26 °C Rethymno, GR
06/07/2020

ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΜΤ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΜΤ «ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ»

Ρεθεμνιώτες πρωταθλητές σε όλες τις ηλικίες

Μέρος Β’

Επιτυχιών συνέχεια είχαμε για το ρεθεμνιώτικο ζίου-ζίτσου που δείχνει ότι ζει ημέρες άνοιξης σε μεγάλη διάρκεια. Είναι τέτοια η ευκαιρία για τους συλλόγους και τους αθλητές τους που, προφανώς και θα πρέπει να την αρπάξουν, καθώς πολλοί από αυτούς, ανήκουν ήδη στην εθνική ομάδα.

Στο Γ’ μέρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ζίου-ζίτσου 2020 που ολοκληρώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στην Αθήνα, στις ηλικιακές κατηγορίες -18, -21 και +21 ετών, είχαμε μεταξύ άλλων και την εκπροσώπηση των αθλητικών συλλόγων μαχητικών τεχνών του Ρεθύμνου, από τον προπονητή Παναγιώτη Κανακαράκη και του Πολυδάμα, από τον Νεκτάριο Κόνδυλα.

Και οι δύο σύλλογοι επέστρεψαν βαρύτεροι από την συγκομιδή μεταλλίων και γι’ αυτό τους αξίζουν πολλά-πολλά «μπράβο».

 

Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου

Με 6 αθλητές και 1 αθλήτρια συμμετείχε ο σύλλογος μαχητικών τεχνών Ρεθύμνου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Οι αθλητές του Παναγιώτη Κανακαράκη είχαν καταπληκτικές εμφανίσεις ανεβαίνοντας 6 φορές στο βάθρο, επιτυγχάνοντας 2 ασημένια (Κοράκης, Βόλακας) και 4 χάλκινα από τους Καλλιτσουνάκη, Φωτόπουλο, Κωστογιάννη και Αντωνάκη.

Οι δύο «χάλκινοι» πρωταθλητές έδωσαν από 5 και 4 αγώνες αντίστοιχα, επιτυγχάνοντας αμφότεροι από 3 νίκες.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, η Καλλιτσουνάκη και ο Φωτόπουλος που έδωσαν από 5 αγώνες επίσης, πέτυχαν από 4 νίκες και έφτασαν ως την 3η θέση ενδεικτικό του μεγάλου ανταγωνισμού ελέω των πολλών συμμετοχών που επικρατούσε.

Τα επιτεύγματα των παιδιών αναγράφονται παρακάτω:

Γιώργος Κοράκης με 5 αγώνες (3 νίκες) έφερε 2η θέση στα -66 κιλά -18 ετών.

Μιχάλης Βόλακας με 4 αγώνες (3 νίκες) έφερε 2η θέση στα +94 κιλά +21 ετών.

Έλενα Καλλιτσουνάκη με 5 αγώνες (4 νίκες) έφερε 3η θέση στα -63 κιλά -18 ετών.

Δημήτρης Φωτόπουλος με 5 αγώνες (4 νίκες) έφερε 3η θέση στα -81 κιλά -18 ετών.

Μάνος Κωστογιάννης με 4 αγώνες (3 νίκες ) έφερε 3η θέση στα -77 κιλά +21 ετών.

Γιώργος Αντωνάκης 3 αγώνες (1 νίκη) έφερε 3η θέση στα -94 κιλά -21 ετών.

Γιώργος Καλλιτσουνάκης -55 κιλά -18 ετών με 3 αγώνες δεν μπήκε στα μετάλλια.

Π. Κανακαράκης: «Ήταν η μέρα μας»

Ο εκπαιδευτής-προπονητής του συλλόγου Π. Κανακαράκης είχε να κομπάζει για τις επιδώσεις των αθλητών του και να κάνει λόγο για πολύ καλούς αριθμούς ανάλογα με τις συμμετοχές τους:

«Οι αγώνες ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι, αφενός γιατί το επίπεδο έχει ανέβει πολύ, αφετέρου οι συμμετοχές ήταν τόσες πολλές που χρειαζόταν τουλάχιστον 4 νίκες για να βρεθεί ένας αθλητής σε θέση μεταλλίων. Θεωρώ ωστόσο ότι για εμάς, μάλλον ήταν η «μέρα» μας και με 7 συμμετοχές φέραμε 6 μετάλλια».

ΑΣΜΤ «Πολυδάμας»

Ο αθλητικός σύλλογος μαχητικών τεχνών «Πολυδάμας» είδε να ξανανεβαίνουν δύο δικά του παιδιά στο βάθρο κατακτώντας ισάριθμα χάλκινα μετάλλια. Πρόκειται για την Χρύσα Ευστρατίου που κατέκτησε μία τρίτη θέση στο Fighting σε μία πολύ δυναμική κατηγορία και μία τέταρτη θέση στο NeWaza system. Το επιπλέον ευτύχημα για την αθλήτρια του Νεκτάριου Κόνδυλα ήταν πως βραβεύτηκε τιμής ένεκεν από την Ελληνική Ομοσπονδία ζίου-ζιτσου για τις διεθνείς της διακρίσεις κατά το 2019.

Η άλλη επιτυχία ήρθε από την Ιωάννα Κοντού που ήρθε τρίτη στο Fighting σε μία «γεμάτη» κατηγορία και εκτός από το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε και μοριοδότηση για την εισαγωγή της σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΤΕΦΑΑ.

Επίσης συμμετείχαν στους αγώνες για πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα οι, Αντώνης Κουγιουμουτζής και Μιχάλης Παπαδάκης φτάνοντας ως την 7η θέση στο Fighting System. Αντίθετα στο NeWaza μετά από δύο πολύ δυνατούς αγώνες, στους οποίους το πάλεψαν αρκετά, δεν κατάφεραν να περάσουν στην επτάδα της κατηγορίας τους.

Ν. Κόνδυλας: «Έντεκα αθλητές μας στην εθνική ομάδα»

Ο εκπαιδευτής-προπονητής των παιδιών του «Πολυδάμα» δεν μπορούσε να μη νιώθει πολύ ευχαριστημένος από τη συνολική εικόνα των αθλητών του. «Νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος καθώς μετά το πέρας και του γ’ μέρους του Πανελληνίου πρωταθλήματος, μετράμε πλέον 11 μέλη στην Εθνική Ομάδα ζίου-ζίτσου σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, από -8 έως και τα +21 ετών.

Φυσικά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας για τις επιδόσεις τους και τα μετάλλια που κατέκτησαν».