20 °C Rethymno, GR
23/04/2021

ΟΙ ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ: Αφορμή για διορθώσεις αποτέλεσαν οι ήττες…

Έπειτα από την παραμονή του Γιώργου Λυρώνη στην τεχνική ηγεσία του Ρεθυμνιακού, κι η παραμονή του Στέλιου Νικηφόρου στο προπονητικό τιμ ήταν δεδομένη. Άλλωστε με τους «κυανόλευκους» τον συνδέει μια ιδιαίτερη σχέση, καθώς στα τμήματα υποδομής τους, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά «βήματα». Όμως για τον 53χρονο προπονητή αλλά και τον βοηθό του Στέλιο Νικηφόρο για την θετική πορεία της ομάδας της Σοχώρας τη νέα σεζόν, υπήρχε μια προϋπόθεση.

Την παραμονή του βασικού «κορμού» του υπάρχοντος δυναμικού και τον «εμπλουτισμό» του με παίκτες όπου αυτοί χρειαζόταν, όπως και έγινε. Η συνέχεια είναι γνωστή, με τον 8ο Κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής να ξεκινάει έστω και έπειτα από μιας μεγάλης διάρκειας προετοιμασία της επίσημες υποχρεώσεις του και «ελέω» πλέον κορονοϊού να βρίσκεται σε «χειμερία νάρκη» αναμένοντας τις όποιες θετικές εξελίξεις.

«Αποκτήσαμε παίκτες εκεί που χρειαζόταν»…

Για τον Στέλιο Νικηφόρο πάντως μέχρι και τη διακοπή των πρωταθλημάτων όλα έβαιναν καλώς από τις ανανεώσεις συνεργασιών και τις μεταγραφές στην ανατολική πλευρά της Σοχώρας, μέχρι και την αναμέτρηση στη Σούδα που ουσιαστικά και τυπικά «έριξε την αυλαία» άγνωστο για πόσο χρονικά σε κάθε προγραμματισμό, στόχους και φιλοδοξίες είχαν οι «κυανόλευκοι» αλλά και γενικότερα οι «μονομάχοι» του Κρητικού ομίλου. «Η διοίκηση του Ρεθυμνιακού κατάφερε να διατηρήσει τον βασικό «κορμό» της ομάδας και παράλληλα να αποκτήσει ποδοσφαιριστές εκεί ακριβώς που χρειαζόταν η ομάδα. Παίκτες με ποιότητα αλλά και πολύ καλούς χαρακτήρες οι οποίοι πιστεύω ότι πρόλαβαν να δείξουν την αξία τους σε όσους επίσημους αγώνες προλάβαμε να δώσουμε μέχρι και την διακοπή των πρωταθλημάτων», ήταν τα πρώτα λόγια του 32χρονου βοηθού του Γιώργου Λυρώνη, ο οποίος στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία που είχε ο Ρεθυμνιακός στους 5 αγώνες (4 πρωταθλήματος και 1 αγώνα για το κύπελλο ερασιτεχνών) που έδωσε το «λουκέτο» που μπήκε.
«Είχαμε μια πολύ θετική πορεία. Ακόμη και οι δύο ήττες μας ήταν εκτός έδρας και από δύο αξιόλογες και ανταγωνιστικές ομάδες όπως ήταν ο Ηρόδοτος και ο Άρης Σούδας. Ήταν μια αφορμή για να δούμε τα όποια λάθη υπήρχαν ακόμη και σε αυτές τις συναντήσεις και φυσικά να τα διορθώσουμε».

«Συνεπείς και υπεύθυνοι»…

Ολοκληρώνοντας ο Στέλιος Νικηφόρος θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα για την δύσκολη χρονικά περίοδο που διανύουμε γνωστοποιώντας παράλληλα και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και ένα μήνα οι παίκτες της ομάδας της Σοχώρας. «Αμέσως μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων και υπολογίζοντας σύμφωνα και με την ημερήσια ενημέρωση ότι αυτή δεν θα είναι βραχυχρόνια σε συνεννόηση με τον έμπειρο γυμναστή της ομάδας μας Ανδρέα Δρυγιαννάκη, καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα ατομικής εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών, το οποίο και ανανεώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παράλληλα έχουμε επαφή μαζί τους, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε και ομαδικά με τηλεδιασκέψεις όπου ανταλλάσουμε απόψεις και παρακολουθούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Ευτυχώς, ο Ρεθυμνιακός απαρτίζεται από υπεύθυνους ποδοσφαιριστές που ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα αυτό και πιστεύουμε ότι όταν μας δοθεί ξανά η δυνατότητα να επιστρέψουμε στο γήπεδο, η περίοδος προσαρμογής θα είναι μικρότερου βαθμού. Χρειάζεται να κάνουμε υπομονή για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμη. Η περιπέτεια που διανύσαμε και επηρέασε με πολλές μορφές όλους μας πιστεύω ότι σιγά – σιγά οδεύει στο τέλος, είχε πολλά μηνύματα και μαθήματα προς όλους μας.
Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα που απαιτούνται και σύντομα θα είμαστε ξανά στα γήπεδα όλοι μαζί. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και καλές γιορτές, έστω και αυτές θα έχουν φέτος ιδιαίτερο χαρακτήρα. Όμως έστω και έτσι, θα είναι οι τελευταίες πιστεύω που θα μας στερήσουν αγαπημένα πρόσωπα αλλά και τον τρόπο ζωής που είχαμε συνηθίσει».