19 °C Rethymno, GR
24/10/2020

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ

Προετοιμάζεται το έδαφος

Μπορεί να περιμένουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι –και δεν είναι λίγοι αυτοί- την απόφαση της κυβέρνησης σε συνεργασία με την ΕΠΟ για την περίφημη αναδιάρθρωση της Super League2 και της Football League, προκειμένου να γίνουν «ένα», γι’ αυτό και όλο τούτο το διάστημα ουδείς ασχολείται με τις μεταγραφές…

Και είναι λογικό… Εδώ στον Πλατανιά έχουμε προσφυγές ποδοσφαιριστών με τον τεχνικό, τον κ. Τάτση, να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τί μέλλει γενέσθαι καθώς κι εκείνος παρακολουθεί τις εξελίξεις σαν ένας  απλός φίλαθλος. Ακόμα όμως κι αν υπάρχουν κινητοποιήσεις, αυτές περιορίζονται στο μέτρο του δυνατού και σε ένα καθεστώς που αφορά ομάδες που όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να έχουν προπονητή ή προπονητικό τιμ για να κάνουν το σκάουτινγκ που θα ακολουθήσει στις μεταγραφές.

Ξέρει τί αφήνει, γνωρίζει τί ψάχνει

Αφού λοιπόν ενδέχεται να έχουμε εξελίξεις ως το τέλος της εβδομάδας –έστω και γι’ αυτά που κουβεντιάζονται στα πηγαδάκια των γραφείων της ΕΠΟ- κι αφού όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως από τα «Ρ.Ν.», η αναδιάρθρωση είναι πολύ κοντά στο να σχηματιστεί με τη δημιουργία ενός δεύτερου τη τάξει εθνικού πρωταθλήματος χωρισμένο σε δύο ομίλους (με γεωγραφικά κριτήρια), πάμε να δούμε τί προσχεδιάζει η Επισκοπή.

Φυσικά και στους «γυπαετούς» γίνονται συμβούλια μικρά ή μεγάλα, για να δουν πως θα δράσουν ανάλογα, με το τελικό αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης να αποτελεί την κορυφαία  θεμελιώδη προϋπόθεση. Σε κάθε περίπτωση όμως, έχει γίνει μια πρώτη έκθεση από τον κ. Βέλιτς όπου κρατάει κάποιους παίκτες τους ενώ κάποιους άλλους τους αφήνει να διαλέξουν την ομάδα της αρεσκείας τους για την επόμενη σεζόν…

Οι «10» και εκείνος που θα τους ακολουθήσει

Υπολογίζεται ότι θα κρατηθούν 10-11 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι: Σουμπασάκης, Μπρίτο, Ανδρικόπουλος, Λίμα, Φουκαράκης, Τσιριγώτης, Νάνι, Μανιαδάκης, Πολυχρόνης, Καλογεράκης ενώ μένει να ξεκαθαριστεί τί θα γίνει με τους Δόρη, Ζαννάκη και Πρίκα.

Οι υπόλοιποι και δη οι Χανιωτάκης, Βουτσελάς, Τσόφλιος, Αργυρόπουλος, Καρβουνιάρης, Πίσπας και Κέλι αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν. Ήδη άλλωστε, οι Γκιόκας, Ξεπαπαδάκης έχουν αποχαιρετίσει κι επισήμως, οπότε μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί το ότι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν αλλά και πόσοι θα έρθουν για να ενισχύσουν την Επισκοπή σε καίριες θέσεις.

Μάλιστα ο Γ. Βέλιτς φαίνεται πως ήδη έχει στοχεύσει σε αρκετούς παίκτες από εκείνους που θα θελήσει να έχει για να μπορέσει να δουλέψει τη νέα ομάδα που θα φτιάξει, όμως χρειάζεται να κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Δεν είναι μονάχα ότι περιμένουμε πριν και πάνω απ’ όλα την αναδιάρθρωση. Είναι το να καταλήξουν οι αξιωματούχοι που διοικούν το ποδόσφαιρο σε μια συγκεκριμένη απόφαση για το καλύτερο δυνατό της λίγκας, εννοείται να μην υπάρξει πρόβλημα κορονοϊού τέτοιο που να «παγώσει» τα πράγματα και φυσικά, να γίνει η Γ.Σ. της ΕΠΟ που να τελεσφορήσει η απόφαση για τη δημιουργία ενός πρωταθλήματος το οποίο να μην έχει αστερίσκους και κενά.

Το τηλεοπτικό θα κρίνει πολλά

Το μεγαλύτερο πρόβλημα (γι’ αυτό άλλωστε ενδέχεται να γίνει η ενοποίηση) είναι το τηλεοπτικό. Το τηλεοπτικό είναι ένα ακανθώδες Νο1 ζήτημα, από το οποίο εξαρτάται το 50% σχεδόν του μπάτζετ για κάθε ομάδα. Λόγω αυτής της περίπτωσης έχουμε δει πρωταθλήματα (αυτό συμβαίνει τα τελευταία 5 χρόνια) να ξεκινούν στα τέλη του Οκτώβρη ή και στις αρχές του Νοέμβρη. Έχουμε δει ομάδες να εισέρχονται σ’ αυτά μετά από δύο μήνες έναρξης του πρωταθλήματος και να δίνουν τα παιγνίδια σε δόσεις προκειμένου να φτάσουν στις αγωνιστικές που βρίσκονται άλλες ομάδες.

Για να μην τα ζήσουμε όλα αυτά, καλό θα είναι να περιμένουμε λίγο κι όπως φαίνεται θα περιμένουμε…