14 °C Rethymno, GR
04/12/2020

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ SL2-FL

Σταθερά αισιόδοξοι

Σε εξίσωση για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί η πολύκροτη υπόθεση της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αύγουστος έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, αλλά οι περισσότερες ομάδες δεν γνωρίζουν ακόμα το πώς θα διαμορφωθεί… ο χάρτης. Για προγραμματισμό ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν… δεν γίνεται ούτε καν λόγος και η στασιμότητα σε όλα τα επίπεδα είναι αυτή που κυριαρχεί.

Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου παρακολουθούσαν «αποσβολωμένοι» μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας τις αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις και διεργασίες  σχετικά με την αναδιάρθρωση. Όπου αναδιάρθρωση… βάλτε τα σημεία… «Χ2» καθώς η μία αφορά την αλλαγή της Super League1, η οποία δεν πέρασε οπότε η Εκτελεστική Επιτροπή προχώρησε σε ορισμό των αγώνων μπαράζ ανάμεσα στην προτελευταία ομάδα της μεγάλης κατηγορίας Ξάνθη και στον 2ο της βαθμολογίας της Super League2, Απόλλωνα. Και οι δύο είχαν τις ενστάσεις τους, όπως επίσης ο Λεβαδειακός και δη τα Χανιά που περίμεναν πώς και πώς την αλλαγή αυτή (συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο η Super League1 να έχει 16 ή και 18 ομάδες κάτι που απερρίφθη).

Έκτοτε και ενώ η ώρα ήταν αρκετά προχωρημένη, ετέθη το ζήτημα της αναδιάρθρωση-ενοποίησης των κατηγοριών Super League2 και Football League, καθώς και η ένταξη των 8 πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής σ’ ένα πρωτάθλημα που θα περιέχει δύο ομίλους των 16 ομάδων.

Αρχικά τα μέλη της ΕΠΟ θέλησαν να αποχωρήσουν, αφήνοντας το θέμα για…. «αύριο», όμως η Εκτελεστική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής επέμεινε να συσκεφθούν για λίγο ακόμα με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε μεν σε αναβολή και το πιο πιθανό είναι η οριστική απόφαση, την οποία σα να φοβούνται να πάρουν, να οριστικοποιηθεί στις 19 Αυγούστου και με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Έδειχνε απίστευτο και πάλι, το μεγαλύτερο κομμάτι… της πίτας να πηγαίνει στο τί θα συμβεί με δύο ή τρεις ομάδες της Super League2 και την Ξάνθη και να αποφεύγουν επιδεικτικά να ασχοληθούν με την αναδιάρθρωση της Super League2 και Football League που έχει να κάνει με 32 ομάδες! Βλέπετε, έπεσε στο τραπέζι και ο σούπερ μεγάλος χορηγός για την Super League1, μια ξένη στοιχηματική εταιρεία που έρχεται να μοιράσει ένα μεγάλο ποσό στις ομάδες…

Προφανώς λόγω του προχωρημένου της ώρας κι επειδή οι περισσότεροι απέφυγαν επιδεικτικά να πάρουν πάνω τους την ευθύνη της απόφασης, την άφησαν να οδηγηθεί μετά τον 15αύγουστο! Πρώτα διακοπές και μετά όλα τα άλλα…

Στο μεταξύ οι ομάδες θα βρίσκονται μετέωρες μη γνωρίζοντας τί είδους μεταγραφές θα πρέπει να κάνουν και σε ποια κατηγορία.

