22 °C Rethymno, GR
17/04/2021

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΔΙΑΧΥΤΗΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ SL2-FL ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Τώρα ξέρουν πότε ξεκινούν

Οι προτάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων και οι παράλληλες αποφάσεις της περασμένης Δευτέρας για παράταση των απαγορευτικών μέτρων όσον αφορά την έναρξη των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ως τις 7 Ιανουαρίου του 2021, προφανώς και απογοήτευσαν τους ιθύνοντες της Super League2. Εκείνοι δε, της Football League έμοιαζαν πιο κατασταλαγμένοι στις αμυδρές πιθανότητες ανοίγματος που είχαν για το δικό τους πρωτάθλημα.
Όπως και να ‘χει, η υγεία είναι πάνω απ’ όλα και η αλήθεια είναι ότι φαίνεται να το ενστερνίζονται -όσο κι αν σφίγγουν τα δόντια- άπαντες, παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές.
«Οι προπονήσεις λοιπόν συνεχίζονται σε γκρουπ ως τις 7 Ιανουαρίου» βάσει των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα και το νέο ζήτημα που ανοίγεται από τούδε και στο εξής είναι το πότε θα έχουμε έναρξη προπονήσεων σε κανονική βάση και όχι με περιορισμούς ατόμων. Βλέπετε, ουδείς μπορεί να δεχθεί την άρση των μέτρων -ούτε είναι λογικό- κι έπειτα από μία 5-6 μέρες (μια και το καλεντάρι δεν αντέχει άλλο) να μπει σε εβδομάδα προετοιμασίας επίσημων αγώνων.
Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες θα ζητήσουν, αμέσως μετά τις διακοπές των γιορτών, να διεξαγάγουν απευθείας σε ομαδικές προπονήσεις δίχως περιορισμούς προκειμένου να μπουν με μια σχετική κανονικότητα για τους αγώνες του πρωταθλήματος.
Και εδώ φυσικά υπάρχουν δύο μείζονα θέματα. Το πρώτο έχει να κάνει με τον θεσμό του πρωταθλήματος και το άλλο με το κύπελλο.

«Κουρεμένα» πρωταθλήματα

Όπως σας είχαν προϊδεάσει τα «ΡΝ» από τις 26/11, επειδή ακριβώς το καλεντάρι είναι πολύ περιορισμένο, ενδέχεται να μην οδηγηθούν και τα δύο πρωταθλήματα (SL2 και FL) σε πλέι οφ και πλέι άουτ. Κάτι τέτοιο μοιάζει -για την ώρα τουλάχιστον- αδύνατο.
Η Super League2 στρέφεται στο να διεξαγάγει ένα κανονικό πρωτάθλημα με α’ και β’ γύρο των 22 αγωνιστικών (μια και οι ομάδες είναι 12) και να προβιβαστούν οι πρώτοι δύο σύλλογοι και να υποβιβαστούν οι τελευταίοι 4.
Το αντίστοιχο να γίνει και στη Football League με τους δύο ομίλους (των 10 ομάδων) να διεξαγάγουν από 18 αγώνες έκαστος (α’ και β’ γύρο) και να προβιβαστούν οι πρώτες 4 ομάδες στη Super League2 και οι τελευταίες 4 να υποβιβαστούν.

Κύπελλο, τέλος!

Τί θα γίνει όμως και στον θεσμό του κυπέλλου; Όπως επίσης σας είχαν πληροφορήσει τα «ΡΝ», η περίπτωση να μην λάβει μέρος ούτε καν η SL2 είναι κάτι παραπάνω από πιθανή. Κι αυτό γιατί δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες. Μάλιστα η επιτροπή κυπέλλου φαίνεται να έχει λάβει την απόφαση να βγάλει «εκτός» όσες ομάδες τοπικού ή Γ’ Εθνικής έχουν πάρει την πρόκριση στην α’ φάση αλλά και αυτές της Football League που δεν είχαν προλάβει καν να δώσουν αγώνα.
Επίσης, στις 7 Ιανουαρίου θα έπρεπε να ριχτούν στους αγώνες οι ομάδες της Super League2. Κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο από τη στιγμή που οι ομάδες δεν θα έχουν προλάβει να κάνουν μια προπόνηση όλοι οι ποδοσφαιριστές μαζί.
Μια πρόταση θα ήταν να πάει πίσω ημερομηνιακά το κύπελλο κάτι που δεν είναι εύκολο αφού, η cosmote tv έχει αναλάβει το πρότζεκτ της τηλεοπτικής κάλυψης, άρα μιλάμε για ρήτρες που προφανώς και δεν έχει να καλύψει, είτε η ομοσπονδία ή ακόμα-ακόμα και οι ομάδες.

Πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου η SL2, και το δεύτερο η FL

Αν αποκλείσουμε το κύπελλο, τί μας έμεινε; Το πρωτάθλημα και το μόνο που μένει είναι να δούμε πότε θα ξεκινήσει… Οι πρώτες προβλέψεις μιλούν για 9-10 Ιανουαρίου στη Super League2 και 16-17 στη Football League.
Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες καταγράφονται με κάθε επιφύλαξη αν και τα περιθώρια για κάτι πολύ διαφορετικό ως πρόβλεψη, δεν υπάρχουν.