8 °C Rethymno, GR
19/01/2021

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (28/9)

Πρώτα η εβδομάδα προσαρμογής και έπειτα η προετοιμασία

Η κωλυσιεργία του δεύτερου, πολύ δε περισσότερο του τρίτου τη τάξει πρωταθλήματος της χώρας, έχει φέρει πίσω όλη τη σειρά των αναγκαίων υποχρεώσεων που χρειάζεται ένα σωματείο για να δουλέψει όπως πραγματικά θέλει και μπορεί.

Ως γνωστό, η Football League υφίσταται ως κατηγορία αλλά, ουδείς μπορεί να πει με σαφήνεια τί είδους πρωτάθλημα είναι αυτό που θα παρακολουθήσουμε μέσω της Επισκοπής η οποία αναμένεται να εκπροσωπήσει το Ρέθυμνο.

Ανεξάρτητα με το αν θα προκύψουν όμιλοι (με γεωγραφικά κριτήρια) ή όχι, είναι μια χρονιά όπου θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή στο οικονομικό σκέλος αλλά και στο αγωνιστικό, εκεί όπου ο Γιάσμινκο Βέλιτς προσπαθεί να έχει στα χέρια του τις καλύτερες δυνατές επιλογές παικτών.
Γιατί, υπήρξαν «κλεισμένοι» παίκτες όλο αυτό το διάστημα της αναποφασιστικότητας των αξιωματούχων της ΕΠΟ οι οποίοι όμως, κατέληξαν να επιλέξουν ποδοσφαιρικές στέγες που ως βάση τους είχαν τη Super League2.

Από ‘κει κι έπειτα όμως, όπως τόσα άλλα σωματεία (19), έτσι και η Επισκοπή είναι αναγκασμένα να κοιτάξουν μπροστά και να δουν πως θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τα πρώτα κύματα μιας σεζόν η οποία δεν ανοίγει και με τους καλύτερους οιωνούς.

Δένουν κορδόνια…
Το ρόστερ ετοιμάζεται όλο αυτό το διάστημα έστω και με αναπροσαρμογές, με την Επισκοπή να μετράει για την ώρα 10 «κλεισμένους» ποδοσφαιριστές ενώ στο Ρέθυμνο ήδη βρίσκεται ο Φάμπιο Μαρτίνς αλλά και άλλοι δύο Πορτογάλοι οι οποίοι θα ενταχθούν για την ώρα στο σύνολο. Μαζί με αυτούς -και όποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές ακολουθήσουν από την εγχώρια αγορά- θα αφιχθεί το προπονητικό τιμ από την χώρα του Βάσκο Ντα Γκάμα, όλοι τους, επιλογές του Γιάσμινκο Βέλιτς.
Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν η Επισκοπή θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα (28 Σεπτεμβρίου) στο ΔΑΚ Γάλλου σε μία εβδομάδα όπου θα είναι εμπλουτισμένη από προπονήσεις αλλά θα έχει τον χαρακτήρα της προσαρμογής.

Ο Βόσνιος τεχνικός θα έχει έναν ρόλο εποπτικό προκειμένου να τσεκάρει το έμψυχο δυναμικό του επαρκώς κι από εκεί και πέρα, να ξεκινήσει κανονικά και επικεντρωμένα σε πρόσωπα από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζουμε αυτά που είχαν αναφέρει τα «ΡΝ» ότι δηλαδή, ο 19χρονος Ρεθεμνιώτης τερματοφύλακας Ανωμεριανάκης συζητάει με την Επισκοπή όπως επίσης και ο 28χρονος Χανιώτης πορτιέρο Μανώλης Καλογεράκης.

Με δεδομένο λοιπόν ότι, ο σύλλογος έχει ήδη δύο τερματοφύλακες (Μανιαδάκης, Βουτσελάς) θα ψάξει να βρει τουλάχιστον 10 παίκτες που θα αφορούν όλες σχεδόν τις υπόλοιπες θέσεις.

Οι 5 ερασιτέχνες…
Ένα άλλο στοιχείο το οποίο αναφέρει ρητώς η προκήρυξη και βάσει της οποίας είναι αναγκασμένες να κινηθούν όλες οι ομάδες, έχει να κάνει με τους ερασιτέχνες. Η προκήρυξη δίνει το δικαίωμα στα σωματεία να διαθέτουν στο ρόστερ τους 5 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές κάτω των 25 ετών. Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο, τόσο για τον ίδιο τον σύλλογο όσο σαφώς και για τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να λάβουν μια ευκαιρία που ίσως να μην μπορούσαν να την έχουν.