23 °C Rethymno, GR
21/06/2021

ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΔΗΛΩΝΟΥΝ...

Σε κάθε περίπτωση έτοιμοι

«Περιμένοντας»… Αυτός θα μπορούσε να είναι ο πιο ταιριαστός τίτλος που θα απέδιδε κάποιος για να περιγράψει έτσι απλά κι απέριττα το πως είναι αυτή τη στιγμή ο κόσμος στη Football League και τη Γ’ Εθνική.
Δύο κατηγορίες που έμειναν στην… «απ’ έξω» όπως είθισται να λέγεται στην καθομιλουμένη και που μένουν να κοιτούν εναγωνίως τις αποφάσεις (μπορούν να κάνουν κι αλλιώς;) της επιτροπής λοιμωξιολόγων.
Όπως είπε και ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη κ. Χαρδαλιάς… «Για ποδόσφαιρο θα μιλήσουμε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου».
Το «κάλλιο αργά παρά ποτέ»¨δεν ισχύει για τη Γ’ Εθνική
… Και παρ’ ότι όλοι αναφώνησαν μ’ ένα στόμα «κάλιο αργά παρά ποτέ», όλοι παραμένουν καχύποπτοι -και με το δίκιο τους- καθώς βλέπουν να εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες η απειλή του μεταλλαγμένου ιού που πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες να δοθεί εκ νέου μπλόκο. Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο ή έστω και μια απλή αναβολή τότε, όλα μοιάζουν δυσοίωνα στον ποδοσφαιρικό ορίζοντα. Κι αν στη Football League οι πιθανότητες είναι περισσότερες από ποτέ να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα με 22 αγωνιστικές (σίγουρα θα συζητηθεί εάν θα υπάρξουν πλέι οφ-άουτ) γι’ αυτό της Γ’ Εθνικής, όπως έχουμε αναφέρει από τη συγκεκριμένη στήλη, είναι πολύ πιο περίπλοκα τα πράγματα.
Αφενός γιατί η προσοχή σε όλους τους τομείς και δη τους υγειονομικούς που θα πρέπει να δοθεί οφείλεται από τα σωματεία να είναι μεγαλύτερη, αφετέρου, το κοστολόγιο σε εβδομαδιαία βάση από την πλευρά τους είναι πολύ μεγάλο.
Το πιο ουσιαστικό δε, έχει να κάνει με το υπόλοιπο του πρωταθλήματος που αριθμεί 26 εναπομένουσες αγωνιστικές.
Πιο μπροστά τη Football League
Έτσι λοιπόν κάνουμε φόκους στη Football League εκεί όπου υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο με την ΕΡΤ και το στοίχημα, εκεί όπου οι ΠΑΕ νιώθουν ως ομάδες ενός κατώτερου θεού. Η συσχέτιση γίνεται γιατί πολύ απλά, έχει ξεκινήσει η Super League2, μια κατηγορία που ανήκει στην ίδια διοίκηση. Πως λοιπόν ξεκινάει ένα τέτοιο πρωτάθλημα όπως η SL2 και όχι η Football League που κι αυτή είναι το ίδιο επαγγελματική ως κατηγορία και που είχαν ληφθεί την ίδια χρονική διάρκεια τα υγειονομικά μέτρα;
Στην Επισκοπή όπως και σε όλα τα υπόλοιπα σωματεία της κατηγορίας, βαρέθηκαν να περιμένουν. Μάλιστα, στην εβδομάδα που πέρασε και είχαμε τρεις αναβολές όσον αφορά την επιτροπή λοιμωξιολόγων σχετικά με το ποδόσφαιρο, όλοι ένιωσαν πως, το χτένι έφτασε στον κόμπο. Σε κάθε περίπτωση όμως οφείλει -και είναι- έτοιμη για το ξεκίνημα.
Η κάθε επένδυση προκαλεί αδημονία
Άλλες ΠΑΕ εξέδωσαν ανακοινώσεις, άλλες πάλι συνετάχθησαν μ’ αυτές γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι άμεσα. Η Επισκοπή ανήκε στο δεύτερο σκέλος. Κάθεται πάντως σε αναμμένα κάρβουνα αφού έχουν επενδυθεί αρκετά χρήματα όπως άλλωστε επένδυση έχει γίνει και στην ομάδα που έχει χτιστεί για ένα πρωτάθλημα όπως η FL.
Η φιλοσοφία γύρω από την οποία είναι χτισμένη η Επισκοπή έχει να κάνει με το νεαρό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών, με την ταχύτητα και τον νεανικό ενθουσιασμό στον αγωνιστικό χώρο αλλά και με τη δουλειά και τη φιλοδοξία που ξεκινάει από τη διοίκηση και φτάνει ως τον τελευταίο άνθρωπο που ανήκει στο προσωπικό της ΠΑΕ.
Η Επισκοπή δεν θέλει να λάβει μέρος απλά και μόνο για να δικαιολογήσει την επάνοδό της στις επαγγελματικές κατηγορίες αλλά για να παραμείνει σε αυτές (με σταδιακή αναβάθμιση σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κατηγορίας (SL2) ενόσω θα ωριμάζουν οι συνθήκες…
Για την ώρα όμως πρέπει να κοιτάξουν το «τώρα». Είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν ως την Παρασκευή για να δούμε τί θα αποφανθεί εν τέλει η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Αν δοθεί το «οκ» τότε, είναι βέβαιο ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχουμε σέντρα.