26 °C Rethymno, GR
19/09/2020

ΟΙ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΣΣΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ – ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ Ή ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωταθλήτριες Κρήτης οι Γυναίκες του Αρκαδίου

Οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων της αποφάσισε και η ΕΚΑΣΚ, λόγω της πανδημίας που δεν επιτρέπει τη συνέχιση και ολοκλήρωσή τους στα παρκέ. Η κρητική Ένωση ανακήρυξε πρωταθλητές τους πρωτοπόρους της κάθε κατηγορίας και ανάμεσά τους βρίσκεται το Αρκάδι. Οι Γυναίκες του ρεθεμνιώτικου συλλόγου ήταν εξαρχής το φαβορί για τον τίτλο, με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, και πλέον περιμένουν… την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚ αναφέρει: «Το Δ.Σ της ΕΚΑΣΚ, μετά  τις συστάσεις και τις οδηγίες της Αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, και την απόφαση της Ε.Ο.Κ για λήξη των Εθνικών Πρωταθλημάτων λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας του Covid19, έλαβε την απόφαση της οριστικής διακοπής όλων των Πρωταθλημάτων και Τουρνουά της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Η Ένωση ανακήρυξε τους πρωταθλητές όλων των κατηγοριών, βάση της βαθμολογίας που ίσχυε κατά τη διακοπή των πρωταθλημάτων.

ΑΝΔΡΩΝ : Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΕΦΗΒΩΝ Α: ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α.

ΕΦΗΒΩΝ Β:  Α.Ο.Κ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΠΑΙΔΩΝ Α: Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΠΑΙΔΩΝ Β (Α ΟΜΙΛΟΣ): Α.Ο. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

ΠΑΙΔΩΝ Β (Β ΟΜΙΛΟΣ):ΠΕΔΙΑΔΑ Α.Ο.Χ .

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ο.Κ.Α. ΑΡΚΑΔΙ

ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση των νέων κατηγοριών θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση μετά την οριστικοποίηση των συμμέτοχων και ανάλογα με τις εξελίξεις σε υγειονομικό επίπεδο».

Απομακρύνεται το σενάριο των μπαράζ – Υπαρκτό το ενδεχόμενο 3 ομίλων στην Α2

Βάσει προκήρυξης, οι 10 πρωταθλήτριες των Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος θα έδιναν μπαράζ με φόντο δύο εισιτήρια ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία. Επίσης, μία θέση θα διεκδικούσαν οι ομάδες της Βορείου Ελλάδος και απευθείας άνοδο δικαιούνταν οι πρωταθλητές των ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΣΚΑΘ. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και πάντα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας, η διεξαγωγή των μπαράζ φαντάζει πολύ μακρινό.

Άρα, στο Αρκάδι περιμένουν τις αποφάσεις της ΕΟΚ ως προς τις αλλαγές των προκηρύξεων και συνάμα τις αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών. Το ενδεχόμενο της απευθείας ανόδου των πρωταθλητών των Ενώσεων στην Α2 συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Όμως, ο αριθμός 18 αυτών των ομάδων, αυτόματα προϋποθέτει και νέα δεδομένα στην Α2, η οποία ήδη έχει 20 ομάδες (με την προϋπόθεση ότι 3 θα ανέβουν στην Α1 και καμία δεν υποβιβάζεται).

Αναλόγως με το πόσες ομάδες θα δεχτούν την άνοδο λόγω οικονομικών, αντίστοιχα θα διαμορφωθεί ο χάρτης της Α2. Εφόσον επαληθευθεί αυτό το σενάριο, όλα συνηγορούν στο ότι η Α2 της σεζόν 2020-21 θα απαρτίζεται από 3 ομίλους. Νότιος, Κεντρικός και Βόρειος…

Κώστας Πλευράκης:  «Αξίζαμε τον τίτλο»

Ο προπονητής του Αρκαδίου έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του, τονίζοντας πως περιμένει πως και πως την επιστροφή στις προπονήσεις, έτσι ώστε οι αθλήτριες να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο.

«Ακόμα ένα τίτλος για την ομάδα μας σε παγκρήτιο επίπεδο. Έτσι όμως όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, βασικό είναι να ανοίξουν τα γυμναστήρια για να κάνουμε προπονήσεις.

Αν διεξαχθούν αγώνες μπαράζ, η ομάδα θα αγωνιστεί για να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Λόγω κορονοϊού, όμως, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα στην οργάνωση αυτών των αγώνων. Βήμα-βήμα και βλέπουμε.

Η ομάδα μας άξιζε τον τίτλο. Ήταν η πιο έμπειρη στην Κρήτη και αήττητη μέχρι τώρα. Όπως πιστεύω εγώ, η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν μία φυσιολογική κατάληξη. Συγχαρητήρια στα παιδιά που σε μία δύσκολη περίοδο, έφεραν ένα ακόμα τίτλο στο Ρέθυμνο.

Κλείνοντας, θα ήθελαν να τονίσω πως μακάρι κάποια στιγμή αυτή η ομάδα να υποστηριχτεί, ώστε να φέρει πίσω τα δικά της παιδιά. Το μόνο που χρειάζεται είναι υποστήριξη. Παιδιά που έχουν την πρόθεση να γυρίσουν στο Ρέθυμνο. Αυτή η ομάδα, με δικά της παιδιά στο μεγαλύτερο ποσοστό και με αθλήτριες από την υπόλοιπη Κρήτη, μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις Εθνικές κατηγορίες. Μακάρι να γίνει πράξη και πραγματικότητα και όχι να παραμείνει όνειρο».