27 °C Rethymno, GR
26/07/2021

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

«Σπριντ» στις 4 Μαρτίου – Στην Α1 και τη νέα σεζόν ο Ν.Ο.Ρ.

-Άνοιξε τις πύλες του το κολυμβητήριο του Ρεθύμνου και από την Δευτέρα περισσότεροι από 50 αθλητές ξεκίνησαν προπονήσεις.

Ευχάριστα νέα σε όλα τα επίπεδα για τον Ναυτικό Όμιλο Ρεθύμνου. Σε μία αντικειμενικά πολύ δύσκολη περίοδο για όλους και για τον αθλητισμό φυσικά, στον ρεθεμνιώτικο Όμιλο έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν. Αφενός επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση και αφετέρου, το σημαντικότερο, εξασφάλισαν και τη νέα σεζόν την παρουσία τους στην Α1 Εθνική κατηγορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Συζητήσεις επί συζητήσεων, διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων κυριάρχησαν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ομοσπονδίας και ομάδων με στόχο την καλύτερη και πιο ρεαλιστική λύση για την ολοκλήρωση της σεζόν στα πρωταθλήματα της Α1 πόλο Ανδρών και Γυναικών. Η Κ.Ο.Ε. του Δημήτρη Διαθεσόπουλου ζύγισε όλα τα δεδομένα και πήρε μία σειρά από αποφάσεις προς την σωστή κατεύθυνση και βάσει των δεδομένων που ισχύουν τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας.

Όσο αφορά την Α1 πόλο Γυναικών που αγωνίζεται ο Ν.Ο.Ρ., το πρωτάθλημα επανεκκινεί στις 4 Μαρτίου και δη με την 6η αγωνιστική που οι Ρεθεμνιώτισσες αντιμετωπίζουν τον Νηρέα Χαλανδρίου. Η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται στις 25 Απριλίου και από κει και έπεται θα διεξαχθούν μόνο τα πλέι-οφ για τις θέσεις 1-4 (6-23 Μαΐου). Τα πλέι-άουτ δεν μπαίνουν καθόλου στην εξίσωση, πράγμα που σημαίνει πως καμία ομάδα δεν υποβιβάζεται. Ο Ν.Ο.Ρ., λοιπόν, θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στην Α1 κατηγορία.

Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Ρ., Ανδρέας Τζαγκαράκης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ πως ήταν η καλύτερη λύση αυτή που δόθηκε από την Ομοσπονδία. Χειρίστηκε πάρα πολύ καλά το θέμα, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας. Επίσης, από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, θα βοηθήσει την ομάδα μας αγωνιστικά. Επίσης, είμαστε πολύ χαρούμενοι που και τη νέα σεζόν θα βρισκόμαστε στην Α1, με τα δικά μας παιδιά, με τα παιδιών των ακαδημιών που μόνο κέρδη έχουν από την παρουσία τους στην κατηγορία».

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ αναφέρει: «Στις 3 και 4 Μαρτίου επαναρχίζουν τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της ΓΓΑ, για σταδιακή επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης των αθλημάτων.

Τα δύο πρωταθλήματα είχαν διακοπεί στις 2 Νοεμβρίου 2020, μετά την ανακοίνωση των σχετικών μέτρων κατά της πανδημίας για τον covid-19, ενώ μέχρι τότε είχαν διεξαχθεί (31/10/20 η τελευταία αγωνιστική), οι πέντε (5) πρώτες αγωνιστικές.

Το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών, που επαναρχίζει στις 3 Μαρτίου με την 6η αγωνιστική, η κανονική του διάρκεια θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου, ενώ τα Play offs για τις θέσεις 1-4, θα διεξαχθούν στο διάστημα 14 – 28 Μαΐου. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Το πρωτάθλημα της Α’ Γυναικών, επαναρχίζει στις 4 Μαρτίου, επίσης με την 6η αγωνιστική και η κανονική του περίοδος ολοκληρώνεται στις 25 Απριλίου. Τα Play offs, για θέσεις 1-4, θα διεξαχθούν 6-23 Μαΐου. Κι εδώ, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Στις Ειδικές Προκηρύξεις που θα επαναδιατυπωθούν τις επόμενες ημέρες, θα αναφέρονται και οι σχετικές λεπτομέρειες των κανόνων και προϋποθέσεων διεξαγωγής των δύο πρωταθλημάτων, με βάση και τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα».

