25 °C Rethymno, GR
29/07/2021

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Πρεμιέρα για το 4ο Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου στις 20 Φεβρουαρίου

• Στις 28 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί στο Ρέθυμνο το έργο «Χοροί του κόσμου για 4 χέρια»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Π.Σ.Κ.Η. (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου), τον Δήμο Ηρακλείου, την ΔΕΠΑΝΑΛ, με την στήριξη της Π.Ε. Ρεθύμνου και του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου.

Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 20 Φεβρουαρίου στο Π.Σ.Κ.Η. και ολοκληρώνεται στις 23 Μαΐου 2020 στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου στα Πεζά. Συγκεκριμένα το φεστιβάλ πιάνου θα διεξαχθεί:

Στο Ηράκλειο στις 20 και 22 Φεβρουαρίου στο Π.Σ.Κ.Η. με ώρα έναρξης στις 8:00 το βράδυ, στις 23 Φεβρουαρίου στο ΠΣΚΗ το αφιέρωμα για την συμπλήρωση των 250 χρόνων από την γέννηση του Μπετόβεν θα παρουσιαστούν έργα του συνθέτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ.

Στο Ρέθυμνο στις 28 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Παντελή Πρεβελάκη»-Ωδείο Ρεθύμνου, στις 8:00 το βράδυ.

Στις Αρχάνες στις 5 Απριλίου στην αίθουσα του παλαιού δημοτικού σχολείου Αρχανών στις 8:00 το βράδυ.

Στο Ηράκλειο στις 20 Μαΐου στο Π.Σ.Κ.Η. ρεσιτάλ πιάνου στις 8:00 βράδυ.

– Στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων στα Πεζά στην αίθουσα του Δημαρχείου στις 23 Μαΐου στις 8:00 το βράδυ.

Χθες, σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 4ου φεστιβάλ πιάνου από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Πολιτισμού και Αποδήμου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη, τον αν. καλλιτεχνικό διευθυντή του Π.Σ.Κ.Η. Ραφαήλ Πυλαρινό, την συντονίστρια και ιδρυτικό μέλος του φεστιβάλ Ιωάννα Γιάνναρη, τον επιμελητή του καλλιτεχνικού προγράμματος του φεστιβάλ Δημήτρη Καρύδη και τον υπεύθυνο επικοινωνίας του φεστιβάλ- socialmedia Πέτρο Μόσχο.

Όπως αναφέρθηκε, ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός είναι και εφέτος πολύ υψηλού επιπέδου, και μάλιστα συμπεριλαμβάνει και ντόπιους μουσικούς που το κοινό θα απολαύσει κυρίως στο μεγάλο αφιέρωμα για τα 250 χρόνια από την γέννηση του L.v. Beethoven στις 23 Φεβρουαρίου από τις 11.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ στο Π.Σ.Κ.Η.

 Ο Κώστας Φασουλάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η Περιφέρεια Κρήτης είναι συνδιοργανωτής σε ένα θεσμό με σταθερές βάσεις που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, το 2016. Με χαρά ενδυναμώνουμε την εξωστρέφεια του 4ου φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου ταξιδεύοντας το στο Ρέθυμνο στις Αρχάνες και στα Πεζά. Το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο από καλλιτέχνες εντός και εκτός Κρήτης τα επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα και η αποδοχή του κοινού εξ αρχής το καθιστούν στην κεντρική σκηνή του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Κρήτης μας».

Ο Ραφαήλ Πυλαρινός, δήλωσε: «Με χαρά υποδεχόμαστε ένα φεστιβάλ πιάνου που τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πολλά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Κρήτης. Ένα φεστιβάλ, το οποίο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, παρουσιάζει πλέον στις ιδανικές εγκαταστάσεις του Π.Σ.Κ.Η., ένα αφιέρωμα με αφορμή την επέτειο των 250 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη Ludwig van Beethoven.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους εμπνευστές του Φεστιβάλ, που δίνουν με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα σε νέες και νέους πιανίστες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες από την Κρήτη, την Αθήνα αλλά και το εξωτερικό που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και να προσκαλέσω το κοινό της Κρήτης να παρακολουθήσει τις όμορφες συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί».

Η συντονίστρια του φεστιβάλ κ. Γιάνναρη επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Κρήτης αγκαλιάζοντας πολιτιστικούς θεσμούς με ποιότητα, δυναμική και ιδιαίτερα θεσμούς που δίνουν βήμα έκφρασης τόσο στους μετέχοντες όσο και σε εκείνους που παρακολουθούν, συνδιοργανώνει το 4ο φεστιβάλ πιάνου Ηρακλείου ενδυναμώνοντας την εξωστρέφειά του σε Ρέθυμνο Αρχάνες και Πεζά. Ως ιδρυτικό μέλος του φεστιβάλ δηλώνω ευτυχής για τη συνέχειά του και ως συντονίστριά του θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συν διοργανωτές φορείς για την στήριξη και την δημιουργική συνεργασία που αναπτύξαμε. Εξαιρετικοί καλλιτέχνες εντός και εκτός Κρήτης θα μας χαρίσουν υπέροχες μελωδίες».

Από την πλευρά του, ο επιμελητής του καλλιτεχνικού προγράμματος κ. Καρύδης, είπε ότι: «Το Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου επιστρέφει για τέταρτη χρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα που είμαι βέβαιος ότι θα ενθουσιάσει για άλλη μια φορά το μουσόφιλο κοινό του Ηρακλείου. Ξεχωρίζουν το αφιέρωμα στο Μπετόβεν, με αφορμή τα 250 χρόνια από τη γέννησή του στις 23 Φεβρουαρίου, η εναρκτήρια συναυλία στις 20 Φεβρουαρίου με την 9η συμφωνία του μεγάλου συνθέτη και η επιστροφή στο φεστιβάλ του πιανιστικού κουαρτέτου Tetrachord με ένα άκρως απολαυστικό πρόγραμμα».

Τέλος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Μόσχος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου ανοίγει και πάλι την αυλαία του με ποικίλες συναυλίες γύρω από το πιάνο – τον «βασιλιά των οργάνων» που θα εντυπωσιάσουν το κοινό. Ένας από τους βασικούς στόχους του Φεστιβάλ είναι να δώσει σε νέους πρωτοεμφανιζόμενους ντόπιους πιανίστες, Έλληνες καταξιωμένους πιανίστες, αλλά και ξένους, διεθνούς κύρους καλλιτέχνες, πλατφόρμα επικοινωνίας με το κοινό της Κρήτης».

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Παντελή Πρεβελάκη, το έργο «Χοροί του κόσμου για 4 χέρια» με τους πιανίστες Δημήτρη Καρύδη και Πέτρο Μόσχο.

Ώρα έναρξης: 8:00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.