21 °C Rethymno, GR
27/05/2020

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΙΣ 7-8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Α’ ΚΑΙ Β’ ΕΠΣΡ ΣΤΙΣ 5-6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στα… επίσημα από αρχές Σεπτέμβρη

Χωρίς τις περίσσιες ειδήσεις και γενικότερα σε ήπιους τόνους πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση της ΕΠΣΡ. Επί τάπητος τέθηκαν αρκετά από τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Ένωση και φυσικά τις ομάδες, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει οριστικά το τοπίο ως προς το πώς θα συγκροτηθούν οι δύο τοπικές κατηγορίες του ρεθεμνιώτικου ποδοσφαίρου. Μέχρι τις 7 Αυγούστου θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες.
Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των περισσότερων ομάδων, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία των ανθρώπων του Ερμή και της Καλύβου. Σαφώς και δεν έλειψαν οι εντάσεις, όπως στο θέμα της βίας και των διπλωματούχων προπονητών από πλευράς Λίβα.
Ας περάσουμε, όμως, στα σημαντικά. Πρεμιέρα στις επίσημες υποχρεώσεις της νέας σεζόν θα γίνει μέσω του Κυπέλλου και δη στις 7-8 Σεπτεμβρίου, με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής. Η εν λόγω διοργάνωση θα ξεκινήσει με 4 Ομίλους και επικεφαλής θα είναι οι Επισκοπή, ΑΕΜ, Ρεθυμνιακός και Αστέρας. Εφόσον η ΑΕΜ δεν δώσει το «παρών» στις διοργανώσεις γενικότερα, που είναι και το πιο πιθανόν, την θέση της ως επικεφαλής θα πάρει ο Ερμής.
Η «σκυτάλη» θα περάσει στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ ΕΣΠΡ, με την σέντρα να πραγματοποιείται στις 5-6 Οκτωβρίου. Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών ορίστηκε η 7η Αυγούστου. Σ’ εκείνο το σημείο και Νίκος Καραδάκης από τον Ρεθυμνιακό και ο Μανώλης Βαρούχας του Άρη, επεσήμαναν πως πρέπει να γνωρίζουν νωρίτερα την μορφή των κατηγοριών για να μπορέσουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Τόνισαν πως ιδανικό θα ήταν στα τέλη του Ιουλίου.
Η συζήτηση ξεκίνησε από το φλέγων ζήτημα της βίας στα γήπεδα. Η ΕΠΣΡ πρότεινε στις ίδιες τις ομάδες να ορίσουν μία 3μελή επιτροπή που θα περιφρουρεί την ομαλή διεξαγωγή. Σ’ εκείνο το σημείο τοποθετήθηκε ο Μανώλης Σταγάκης (πρόεδρος πειθαρχικής επιτροπής) και ξεκαθάρισε πως οι ποινές την ερχόμενη σεζόν θα είναι αυστηρότερες.
Ακόμα, επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα με τους διπλωματούχους προπονητές και στις δύο κατηγορίες. Ο Λίβας (Β’ ΕΠΣΡ) εξέφρασε τα έντονα παράπονά του λόγω της δαπάνης που απαιτείται για να καθίσει στον πάγκο ένας διπλωματούχος τεχνικός. Η ΕΠΣΡ από την πλευρά της πρότεινε και με συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προπονητών Χανίων να προτείνουν στον Λίνα προπονητές με χαμηλή δαπάνη. Οι άνθρωποί του δεν το δέχτηκαν και δεν αποκλείεται το σενάριο να μην κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα. Μάλιστα, λίγο αργότερα αποχώρησαν και ενώ δεν είχαν ολοκληρωθεί τα θέματα προς συζήτηση.
Τέλος και όσο αφορά τα θέματα των μικτών ομάδων Κ14 και Κ16, ο Υπεύθυνος της ΕΠΣΡ σε θέματα υποδομών, Νίκος Μαρκουλιδάκης, ξεκαθάρισε πως απόφαση της Ένωσης είναι πως οι ποδοσφαιριστές που θα καλούνται να αγωνίζονται με τις μικτές, θα πρέπει να παρουσιάζονται υποχρεωτικά στις προπονήσεις τις Δευτέρες και τις Τρίτες.