15 °C Rethymno, GR
28/01/2020

ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ/ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Πρώτη… στάση Θεσσαλονίκη για ΝΟΡ

Παραδοσιακά ο Ιούλιος είναι ο μήνας με την περισσότερη δράση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Κολύμβησης και φέτος θα πραγματοποιηθούν και στις 4 ηλικιακές κατηγορίες. Ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου θα δώσει δυναμικό «παρών», με στόχο τις διακρίσεις και τα καλύτερα δυνατά πλασαρίσματα.
Ο τρόπος διεξαγωγής τους άλλαξε, με την Ομοσπονδία να αποφασίζει την τέλεσή τους ξεχωριστά σε κάθε ηλικιακή κατηγορία. Η δράση ξεκινάει με τους κολυμβητές-τριες ηλικίας 15-16 ετών και δη με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων, το οποίο κάνει πρεμιέρα σήμερα (11-14 Ιουλίου) και λαμβάνει χώρα στην Θεσσαλονίκη.  
Στην αποστολή του ΝΟΡ βρίσκονται οι Μαριγιάννα Δροσάκη, Δημήτρης Καφφάτος, Σταμάτης Γαβαλάς και Κωνσταντίνος Σποντιδάκης. Στον πίνακα (βλ. παρακάτω) συμπεριλαμβάνεται και το όνομα της Θεοδώρας Ντρίνιτς που πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα του Παλαιού Φαλήρου και φιλοδοξεί σε μία θέση στο βάθρο των νικητριών.
Η «σκυτάλη» περνάει στη συνέχεια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων / Παγκορασίδων Α’ (14 ετών), το οποίο θα διεξαχθεί στο Βόλο στις 16-18 Ιουλίου. Ο ΝΟΡ θα παραταχθεί με 15 αθλητές-τριες. Μία αποστολή που του δίνει τη δυνατότητα να δώσει το «παρών» σε όλες τις σκυταλοδρομίες (αγοριών/κοριτσιών/mix) με στόχο τη διάκριση, τους καλούς χρόνους και γιατί όχι το βάθρο. Από την άλλη, με 3 κολυμβητές-τριες θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Παμπαίδων / Παγκορασίδων Β’, επίσης στο Βόλο (20-22 Ιουλίου).
Η αυλαία στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του κολυμβητικού τμήματος πέφτει με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων (17-18 ετών), στην Αθήνα στις 26-28 Ιουλίου. Το «παρών» θα δώσει η Γκλόρια Κόουλμαν, αλλά και η Εύη Μανωλακάκη που πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα του Ηλυσιακού.
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων (15-16 ετών)
Θεσσαλονίκη, 11-14 Ιουλίου
1.      Μαριγιάννα Δροσάκη
2.      Θεοδώρα Ντρίνιτς (αγωνίζεται με το Παλαιό Φάληρο)
3.      Δημήτρης Καφφάτος
4.      Σταμάτης Γαβαλάς
5.      Κωνσταντίνος Σποντιδάκης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων / Παγκορασίδων Α’ (14 ετών)
Βόλος, 16-18 Ιουλίου
1.      Δέσποινα Κωστάκη
2.      Μιράλμπα Σούλα
3.      Άννα Δροσουλάκη
4.      Κατερίνα Πετρακάκη
5.      Μαρία Δεληγιάννη
6.      Αναστασία Διακουημάκου
7.      Μελίνα Μανιουδάκη
8.      Βασιλική Ανυφαντάκη
9.      Αμαλία Γαγάνη
10.      Παναγιώτης Κωστάκης
11.      Γιώργος Ομαλιανάκης
12.      Πέτρος Πολάκης
13.      Νίκος Γεωργουλάκης
14.      Γιώργος Κουνδουράκης
15.      Χαράλαμπος Πασίδης
Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων / Παγκορασίδων Β’ (13 ετών)
Βόλος, 20-22 Ιουλίου
1.      Κορίνα Καραβασίλη
2.      Αφροδίτη Στεφανάκη
3.      Γιάννης Κατσιλιάνος
Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων (17-18 ετών)
Αθήνα, 26-28 Ιουλίου
1.      Γκλόρια Κόουλμαν
2.      Εύη Μανωλακάκη (αγωνίζεται με τον Ηλυσιακό)
Στέφανος Κατσιλιάνος: «Τα παιδιά έχουν δουλέψει πάρα πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς»
Ο προπονητής κολύμβησης του ΝΟΡ αρχικά επεσήμανε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το νέο τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.
«Ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, τα οποία διεξάγονται με μία καινοτομία και συν του ότι υπάρχει ένα 4ο ομαδικό αγώνισμα που μπορούν να συμμετάσχουν τα παιδιά. Άρα σε ένα πρωτάθλημα τριών ημερών, όπως αυτό των Παμπαίδων/Παγκορασίδων Α’ που έχουμε σκυταλοδρομίες, υπάρχουν κολυμβητές που θα μπορούσαν να κάνουν 13 αγωνίσματα (4 ατομικά το πρωί και 4 τελικούς και 5 σκυταλοδρομίες). Αυτό είναι αδύνατον. Άρα, είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε. Δεδομένων των συνθηκών και ότι έχουμε κάποιες σκυταλοδρομίες με πιθανότητες διάκρισης, ίσως να αφήσουμε πίσω αγωνίσματα σε ατομικό επίπεδο. Βέβαια, πηγαίνουμε έχοντας δηλώσει για τα παιδιά το μέγιστο των αγωνισμάτων.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο του ΝΟΡ, αλλά όλων των ομάδων. Δεν είναι λογικό για παιδιά, αυτών των ηλικιών, να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες. Εμείς πάντως από τη στιγμή που είναι επί ίσοις όροις, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
Συνεχίζοντας στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει άπαντες και στους στόχους που έχουν θέσει: «Ο πρώτος στόχος για όλα τα παιδιά είναι η κατάρριψη του ατομικού ρεκόρ. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να μπορέσεις να διεκδικήσεις ό,τι ακολουθεί μετά. Ακόμη και ένα μετάλλιο να πάρεις, αν δεν έχεις προσφέρει ένα ατομικό ρεκόρ, όλα τα άλλα αποκτούν μικρότερη αξία. Στο 1ο γκρουπ, σε επίπεδο θέσεων, προσδοκούμε τη συμμετοχή σε μικρούς ή μεγάλους τελικούς σε ατομικό επίπεδο. Κυρίως επικεντρωνόμαστε στο γεγονός ότι η Θεοδώρα Ντρίνιτς, που θα κολυμπήσει με τη σκυταλοδρομία του Φαλήρου, να μπορέσει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, γιατί σε αυτές τις ηλικίες άνω των 15 ετών μετράει το ποσοστό για το πανεπιστήμιο.
Τα παιδιά έχουν δουλέψει και έχουν προσπαθήσει πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Κάναμε και μία μίνι προετοιμασία 5 ημερών στο Αρκαλοχώρι την εβδομάδα που μας πέρασε, όπου έχει 50άρα πισίνα. Για τα δεδομένα του Ρεθύμνου που δεν διαθέτει κάτι τέτοιο, οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές.
Σιγά – σιγά κάθε γκρουπ αναχωρεί, αφήνουμε άλλους πίσω, άλλους φέρνουμε και άλλοι θα επιστρέφουν. Θα είναι μία δύσκολη κατάσταση με την έννοια του ότι έχεις πολλά παιδιά να κάνουν προπονήσεις με ή χωρίς τον προπονητή τους, ή κάποια μέρη με αυτόν και τα λοιπά.
Τις αποστολές θα τις συνοδεύω εγώ κατά κύριο λόγο και σε μία από αυτές θα έρθει και ο βοηθός προπονητή Στέλιος Στουραiτης. Επίσης θα υπάρχει και πλήθος γονέων που πάντα συμμετέχουν και βοηθούν τα παιδιά με κάθε τρόπο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πανηγυρίσουμε επιτυχίες ακόμα μεγαλύτερες».