29 °C Rethymno, GR
03/07/2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Προβολή της βραβευμένης ταινίας «Η δουλειά της»

Την πολυβραβευμένη ταινία «Η δουλειά της», ένα κοινωνικό δράμα ελληνογαλλοσερβικής συμπαραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Νίκου Labôt, θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.) την Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ., στον Κινηματογράφο «Απόλλων» (Μεσολογγίου 18,παλιά πόλη Ρεθύμνου).

Η ταινία «Η Δουλειά της» προβάλλεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου και του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρεθύμνης και είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που δίνουν καθημερινά το δικό τους γενναίο αγώνα αξιοπρεπούς επι-δια-βίωσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Σύνοψη της ταινίας

Λίγο πριν τα 40 η Παναγιώτα, μια σχεδόν αναλφάβητη νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών, θα χρειαστεί να αναζητήσει για πρώτη φορά δουλειά, όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Έχοντας ελάχιστα εφόδια θα προσληφθεί για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού σ’ ένα νέο πολυκατάστημα. Εκεί, παρά τις συνθήκες εκμετάλλευσης και εργασιακής απαξίωσης, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας και θα σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της. Ό,τι κι αν ακολουθήσει από κει και μετά, εκείνη δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, «Η Δουλειά της» διηγείται με ειλικρινή και συγκινητικό τρόπο τη μικρή/μεγάλη ιστορία μιας γυναίκας που, σχεδόν κατά λάθος, καταλήγει να αμφισβητήσει τις ιδιότητες των ρόλων της ως συζύγου και μητέρας και να χρησιμοποιήσει την ανισορροπία του συστήματος για να βρει νέα πατήματα στη ζωή. Με αφορμή την ιστορία της Παναγιώτας, «Η Δουλειά της» μιλάει για όλους εκείνους τους ανθρώπους που συνεχίζουν να προχωράνε ακόμα κι όταν όλα γύρω τους καταρρέουν.

Στον ρόλο της Παναγιώτας η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου επιστρέφει ως πρωταγωνίστρια στη μεγάλη οθόνη παραδίδοντας μια ακόμη σπουδαία ερμηνεία, ανεπιτήδευτη, οικεία και βαθιά ουσιαστική. Η ερμηνεία της αυτή αναγνωρίστηκε από την επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και της χάρισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας.

Η ταινία απέσπασε 15 βραβεία και 68 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νίκος Labôt

Σενάριο: Κατερίνα Κλειτσιώτη, Νίκος Labôt

Ηθοποιοί: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Δημ. Ήμελλος, Μαρία Φιλίνη, Κων. Γώγουλος

Φωτογραφία: Διονύσης Ευθυμιόπουλος

Μουσική: Onno

Διάρκεια: 89′

Σημ. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρεθύμνης, λειτουργεί με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο πλαίσιο του Ε.Π. Κρήτης 2014-2020.

Δημιουργήθηκε το 2013 και αποτελεί μια δομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης. Παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη – συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα βίας. Οι υπηρεσίες είναι δωρεάν και διέπονται από το νόμο του απορρήτου (προστασία του ατόμου Ν. 2472/1997 όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν. 3471/2006).