25 °C Rethymno, GR
19/09/2020

ΟΙ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΣΣΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πρωταθλητής ο Ν. ΟΠΕΡ και με το βλέμμα στην Α2

Τον τίτλο στο Περιφερειακό πρωτάθλημα βόλεϊ Γυναικών / Β’ Εθνική κατέκτησε ο Ν. ΟΠΕΡ. Η ΕΣΠΕΚ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση και πλέον οι «κυανοκίτρινες» φουλάρουν τις μηχανές για την επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίας και δη στην Α2.

Οι Ρεθεμνιώτισσες βρίσκονταν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα όταν η δράση σταμάτησε λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μάλιστα ήταν και το μεγάλο φαβορί για το τίτλο, εφόσον το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν εντός γηπέδων. Μετά τις αποφάσεις της ΕΟΠΕ για την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων ευθύνης της και τον τρόπο ανάδειξης πρωταθλήτριας ομάδας, ο τίτλος πέρασε στα χέρια του Ν. ΟΠΕΡ.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έπειτα από τις με αρ. 61/07-05-2020 και 62/19-05-2020 αποφάσεις της ΕΟΠΕ που αφορούν αντίστοιχα στην οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων ευθύνης της ΕΟΠΕ, και τόν τρόπο ανάδειξης πρωταθλήτριας ομάδας και σύμφωνα με την με αρ. 46/25-05-2020 Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη της ΕΣΠΕΚ Β΄Εθνικής- Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών, η  ΕΣΠΕΚ ανακηρύσσει πρωταθλητές:

Β΄Εθνική – Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών: Σ.Φ.Π.ΧΑΝΙΩΝ

Β΄Εθνική – Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών: Ν.ΟΠΕ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ».

Οι άνθρωποι του συλλόγου προετοιμάζουν… την επόμενη μέρα και δη τη νέα αγωνιστική περίοδο. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρει τον Ν. ΟΠΕΡ στην Α2 Εθνική κατηγορία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για απευθείας άνοδο όλων των πρωταθλητών των Περιφερειακών πρωταθλημάτων και μάλιστα οι Ρεθεμνιώτισσες αναμένεται να αποστείλουν επιστολή στην ΕΟΠΕ, τονίζοντας πως αποδέχονται… την πρόκληση.

Από την άλλη, θολό παραμένει το τοπίο στους Άνδρες και όσο αφορά τον Ν. ΟΠΕΡ. Πολλά θα εξαρτηθούν από την δημιουργία ή όχι της Pre League, καθώς μόνο έτσι θα μπουν… στο κόλπο και οι δευτεραθλητές των Περιφερειακών πρωταθλημάτων.

Συνεχίζεται η δράση σε Εφήβους-Νεανίδες, Παίδες-Κορασίδες

Κανονικά αναμένεται να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα σε Εφήβους-Νεανίδες και Παίδες-Κορασίδες. Βέβαια, ήδη έχει πέσει η αυλαία στα πρώτα (Εφήβους-Νεανίδες), με την ΓΕΗ να πανηγυρίζει δις τον τίτλο. Άρα θα αγωνιστεί σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Όσο αφορά τους Παίδες, το Αρκάδι έχει 2 ακόμα παιχνίδια για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παλέψουν για την 2η θέση με τον ΣΦΠ Χανίων, με την ΓΕΗ να προπορεύεται. Ο Ν. ΟΠΕΡ έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους, βρισκόμενος στην 4η θέση.

Στις Κορασίδες της ΕΣΠΕΚ, ο Ν. ΟΠΕΡ είναι 1ος στην Όμιλο Δυτικής Κρήτης και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την ΓΕΗ (2η στην ανατολική). Στο έτερο ζευγάρι, η Άθλεση αντιμετωπίζει τον Κύδωνα. Η πρόκριση στο τελικό κρίνεται στα 2 παιχνίδια και ο τίτλος στις 2 νίκες.

Η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΚ μετά το Δ.Σ. αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΠΕ.Κ, λαμβάνοντας υπόψη την γενικότερη κατάσταση όπως εξελίσσεται σε σχέση με τον covid 19, τις αποφάσεις της Ε.Ο.ΠΕ και τις προβλέψεις του άρθρου 8 του Ν.4684 (Δυνατότητα Τροποποίησης Κανονισμών και Προκηρύξεων Αθλητικών Διοργανώσεων με άμεση ισχύ) ΦΕΚ Α86/25-04-20 (κύρωση από τις 30/03/20 «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοιού και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις), στην με αρ 02/ 22-05-2020 συνεδρίαση του, αποφάσισε:

  1. Την ολοκλήρωση όλων των αγώνων του πρωταθλήματος Αγοριών Κ18 και την διεξαγωγή της τελικής φάσης όπως αυτή περιγράφεται στην με αρ 222/05-09-2020 Συμπληρωτική Ειδική Προκήρυξη αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.
  2. Την διεξαγωγή της ημιτελικής (ΧΙΑΣΤΙ) και τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ18 για την ανάδειξη πρωταθλήτριας ομάδας. (Για τον τρόπο ανόδου από την Β κατηγορία στην Α και υποβιβασμού από την Α κατηγορία στην Β θα ληφθεί απόφαση σε νέο Δ.Σ έπειτα από διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα σωματεία).
  3. Την λήξη των πρωταθλημάτων Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α και Β κατηγορίας, χωρίς ανάδειξη πρωταθλήτριας ομάδας.

Οι αγώνες προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, αναλόγως των συνθηκών, για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν αναλυτικά και εγκαίρως».