Το βέβαιον είναι ότι κάποιες ΠΑΕ θα ξεκινήσουν τη σεζόν έχοντας θολό τοπίο μπροστά τους ή θα βρίσκονται ακόμα-ακόμα και σε κενό αέρος υπό την έννοια ότι δεν θα γνωρίζουν καν την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται, αλλά και την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος. Σε ποιά βάση, με ποιόν σχεδιασμό και ποιά θα είναι τα όρια όπου θα μπορεί να καθοριστεί το μπάτζετ μιας ομάδας που θέλει να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία;

Στην Επισκοπή παρακολουθούσαν καθ’ όλη τη διάρκειά της την τηλεδιάσκεψη, η οποία δεν είχε κάποιο ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Βέβαια, στην ίδια μοίρα με την Επισκοπή βρίσκονται, τόσο οι υπόλοιποι 7 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής όσο και όλες οι ομάδες της Football League.

Και μπορεί στο τέλος της τηλεδιάσκεψης να αφέθηκε τεχνηέντως να περάσει το κλίμα ότι επίκειται αναδιάρθρωση-ενοποίηση των δύο κατηγοριών, ούτως ώστε να ωριμάσει ως σκέψη και έπειτα να επικυρωθεί νομικά. Αυτές όμως δεν είναι μέθοδοι που θα πρέπει να κληρονομούνται χρόνο με τον χρόνο από μία αρχή όπως η ΕΠΟ.

Το βάρος της ευθύνης για τις όποιες αποφάσεις, παίρνεται με βάση την καλύτερη δυνατή προοπτική. Κάποιες φορές υπάρχει και βαρύ κόστος.  Γι’ αυτό έχουν οριστεί όμως τα μέλη αυτά, για να μπορούν να αναλαμβάνουν το ειδικό βάρος.

Όπως και να χει, όλα συνηγορούν στο ότι η περίφημη ενοποίηση θα γίνει πραγματικότητα. Η FL οδηγείται σε κατάργηση και η νέα SL2 αναμένεται να έχει δύο ομίλους (βορράς-νότος) των 16 ομάδων (εκεί θα αγωνιστεί η Επισκοπή) και η Γ’ Εθνική θα ξαναγίνει η τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Μετατρέπεται σε ΠΑΕ ο ΑΟ Επισκοπής

Στο μεταξύ ο ΑΟ Επισκοπής ετοιμάζεται για την ημέρα αλλαγής, καθώς σήμερα Τετάρτη και λίγο μετά τις 19.00 θα ξεκινήσει η διαδικασία για να μετατραπεί ο αθλητικός όμιλος σε ΠΑΕ.

Λίγο μετά την προκαθορισμένη ώρα, στα γραφεία του συλλόγου στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης», τα μέλη που είναι ταμειακώς εντάξει, θα έχουν δικαίωμα ψήφου προκειμένου να ορισθεί μια προσωρινή πενταμελής επιτροπή ούτως ώστε έπειτα από λίγες μέρες να γίνουν οι απαραίτητες νομικές διεργασίες για να τελεσφορήσει το όλο ζήτημα και ο ΑΟ Επισκοπή να ξαναγίνει ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο ΑΟ Επισκοπής καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 και ώρα 19.00 στα γραφεία μας στην Επισκοπή με θέματα ημερησίας διάταξης:

Α) Απόφαση των μελών του σωματείου για την μετατροπή του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού τμήματος σε Π.Α.Ε.

Β) Καθορισμός του ύψους του Μετοχικού Κεφαλαίου της Π.Α.Ε.

Γ) Ορισμός πενταμελούς Προσωρινής Επιτροπής για την διαχείριση των εργασιών σύστασης της Εταιρείας και υπογραφή του πρώτου καταστατικού της ΠΑΕ.

Δ) Λοιπά θέματα – Παροχή εξουσιοδότησης στο Δικηγορικό Γραφείο του Δικηγόρου Αθηνών Κων/νο Μανταδάκη, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες για τα ανωτέρω νομικές ενέργειες για δημοσιοποίηση και τελική έγκριση της ΠΑΕ.

Δικαίωμα Συμμετοχής στην Γ.Σ. έχουν τα Μέλη του Σωματείου που είναι ταμειακώς εντάξει.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο στις 12 Αυγούστου και ώρα 19.00.».