13 °C Rethymno, GR
20/04/2021

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχει η ΕΛΜΕΡ

Στην πανεργατική απεργία που έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου συμμετέχει η ΕΛΜΕΡ Ρεθύμνου ,αντιπροσωπεία της οποίας θα παραστεί στην κινητοποίηση έξω από την πύλη του νοσοκομείου.
Σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και ενώ είναι σε εξέλιξη το νέο lockdown, επιμένοντας στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προς όφελος των κλινικαρχών και των μεγιστάνων της Ιδιωτικής Υγείας, αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με νέες ΜΕΘ και μαζικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού. Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ αδιαφορώντας για τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων, δεν έκαναν το παραμικρό ώστε να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αντίθετα επέμειναν στην πολιτική του συνωστισμού των παιδιών στις αίθουσες, στη μη διενέργεια δωρεάν τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα, στις προσλήψεις εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο. Έτσι κατέφυγαν στο κλείσιμο των σχολείων παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, υποβαθμίζοντας τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.
Χρησιμοποιώντας παράλληλα την πανδημία ως πρόσχημα επέβαλε ακραία κατασταλτικά μέτρα θίγοντας κατάφορα τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Οι πρόσφατες κυβερνητικές απαγορεύσεις με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου το επιβεβαιώνουν περίτρανα.
Η πολιτική της κυβέρνησης είναι εγκληματική απέναντι στο λαό.
Διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση,
τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
Διεκδικούμε συλλογικά:
-Δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού από το υπουργείο, Laptop και σύνδεση στο Internet, αφού έτσι κι αλλιώς αποτελεί ένα απαραίτητο συμπληρωματικό εργαλείο στη διδακτική διαδικασία. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν, να παρέχουν την εργασία τους στο χώρο του σχολείου. Η οικία μας και τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε δεν ανήκουν στο υπουργείο.
-Καμιά ιδιωτική εταιρεία υπεύθυνη της επαφής μας με τους μαθητές. Προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι δικαίωμα των εκπαιδευτικών να καλύψουν μορφωτικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών τους με άλλα λογισμικά μέσα που οι ίδιοι θα επιλέξουν, όπως ακριβώς έκαναν και στην πρώτη φάση της πανδημίας.
-Να μην κατατεθεί το σχέδιο νόμου για την Τεχνική Εκπαίδευση.
-Νομοσχέδια για εμάς, χωρίς εμάς, δεν γίνονται αποδεκτά.
-Να αποσυρθεί το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση.
-Ανοικτά και ασφαλή σχολεία! Είναι η μόνη λύση υπέρ της κοινωνίας!
-ΤΩΡΑ, 15 μαθητές σε κάθε τάξη!
-Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, επιστημονικού, βοηθητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας!
-ΤΩΡΑ, διενέργεια δωρεάν, μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ για έλεγχο της διάδοσης του ιού και ουσιαστικά πρωτόκολλα προστασίας!
-ΤΩΡΑ, ενίσχυση της δημόσιας υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας!
-ΤΩΡΑ, εξασφάλιση δωρεάν υλικοτεχνικής υποδομής, μέτρων ενίσχυσης της επιβίωσης των οικογενειών και της μαθησιακής διαδικασίας.
-Προτεραιότητα στη ζωή, την υγεία, την παιδεία
και την ελευθερία του Λαού!
Αντιπροσωπεία από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, θα παραστούν στη συγκέντρωση έξω από την πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου
την Πέμπτη 26 του Νοέμβρη στις 10 το πρωί με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως έχουμε αποδείξει άλλωστε πολλές φορές»