16 °C Rethymno, GR
02/12/2020

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ – ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ Η Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Σκέψεις παράτασης της αγωνιστικής σεζόν μέχρι τον Ιούλιο

Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα ανοικτά μέτωπα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, τα οποία είναι πάρα πολλά λόγω της διακοπής τους ελέω κορονοϊού. Ορατό είναι το ενδεχόμενο παράτασης της αγωνιστικής σεζόν μέχρι τον Ιούλιο για να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις.

Η εξάπλωση του κορονοϊού ανέστειλε τη διεξαγωγή των εγχώριων διοργανώσεων και ουδείς δεν μπορεί να γνωρίζει το πότε και αν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους επικεφαλής των ευρωπαϊκών λιγκών, συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν την δεδομένη χρονική στιγμή και το κατά πόσο μπορεί να βρεθεί μία λύση. Οριστικές αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν ακόμα, καθώς η επέλαση του κορονοϊού συνεχίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στη συζήτηση που έγινε υπήρξε μια ταύτιση απόψεων ανάμεσα στους παράγοντες του ποδοσφαίρου, με τους περισσότερους να τονίζουν ότι τη δεδομένη στιγμή φαντάζει απίθανο να έχουν ολοκληρωθεί οι διοργανώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου. Εξ ου και η πρόταση να παραταθεί η αγωνιστική σεζόν έως τα τέλη Ιουλίου.

Επίσης, επιθυμία των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου είναι οι λίγκες να ολοκληρωθούν. Από την άλλη, τα δεδομένα και τα ζητούμενα διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Στην Ελλάδα και δη στην Super League, απομένουν οι 10 αγωνιστικές των πλέι-οφ, οι επαναληπτικοί των ημιτελικών και ο τελικός του Κυπέλλου.

Παράλληλα υπάρχουν και ερωτήματα που αφορούν την επόμενη σεζόν. Πότε θα ξεκινήσει το κάθε πρωτάθλημα, τι θα γίνει με τα προκριματικά των διεθνών διοργανώσεων, πώς θα εφαρμοστεί η αδειοδότηση, αλλά και το financial fair play.

Από κει πέρα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, όπου θα αξιολογηθεί η κατάσταση και ενδεχομένως να παρθούν κάποιες αποφάσεις για το μέλλον.

Στην αναμονή και η Γ’ Εθνική

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα και άπαντες βρίσκονται σε στάση αναμονής. Ενδεικτικές άλλωστε είναι και οι δηλώσεις του Παναγιώτη Δημητρίου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, με δηλώσεις του στο «ΦΩΣ των Σπορ», αναφέρθηκε στην Γ’ Εθνική και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

«Σε περίπτωση που μετά ο Πάσχα έχουμε λήξη του συναγερμού, μας δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μέσα στον Μάιο και στον Ιούνιο. Τόσο για τα πρωταθλήματα της Αθήνας όσο και για τη Γ’ Εθνική οι δύο μήνες είναι αρκετοί ώστε να πέσει η αυλαία σε όλα μας τα πρωταθλήματα. Αν χρειαστεί μάλιστα, ίσως ορίσουμε και κάποιες εμβόλιμες αγωνιστικές (Τετάρτες), εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Βέβαια μετά το Πάσχα πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα και θα περιμένουμε τότε με αγωνία τις εξαγγελίες τόσο της κυβέρνησης όσο και του υπουργείου Υγείας. Η Γ’ Εθνική θέλει τρεις αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία και στη συνέχεια οι οκτώ πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων ο καθένας και θα δώσουν διπλούς αγώνες (εντός και εκτός έδρας) . Οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ (συνολικά τέσσερις ομάδες) θα σφραγίσουν το εισιτήριο της ανόδου για τη Φούτμπολ Λιγκ.

Αν η αναστολή της αγωνιστικής δράσης συνεχιστεί και μετά το Πάσχα, τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Σε μία τέτοια περίπτωση η Ομοσπονδία θα είναι αυτή που θα πάρει μία απόφαση για όλα τα πρωταθλήματα, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά».