12 °C Rethymno, GR
16/04/2021

ΟΙ ΔΥΟ ΛΙΓΚΕΣ (SL2-FL) ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ

Ποδόσφαιρο από το 2021

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα πρωταθλήματα της Super League 2 αλλά και της Football League δεν πρόκειται να ξεκινήσουν… τουλάχιστον όχι μέσα στο 2020.
Οι περίφημες τηλεδιασκέψεις των υπευθύνων των λιγκών με εκπρόσωπους του ΕΟΔΥ ή το γεγονός ότι αναμένουν την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που αναφέρουν κατά κόρον τα site, πήγαν περίπατο…
Τη στιγμή που γίνεται τιτάνια προσπάθεια απ’ όλους έχοντας κλείσει ένα ολόκληρο κράτος προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα (σ.σ. τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μείωση της καμπύλης), τη στιγμή που μετράμε όμως και 100 νεκρούς την ημέρα, δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο… Αυτό αναφέρει η κοινή λογική, αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκος Σύψας σε δηλώσεις του στο soccerplus.gr.
Μάλιστα επεσήμανε κάτι πολύ πιο σημαντικό για την ίδια την περίπτωση του ανοίγματος των λιγκών, το γεγονός δηλαδή ότι… «Δεν υπάρχει ακόμη κάποιο αίτημα στην Επιτροπή του υπουργείου και έτσι δεν έχει εξεταστεί καν το θέμα της έναρξης των πρωταθλημάτων Super League 2-Football League.»


Ούτε καν υπάρχει αίτημα

Αυτό κι αν είναι μια μικρή βόμβα στο εσωτερικό των λιγκών… Όταν δεν έχει φτάσει ακόμη το αίτημα για έναρξη της SL2 και της FL στην επιτροπή του υπουργείου, πως άραγε περιμένουμε όλο αυτό το διάστημα να ακούσουμε τις περίφημες αποφάσεις των λοιμωξιολόγων…;
Κι επειδή ο κ. Σύψας θέλησε να κλείσει τη κουβέντα όσον αφορά το ζήτημα των SL2-FL επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Πώς να κουβεντιάσουμε για την Super League 2, όταν δεν έχουμε μονάδες να βάλουμε τους ασθενείς μέσα. Δεν είναι σωστό και δεν είναι ηθικό. Αν υπάρξει μια κάμψη, που όλοι το ελπίζουμε, τότε αυτό θα είναι κάτι που θα μπορεί να συζητηθεί. Το να κάτσει η επιτροπή να κουβεντιάσει για την Super League 2 και την ίδια στιγμή να μετράμε 100 θανάτους δεν είναι σωστό…»
Όταν δε, του τονίστηκε ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχει ξεκινήσει καν τα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών έδειξε να γνωρίζει καλά το θέμα αναφέροντας πως: «Το ξέρω, μόνο εμείς και η Ανδόρα είμαστε, αλλά δεν έχουμε εισήγηση και έτσι το θέμα δεν έχει συζητηθεί.»
Ο ίδιος τόνισε πως ακόμα και στην περίπτωση που έρθει μια ολοκληρωμένη πρόταση, αυτή θα εξεταστεί αλλά αυτό δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο στην παρούσα φάση… «Δεν μπορώ να σας πολύ εύκολα, γιατί στην επιτροπή υπάρχουν 30 άτομα. Απλά αυτή την στιγμή με τις τρέχουσες επιδημιολογικές συνθήκες, το κλίμα δεν είναι καλό για να προχωρήσει τώρα αυτό το ενδεχόμενο. Θα πρέπει πρώτα να βελτιωθεί το κλίμα.»

Η άμεση απάντηση της λίγκας
Η διοργανώτρια αρχή αναλύοντας όλα τα παραπάνω δεν έχασε χρόνο και θέλησε να απαντήσει για να ξεκαθαρίσει μια και καλή το συγκεκριμένο ζήτημα απαριθμώντας τα έγγραφα που έχει στείλει για την έναρξη της Super League 2 από τις 30 Οκτωβρίου.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, «Η λίγκα ό,τι της ζυτήθηκε το έχει στείλει στους αρμόδιους φορείς. Συγκεκριμένα: «Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας ενημερώνει ότι σχετικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος της Super League 2 έχουν σταλεί, όπως μας ζητήθηκε από τους αρμόδιους φορείς, τα παρακάτω έγγραφα -με συνημμένα α) το υγειονομικό πρωτόκολλο και β) τη δέσμευση των ομάδων ότι θα τηρηθεί κατά γράμμα:

– 30/10/2020 Έγγραφο της Super League 2 – Football League με αρ.πρωτ. 93761 προς Γραφείο Πρωθυπουργού, Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και επιτροπή covid-19.
– 1/11/2020 Έγγραφο της Super League 2 – Football League με αρ.πρωτ. 93772 προς Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά.
– 3/11/2020 Έγγραφο της Super League 2 – Football League με αρ. πρωτ. 93840 προς Υπουργό Επικράτειας κ. Γεραπετρίτη και Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά.
– 4/11/2020 Έγγραφο της Super League 2 – Football League με αρ. πρωτ. 93853 προς Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο και Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.
Τέλος, στις 13/11/2020 υπεγράφη και εστάλη κοινό έγγραφο της ΕΠΟ, Super League 1, Super League 2 – Football League, ΠΣΑΠ προς Γραφείο Πρωθυπουργού και κ.κ. Γεραπετρίτη, Κικίλια, Χαρδαλιά, Αυγενάκη, Πρεζεράκο, Μαυρωτά, επιτροπή covid19 σχετικό με την έναρξη των Πρωταθλημάτων Super League 2 – Football League».

Η κωλυσιεργία που στοίχισε

Και επιστρέφοντας στα δικά μας και στον ελλαδικό χώρο όπου δυστυχώς τα κρούσματα είναι πολλά αλλά ευτυχώς η κατάσταση δεν είναι ανεξέλεγκτη θα πρέπει να τονίσουμε και τα δικά μας λάθη. Τουλάχιστον στο μετερίζι των δύο κατηγοριών που βρίσκονται στον πάγο…
Θα πρέπει δηλαδή να δουν και οι παράγοντες των μικρότερων κατηγοριών το γεγονός ότι κωλυσιέργησαν σε τεράστιο βαθμό με την έναρξη των πρωταθλημάτων τους. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έχει καταντήσει κυνικό το να φτάνουμε στον Νοέμβριο για να αποφασίσουν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα στη δεύτερη και την τρίτη τη τάξει κατηγορία.
Μια είναι το οικονομικό, μια η προκήρυξη που αλλάζει ανάλογα με τα γούστα του εκάστοτε υφυπουργού αθλητισμού και, μια το τηλεοπτικό. Αυτή τη φορά, ο υφυπουργός δεν μπήκε καν στη μέση. Οι λίγκες περίμεναν τις ομάδες, οι ομάδες το τηλεοπτικό και όλο αυτό πήγε πίσω 32 ΠΑΕ.