23 °C Rethymno, GR
21/06/2021

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΓΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Σαφές ανοικτό παράθυρο για Football League

Η αντίθεση στην οποία, εμμέσως έχουν περιέλθει, ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη κ. Χαρδαλιάς (αφουγκραζόμενος προφανώς τους ειδικούς της επιτροπής λοιμωξιολόγων) με τα λεγόμενα του έτερου υφυπουργού αθλητισμού κ. Αυγενάκη για το κατά πόσο μεταδίδεται ο ιός μέσα από την εκγύμναση (ομαδική ή ατομική), δημιουργεί ένα κλίμα σκεπτικισμού αλλά και ανησυχίας στις τάξεις των φορέων του αθλητισμού.
Μετά τις περίφημες ανακοινώσεις της περασμένης Παρασκευής όπου ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ορθά και κοφτά ότι δεν προτίθεται να ανοίξει τον αθλητισμό και δη στις μικρές ηλικίες, ο κ. Αυγενάκης τοποθετήθηκε σχετικά δύο μέρες μετά, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι, οι αριθμοί πιστοποιούν το αντίθετο. Κάτι που έρχεται να το επιβεβαιώσει και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΓΑ κ. Μαυρωτάς. «Το ιικό φορτίο δεν ξεπερνάει στον αθλητισμό το 0,41% όταν στην κοινωνία υπάρχει το 2, 5 και το 3%…».
Τα γεγονότα έρχονται και ανατρέπουν κάθε τόσο τις καταστάσεις. Μήπως και ο ίδιος ο κορονοϊός δεν έχει κάνει τις δικές του τρίπλες στην ανθρωπότητα μεταλλάσσοντας τα χαρακτηριστικά του, ένα παραπάνω τώρα που πήραμε τη χαρά ότι βρέθηκε το εμβόλιο…;

Γ. Μαυρωτάς: «Προτεραιότητα η Football League»

Ο Γεν. Γραμματέας διαχώρισε βέβαια το εξής όσον αφορά την τοποθέτηση του κ. Χαρδαλιά μέσα από τον Οver Fm σε σχετική συνέντευξή του: «Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στον αθλητισμό τον ανοργάνωτο, που πάνε και παίζουν κάποιοι φοιτητές. Αυτά πράγματι είναι εστίες όπως όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις. Εμείς μιλάμε όμως για έναν αθλητισμό και το άνοιγμα το οποίο έχουμε περιγράψει και που ήδη έχουν ξεκινήσει κάποια αθλήματα, μάλιστα η 1η Εθνική σε βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο, μπάσκετ εκτός από το ποδόσφαιρο δηλαδή από τις 14 Δεκεμβρίου έχουν γίνει περίπου 13 χιλιάδες έλεγχοι, έχουν βρεθεί μόνο 30 κρούσματα που μιλάμε για 0,22%, ακόμα λιγότερο δείκτη θετικότητας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι με οργάνωση, με λίστες συγκεκριμένες, με τα πρωτόκολλα που τηρούνται όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα σε όλα αυτά τα αθλήματα με μάξιμουμ χωρητικότητες στους αγωνιστικούς χώρους που έχουμε βάλει.»
Μάλιστα ο κ. Μαυρωτάς αναθεωρεί τις προ διμήνου τοποθετήσεις έπειτα από τις εγγυήσεις που έχουν δώσει οι ομάδες της FL μιας και ανήκουν σε μία λίγκα με τη SL2 αναφέροντας ότι τώρα είναι η σειρά της: «Μπορεί να λειτουργήσει ο αθλητισμός και είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσουμε να το λέμε, ελπίζοντας ότι γενικότερα θα ακουστεί η φωνή του αθλητισμού και με στοιχεία, όχι μόνο με συναισθήματα. Για να μην είμαστε άδικοι με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, από τον Νοέμβριο μέχρι τώρα έχουν ανοίξει διάφορες δραστηριότητες που δεν είχαν ανοίξει από την αρχή. Ανοίγουμε σταδιακά και η Football League είναι η αμέσως επόμενη στη σειρά για να ανοίξει για τις προπονήσεις. Επιτρέψτε μου να πω ότι για να μην μπούμε σε έναν αθλητικό αυτοματισμό όταν βλέπει ο αθλητής μπάσκετ της Α2 το ότι παίζει η Super League 2 και αυτός με τη σειρά του μπορεί να αγανακτήσει.
Νομίζω είμαστε κοντά στο να πείσουμε και την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να ξεκινήσει ο αθλητισμός με μέτρα, με πρωτόκολλα συγκεκριμένα που όπως έδειξε τον τελευταίο μήνα μπορεί να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ασφάλεια. Καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει να είναι ένας αθλητής ανενεργός για τόσο καιρό.
Με αυτό κοιμόμαστε και με αυτό ξυπνάμε. Είναι ένα πρόβλημα που έρχεται κάθε 100 χρόνια.»