22 °C Rethymno, GR
22/09/2020

Ο ΑΟ ΣΠΗΛΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΕ ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΜΠΑΓΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Πρόσκληση ενοποίησης

Την ενοποίηση όλων των σωματείων του δήμου Αγίου Βασιλείου προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πολύ δυνατός πυλώνας και μια καλοσχηματισμένη ποδοσφαιρική πυραμίδα πρότεινε ο ΑΟ Σπηλίου.

Την έκθεση παρουσίασε, αρχικά στον δήμαρχο Αγ. Βασίλείου κ. Ιωάννη Ταταράκη (έπεται και επίσημη παρουσίαση στους αρμόδιους φορείς και στα σωματεία της περιοχής), ο Μπάμπης Παπαδάκης ο οποίος εκτός από το γεγονός ότι διατηρεί την ιδιότητα του προπονητή UEFA B’ (είναι υποψήφιος και για το Α’) είναι κι ένας παράγοντας που γνωρίζει επ’ ακριβώς πως έχουν τα πράγματα μέσα κι έξω από τα αποδυτήρια. Γνωρίζει επίσης το πως λειτουργούν οι ακαδημίες ενώ οραματίζεται και προτείνει να δώσουν όλοι μία χείρα βοηθείας προκειμένου σύσσωμος ο δήμος να δημιουργήσει μία ποδοσφαιρική κυψέλη αθλούμενων νιιάτων που θα είναι προς όφελος όλων και του τόπου έχοντας αρχή, μέση και τέλος.

Οι βασικοί άξονες

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει συνταχθεί πριν από την κρίση του κορονοϊού (ίσως και κάποια δεδομένα να έχουν αλλάξει), αγγίζει τις 1200 λέξεις και αναφέρει λεπτομερώς το πως θα λειτουργεί το όλο σύστημα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πολύ δυνατή ομάδα εντάσσοντας τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της περιοχής, δηλαδή, όπως συγκεκριμένα αναφέρει… «… μία ενοποιημένη ομάδα για όλο τον Δήμο με πιθανή ονομασία «Αθλητική Ένωση Αγίου Βασιλείου», στο Α΄ Τοπικο (Σπήλι και Φοίνικας λογικά θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Ά τοπικό). Αν χρειαστεί την επόμενη χρονιά δημιουργούμε και 2η ομάδα στο Β΄ Τοπικό.

Τα καταστατικά των ομάδων και οι ονομασίες τους θα διατηρούνται ως έχουν. Η ενοποιημένη ομάδα θα συμμετέχει στο Α΄ Τοπικό με το καταστατικό του Σπηλίου ή του Φοίνικα και θα δημιουργηθούν 5 ομάδες ακαδημιών, με τα ονόματα και τα καταστατικά των 5 Σωματείων του δήμου μας (Αγία Γαλήνη, Ακούμια, Μέλαμπες, Σπήλι, Φοίνικας)».

Τώρα που έχουν ανακατασκευαστεί τρία γήπεδα στον Δήμο (Σελλίων, Αγίας Γαλήνης, Μελάμπων ενώ υπάρχει κι αυτό του Σπηλίου), η έδρα θα είναι κοινή ενώ πιλοτικά θα λειτουργεί και το σύστημα προπονήσεων των ακαδημιών.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, να υπάρχουν 2 άτομα τουλάχιστον από κάθε ομάδα που θα πρέπει να μπουν στην προσωρινή διοίκηση (1 χρόνο) της Ένωσης (την επόμενη χρονιά θα γίνουν κανονικά εκλογές). Η διοίκηση θα χρειαστεί 1 Πρόεδρο, 2-3 Αντιπροέδρους, 2 ταμίες, 1 Γενικό Γραμματέα, 2 Γενικούς Αρχηγούς (Ακαδημία – Ανδρική), 1 Γραμματέα Ακαδημιών κ.λ.π.

Ενεργοί θα είναι και τουλάχιστον 3 δημοτικοί σύμβουλοι στην όλη προσπάθεια.

Ευνοϊκότερες από ποτέ οι συνθήκες

Η ανακοίνωση αναφέρει πως, όλα όσα κοινοποιούνται σ’ αυτή βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Ιωάννη Ταταράκη τον οποίο επί της ουσίας χαρακτηρίζει «θεσμικό εγγυητή» του όλου εγχειρήματος και καταλήγει: «Μετά από όλα όσα έχουμε αντιμετωπίσει όσα χρόνια ασχολούμαστε με το Τοπικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, θεωρούμε επιτακτική την δημιουργία μίας ισχυρής ενοποιημένης ομάδας του δήμου μας, η οποία θα είναι υπόδειγμα καλής λειτουργίας και θα ωθήσει τη νεολαία μας στον υγιή αθλητισμό. Παράλληλα θα δημιουργηθούν οι βάσεις, για ένα σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στο Τοπικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο, αλλά και θα προσφερθούν οι βάσεις στα παιδιά του τόπου μας, να ενασχοληθούν με το άθλημα σε υψηλότερο επίπεδο». 

Στόχος όπως αναφέρει η ανακοίνωση στο τέλος της είναι… «Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και προβλήματα, αλλά αν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε σε λίγα χρόνια να έχουμε μία ομάδα, που θα πρωταγωνιστεί γιατί όχι και σε Παγκρήτιο επίπεδο, αλλά και να υπερηφανευόμαστε για παιδιά που θα έχουν πάρει τις βάσεις από τις ακαδημίες μας και θα έχουν ανέλθει σε ανώτερο ποδοσφαιρικά επίπεδο!

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι συνθήκες για τη δημιουργία μίας ενοποιημένης ομάδας είναι ευνοϊκότερες από ποτέ»!