Οι ειδικές προκηρύξεις, ο αστερίσκος και ο προγραμματισμός

Η Κ.Ο.Ε. έχει… βάλει τα γυαλιά σε πολλές Ομοσπονδίες. Έχει προγραμματισμό, βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με τις ομάδες και προσπαθεί να βρει τις καλύτερες λύσεις. Στην προκειμένη περίπτωση το έπραξε και με το παραπάνω.

Στον Ν.Ο.Ρ. συνεχίζουν την προετοιμασία τους και περιμένουν πως και πώς να επιστρέψουν στη δράση. Άπαντες βρίσκονται εν αναμονή των ειδικών προκηρύξεων που θα ξεκαθαρίσουν πάρα πολλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ.Ο.Ε. αναμένεται να τοποθετήσει τα παιχνίδια των Γυναικών Πέμπτη-Κυριακή και των Ανδρών Τετάρτη-Σάββατο.

Από κει και πέρα, είναι απόλυτα λογικό και κατανοητό πως ο Ν.Ο.Ρ. δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Και λόγω των ταξιδιών και λόγω του ότι οι παίκτριές του είναι και μαθήτριες. Οι Ρεθεμνιώτες έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους στην Ομοσπονδία και στις άλλες ομάδες και ουσιαστικά κινούνται στην κατεύθυνση του να δίνουν 2 παιχνίδια όταν ταξιδεύουν στην Αθήνα. Μάλιστα τόνισαν πως δεν είναι αρνητικοί να δώσουν στην πρωτεύουσα και αναμετρήσεις που θεωρητικά θα ήταν γηπεδούχοι. Έτσι διευκολύνονται οι ίδιοι, διευκολύνουν και τις ομάδες που ουσιαστικά γλιτώνουν το ταξίδι στην Κρήτη και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Όλα τα παραπάνω έχουν τεθεί επί τάπητος, αλλά πρωτίστως η Ομοσπονδία και οι ομάδες περιμένουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τα κολυμβητήρια στην Αττική. Ακόμα δεν είναι σίγουρο ποια θα λειτουργήσουν και ποια όχι και σε αυτά που θα ανοίξουν τις πύλες τους θα φιλοξενηθούν οι αγώνες και των Ανδρών και των Γυναικών. Άρα, άπαντες βρίσκονται σε αναμονή…

Το κολυμβητήριο Ρεθύμνου… άνοιξε τις πύλες του – Δεδομένα και ζητούμενα

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ισχύουν στον αθλητισμό, τα κολυμβητήρια ανοίγουν και για τους αθλητές σωματείων. Βέβαια, με αυστηρά μέτρα και συγκεκριμένους όρους όπως α) να τηρείται η απόσταση του ενός (1) ατόμου ανά 25 τ.μ. νερού στα ανοικτά κολυμβητήρια και ενός (1) ατόμου ανά 30 τ.μ. νερού στα κλειστά κολυμβητήρια, β) να διενεργείται εβδομαδιαίο τεστ για κορωνοϊό COVID- 19, γ) να παραμένουν τα αποδυτήρια κλειστά.

Σύμφωνα με τις διευκρινιστικές ανακοινώσεις, στα κολυμβητήρια μπορούν να προπονούνται αθλητές-τριες γεννημένοι-ες το 2006 και μεγαλύτεροι-ες. Εκτός από τους κολυμβητές, στην εξίσωση μπαίνουν και οι πολίστες που όμως μπορούν μόνο να κολυμπούν και όχι να χρησιμοποιούν μπάλα.

Αυτά είναι τα δεδομένα και για το κολυμβητήριο του Ν.Ο.Ρ. που την Δευτέρα… σήκωσε ρολά και ήδη έχουν ξεκινήσει προπονήσεις 50 παιδιά με το αποδεικτικό της διενέργειας τεστ (στον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι είναι στις ειδικές λίστες της Γ.Γ.Α.).

Οι άνθρωποι του Ομίλου δουλεύουν σε όλους τους τομείς, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν μία σειρά από δυσκολίες. Αρχικά με τον προγραμματισμό, καθώς θα πρέπει να «χωρέσουν» όλους τους αθλητές σε προπονήσεις από τις 14:00-17:30. Επίσης, κυνηγούν την καλύτερη δυνατή λύση για όλους, καθώς έχουν πάρει προσφορές από τα διαγωνιστικά κέντρα για τη διενέργεια τεστ αντιγόνου.

Το θετικό είναι πως πλέον το κολυμβητήριο μπορεί να φιλοξενήσει αθλητές-τριες που μετά από 4 μήνες απραξίας, τους δίνεται η δυνατότητα να προπονηθούν. Από κει και πέρα, ο Ν.Ο.Ρ. κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βρει την καλύτερη λύση, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν ακόμα περισσότεροι οι γονείς των παιδιών.