανακάκη κ.α.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της πίτας και μετά από ένα μουσικό διάλειμμα με το χορευτικό παιδικό συγκρότημα των παιδιών που ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού, με το συγκρότημα του Γιάννη Τσουρδαλάκη, πήρε το λόγο η πρόεδρος του συλλόγου κ. Νεκταρία Βρυλλάκη, από τις κομψότερες παρουσίες στην αίθουσα και με άνεση, που έκανε την ομιλία της εξαιρετικά ευχάριστη και ενδιαφέρουσα.

Η κ. Βρυλλάκη, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για τις μεγάλες διακρίσεις που είχε τη χρόνια που πέρασε ο σύλλογος, με επιτυχίες που ξεπέρασαν τα όρια και του νησιού κι ευχαρίστησε τους συνεργάτες της που συνέβαλαν σ’ αυτό.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στους χοροδιδασκάλους κ.κ. Παύλο Πωλιουδάκη και Φένια Χαιρέτη που εκτός από τα καθήκοντά τους έφεραν πιο κοντά τα παιδιά στις αξίες της παράδοσης.

Αναφερόμενη στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τόνισε την αποκριάτικη εκδήλωση στις 27 Φεβρουαρίου, τη συμμετοχή του συλλόγου για τρίτη χρονιά στο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που θα γίνει τον Μάρτιο στο Ηράκλειο, τη Γιορτή της Μητέρας τον Μάιο, την αναβίωση του Κλήδονα την Κυριακή 21 Ιουνίου, την καντάδα που έχει καθιερωθεί στα βήματα του Θανάση Σκορδαλού κ.ά.

Ακολούθησε κρητικό γλέντι που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο δραστήριο και ευχές για ακόμα περισσότερες επιτυχίες και το 2020 στους υψηλούς στόχους του.

Σαν παραμύθι η χαρά

Τούτη να ξεκινήσει

Που ‘χει στο τέλος η χαρά

Και το καλό νικήσει.