27 °C Rethymno, GR
02/08/2021

ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΕΙ ΜΕ 12 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ 18 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ (25/4) ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς οι κολυμβητές του Ν.Ο.Ρ.

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να… μετρήσουν δυνάμεις έχουν οι κολυμβητές του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου, καθώς την Κυριακή (25/4) θα λάβουν μέρος σε Ημερίδα για αθλητές 13ετών και άνω. Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο κολυμβητήριο Χανίων και ο ρεθεμνιώτικος Όμιλος θα εκπροσωπηθεί με 12 αθλητές και 18 αθλήτριες.

Οι νεαροί κολυμβητές επιστρέφουν μετά από πολύ καιρό και δη 8 μήνες στους αγώνες και η αυλαία ανοίγει με τις Ημερίδες Ορίων Κολύμβησης. Αυτές θα λάβουν χώρα σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη. Ο Στέφανος Κατσιλιάνος και οι συνεργάτες του αναμένεται να αποκομίσουν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών τους και ουσιαστικά οι εν λόγω αγώνες θα λειτουργήσουν ως μία μορφή προετοιμασίας για τις σημαντικές συναντήσεις του καλοκαιριού.

Ο Ν.Ο.Ρ. θα έχει για ακόμα μία φορά πολύ δυνατή εκπροσώπηση. Συγκεκριμένα, θα αγωνιστούν 18 κολυμβήτριες και 12 κολυμβητές. Επίσης, μέρος θα λάβει και ο Δημήτρης Καφφάτος, φορώντας όμως το σκουφάκι του Ολυμπιακού, όπως και ο Ιωάννης Σαριδάκης με τους Πρωταθλητές Ηρακλείου.

Οι κολυμβήτριες του Ν.Ο.Ρ.: Μαρία Δεληγιάννη, Άννα Δροσουλάκη, Δέσποινα Κωστάκη, Αναστασία Διακουμάκου, Μιράλμπα Σούλα, Αμαλία Γαγάνη, Ιφιγένεια Θεοδωράκη, Κατερίνα Πετρακάκη, Μελίνα Μανιουδάκη, Στεφανία Βασιλάκη, Θεοδώρα Περάκη, Ιωάννα – Πετρούλα Παπαδάκη, Αλεξάνδρα Καπετανάκη, Ναταλία Μυριοκεφαλιτάκη, Θεανώ Μοναχού, Ευαγγελία Μυριοκεφαλιτάκη, Κατςρίνα Δερεδάκη, Μαρία Μπλυμάκη.

Οι κολυμβητές του Ν.Ο.Ρ.: Παναγιώτης Κωστάκης, Πέτρος Πολάκης, Ηλίας Πρωιμάκης, Στέφανος Παπαδήμας, Νίκος Πετρακάκης, Γιώργος Πελεκανάκης, Χένρυ Κόουλμαν, Δημήτρης Σηφάκης, Ορέστης Βαφειαδάκης, Γιώργος Αποστολάκης, Αλεσάντρο Σούλα, Μανώλης Δαμανάκης.

-Ο Δημήτρης Καφφάτος θα συμμετάσχει με τον Ολυμπιακό.

-Ο Ιωάννης Σαριδάκης θα αγωνιστεί με τους Πρωταθλητές Ηρακλείου.

Στέφανος Κατσιλιάνος: «Ημερίδα για να βρούμε τους αγωνιστικούς μας ρυθμούς»

Η κολύμβηση και κατ’ επέκταση οι αθλητές βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο και ο προπονητής του Ν.Ο.Ρ. εξηγεί τους λόγους που είναι χρήσιμη η Ημερίδα των Χανίων.

«Πρέπει να αναλογιστούμε ότι έχουν περάσει 8 μήνες από τον τελευταίο μας αγώνα. Αυτό και μόνο το γεγονός, ότι έχουμε χάσει την επαφή μας με την 50άρα πισίνα, είναι από μόνο του κάτι που δε μας αφήνει την αίσθηση ότι πάμε να κάνουμε κάτι στους συγκεκριμένους αγώνες. Όπως έχουμε πει θα τους χρησιμοποιήσουμε για να βρούμε τους αγωνιστικούς μας ρυθμούς. Όχι τόσο να πάρουμε ώθηση από τα καλά μας αποτελέσματα, αλλά να δούμε τι ελλείψεις έχουμε, χρησιμοποιώντας μετά τις δύο εβδομάδες της διακοπής, λόγω του Πάσχα, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτές.

Για άλλη μία φορά επαναλαμβάνω ότι οι συνθήκες που έχουμε στο Ρέθυμνο, είναι συνθήκες που άλλες ομάδες ακριβοπληρώνουν για να βρουν ένα κολυμβητήριο να δουλεύουν μόνοι τους, χωρίς το άγχος της πίεσης.

Με εξαίρεση τον Κωστάκη, ο οποίος έχει προχωρήσει την προετοιμασία του σε σχέση με άλλα παιδιά, όλα τα άλλα βρίσκονται σε μία αναγνωριστική φάση. Ειδικά τα παιδιά 13ών και 14άρων ετών, τα οποία κολυμπάνε από τις 25 Μαρτίου και έπειτα, δηλαδή 4 εβδομάδες λιγότερες. Ωστόσο από κάποια παιδιά περιμένω κάποιες επιδόσεις σχετικά ικανοποιητικές. Όμως δεν κοιτάμε μόνο αυτό, αλλά και το πως κάποια παιδιά θα ανταποκριθούν στους αγωνιστικούς ρυθμούς».